Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu i ušli ste u proceduru apliciranja, onda sigurno znate da vam fakultet traži međunarodno priznati sertifikat kao dokaz o znanju jezika. Ukoliko niste upoznati koji su vam sertifikati potrebni za studije u inostranstvu i koji nivo jezika, predlažemo da pročitate naš tekst o sertifikatima stranih jezika gde smo objasnili sve u kratkim crtama.

Kako bi olakšali studentima, određeni univerziteti su kreirali svoje online platforme za polaganje testa engleskog jezika. Ovo je odlična vest za sve studente koji žele da započnu studije 2020. godine, a još uvek nisu položili testove jezika kao što su TOEFL ili IELTS i zbog trenutne situacije sa pandemijom virusa neće biti u prilici da polože.

Istražili smo i sastavili listu univerziteta koji su fokusirani na različite oblasti i imaju svoj test jezika, kako biste iskoristili priliku i krenuli na studije 2020. godine! Polaganje se vrši online, od kuće, uz podršku Ino Edukacije koja je direktan predstavnik svih univerziteta za naš region. Upis i prijava su preko nas direktani i besplatani. Kontaktirajte nas putem formulara na kraju teksta!

EU Business School – studije biznisa uz međunarodno priznatu diplomu

EU Business School je čest izbor naših studenata i fakultet koji je priznat i poznat širom sveta. Uz opciju da menjaju kampuse i studiraju u Barseloni, Minhenu, Ženevi i Montrou, pored kvalitetnog obrazovanja studenti dobijaju mogućnost da žive i steknu radno iskustvo u gradovima sa vodećim svetskim industrijama.

Programi su usko vezani za oblast biznisa, tako da na ovom fakultetu možete studirati: međunarodni biznis, marketing, menadžment, komunikacije, sportski menadžment, finansije, itd. U sklopu fakultetskog programa, realizuju se i odlične letnje i zimske škole za učenike srednjih škola.

Cena studija je oko 13 000 evra godišnje i zavisi od izbora programa i kampusa.

“Profesori u EUBS imaju puno iskustva u svetu biznisa jer je skoro svaki od njih u prošlosti radio u nekim velikim organizacijama  i korporacijama, a neki i dalje imaju svoje biznise. Iskustvo koje su stekli tokom života sa velikom željom prenose na studente. Prepričavaju nam ‘real life’ poslovne situacije, objašnjavaju nam kako su oni to rešavali i savetuju nas koje greške da mi ne pravimo u svojim budućim karijerama.” – Iva Jeremić, BA i MBA diplomac na EUBS

Universita Cattolica – jednogodišnji masteri u Milanu

Univerzitet Cattolica je poznat među našim studentima i s obzirom da smo mi njihov vodeći partner za naš region, studenti nam se često javljaju da uradimo slanje i direktnu prijavu na fakultet besplatno.

U ponudi su osnovne i master studije koje mogu biti jednogodišnje ili dvogodišnje. Ukoliko u ovom trenutku nemate test jezika, možete upisati jednogodišnji master na Univerzitetu Cattolica.

Ovaj univerzitet je u top 2 univerziteta u Italiji i u okviru jednogodišnjih mastera, možete studirati oblasti: Credit Risk Management (second level Master), Corporate Communication, Cultural Diplomacy (kampus Rim), Economics and Finance (second level Master), International Business, International Business Executive, International Cooperation and Development, International Marketing Management, International Relations, International Screenwriting and Production (svake druge godine), Luxury Goods Management, Strategic Management for Global Business, Viticulture and Enology,  Arts Management, Data Science for Management, International Relations, Middle Eastern Studies.

Cena studija je od 7 500 do 12 000 evra za jednogodišnje master programe, a ostale programe i cene možete pogledati na Cattolica profilu na našem sajtu.

Ino Edukacija i Univerzitet Cattolica imaju direktnu i odličnu saradnju i srećni smo što je naša studentkinja Angelina Odadžić postala ambasador Univerziteta Cattolica i predstavnik njihovih programa za naš region.

‘’Ja studiram međunarodne odnose na osnovnim studijama.To se može povezati sa političkim i društvenim naukama i daje niz mogućnosti posle završetka studija, jer su predmeti isplanirani tako da zadovolje svaku društveno/poslovnu sferu. Program je koncipiran tako da uprkos tome što se uglavnom moje studije zasnivaju na politici, imam mogućnost da upoznam i ekonomije temeljno zahvaljujući organizaciji kursa i profesorima koje imaju niz godina usavšavanja i iskustva u ovoj oblasti. Takođe, često imamo prilike da slušamo govore konzula i ambasadora, njihova mišljenja i iskustva, kao i brojnih kompanija koje uvek žele da regrutuju mlade i vredne studente za svoje programe i prakse. Posle upisa studija dobila sam punu Educatt stipendiju, što mi je mnogo značilo.’’ – Angelina Odadžić, student međunaronih odnosa na Cattolici

Northumbria University Newcastle – moderan kampus i 95.5 % zapošljivost nakon studija

Univerzitet sa jednim od najmodernijih kampusa koji je uložio 250 miliona £ kako bi studenti imali savremene uslove i prestižno obrazovanje. Fakultet se nalazi u centru grada, a diplome su priznate i prepoznate od strane poslodavaca tako da 95.5% diplomaca nađe posao u roku od 6 meseci od diplomiranja.

S obzirom da se nalazi na engleskom govornom području, postoji veliki izbor programa i možete studirati: arhitekturu, dizajn, animaciju, biznis, inženjering, komunikacije, biologiju, ekonomiju, menadžment, inženjerstvo, web development, kriminologija, drama, moda i još mnogo oblasti.

Cena studija je oko 15 500 funti, preko Ino Edukacije je moguće aplicirati za stipendiju koja podrazumeva umanjenje školarine od 3 000 funti.

Solent University Southampton – pomorski grad i razvijena industrija

Southampton je poznati grad u Engleskoj koji ima veliki značaj za trgovinu i industriju s obzirom na svoju lokaciju i luku. Ovo je od velikog značaja za studente, jer postoji dosta prilika za početak i razvoj njihovih karijera. Solent Univerzitet se nalazi u centru grada i na nekoliko minuta od svih većih atrakcija.

Još jedan univerzitet sa engleskog govornog područja i samim tim velikim izborom programa na engleskom jeziku. Oblasti koje možete studirati su: Architecture and construction, Art and design, Business and finance, Computing and games, Engineering, English and journalism, Fashion, Health, psychology and sociology, International studies, Law and criminology, Maritime, Marketing, communications and public relations, Music and performance, Sport and fitness, Travel and tourism, TV, film, media production and technology.

Školarina iznosi oko 12 800 funti i upis je direktan preko Ino Edukacije.

Business and Hotel Management School Luzerne – studije hotelijerstva u Švajcarskoj uz plaćenu praksu

Skrećeno BHMS ovaj univerzitet je odličan izbor za sve koji žele da se usavrše u oblasti turizma, hotelijerstva ili kulinarstva i da steknu praktično iskustvo u nekom od svetski poznatih lanaca hotela i restorana.

Studenti 6 meseci provode na fakultetu učeći teorijski deo gradiva, a nakon toga su 6 meseci na praksi koja im je plaćena oko 2000 evra mesečno. Ovo je odličan način da studenti zarade džeparac, ali i primene naučeno u praksi i steknu radno iskustvo.

Posle svake godine studija, studenti dobijaju diplomu i zvanje, a posle završene tri godine dobijaju diplomu osnovnih studija. Master studije traju godinu dana.

Programi su: BA Culinary Arts, BA Global Business Management (postoji opcija da se na trećoj godini kandidate prebace na biznis ukoliko se ispostavi da ih ne zanima hotelijerstvo), BA Hotel and Hospitality Management, M.Sc. Degree in International Hospitality Business Management, M.Sc. Degree in Global Business Management, MBA Dual Degree (sa York St John University) – minimum 2 godine radnog iskustva.

Imaju i odličnu letnju školu, tako da pozivamo sve srednjoškolce koji žele da se upoznaju sa fakultetom, programima, kompanijama i provedu dve nedelje u Švajcarskoj da nas kontaktiraju za više informacija.

Cena programa je 28 000 evra godišnje i u cenu su uključeni školarina, smeštaj, hrana, apliciranje.

‘’ Sama ulica u kojoj se nalaze škola i internat smeštena je na 6 minuta (peške) od starog grada, koji je ujedno i centar Lucerna, i veoma blizu železničke stanice, koja će vam kao studentu biti veoma bitna stvar. Kuhinje u kojima radimo i učimo su odlično opremljene, imamo prilike da učimo od sjajnih chef kuvara i majstora ovog posla. Takođe, sami studenti svakodnevno pripremaju hranu za celu školu, tako da smo od početka veoma orijentisani na praktičnu nastavu i svaki dan naučimo nešto novo.’’  – Marija Vranješ, Culinary Arts

International Business School Budapest – prestižne studije i jeftini troškovi života

IBS fakultet se nalazi u glavnom gradu susedne Mađarske i nudi akreditovane programe iz oblasti biznisa nakon kojih dobijate britansku diplomu. Masteri ovog fakulteta se nalaze među 100 najboljih na svetu, a dobra lokacija pruža odlične karijerne opcije svim studentima. Kampus se nalazi u centru biznisa i razvoja Budimpešte, Graphisoft parku, pored kompanija kao što su Microfot i SAP.

Osnovne studije traju 3 godine, a master studije godinu dana i časovi se odvijaju predveče tako da možete raditi tokom svojih master studija.

Programi su usmereni na menadžment, marketing, HR, finansije.

Cena studija je oko 7 400 evra i fakultet poseduje svoju rezidenciju. Apliciranjem preko Ino Edukacije, moguće je ostvariti umanjenje od 25%.

 ‘’U Graphisoft parku se nalaze neke od najvećih kompanija u svetu kao sto su Microsoft, SAP i mnoge druge. Imamo pristup njihovim zgradama u slučaju da nam treba nešto za projekat. Škola nam obezbeđuje pristup i ugovara intervju sa menadzerima ili već ko nam je potreban za taj projekat, što je sjajno jer imamo priliku da pristupimo velikom broju kompanija, upoznamo bitne i uticajne ljude i da izaberemo gde hoćemo da imamo praksu, naravno pod uslovom da su ocene na visokom nivou.’’ – Katarina Balandžić, student IBS-a

Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu ili na nekom od ovih univerziteta, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: