Kako na Master - INO EDUKACIJA

Centar za školovanje u inostranstvu, Makedonska 30, Beograd 0615544199

Srednje škole u inostranstvu

Srednja škola u inostranstvu je najlepše iskustvo koje đak može da ima u svom školovanju! Ovo je jedinstvena prilika da se đak osamostali, sazri i za ceo život unapredi svoje znanje jezika, ali i svoje radne navike, stavove i celu ličnost, kao i da se pripremi za upis studija u zemlji i inostranstvu! Promena srednjoškolaca za godinu dana ili pola godine je neverovatna, i to je glavni razlog zašto se deca i roditelji odlučuju na ovaj korak!

Ino Edukacija svakom detetu i roditelju pomaže da izabere najbolji program za svoje potrebe i planove.

Srednja škola u inostranstvu može biti:

  • Program razmene (3 ili 6 meseci, ili cela godina)
  • Boarding škola (od 6 meseci do 6 godina)

U programima razmene đak ide u državnu školu i živi u pažljivo odabranoj porodici. Standardno đaci odlaze na razmenu u drugoj i trećoj godini srednje škole, a moguće je tokom cele srednje škole. U četvrtoj godini preporučuje se da student bude u zemlji, zbog priprema za studije. Posle završene razmene, đak se vraća u svoju školu, priznaje mu se godina i nastavlja normalno svoje obrazovanje.

U programima boarding škola đak upisuje privatne škole sa stanovanjem na kampusu i može dobiti inostranu srednjoškolsku diplomu, ukoliko poslednje dve ili više godina pohađa određenu školu. Boarding škole su skuplje od programa razmene, a cene variraju od zemlje i institucije.

picture-for-newspapers-1024x681.jpg

Uslovi za prijavu

  • Da je đak 1-4 razreda srednje škole
  • Dobro znanje engleskog jezika
  • Znanje drugog stranog jezika na minimum A2 nivou ukoliko se ide u Španiju, Francusku, Austriju, Italiju ili Nemačku
  • Minimum prosek 3.30 ili slično
  • Dobro zdravstveno fizičko i psihičko stanje

Srednja škola u Americi

Razmena u Americi je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih programa za srednjoškolce, što zbog usavršavanja jezika što zbog jedinstvenog američkog stila života, i velikog samopouzdanja i pozitivnosti koji đaci nose sa sobom kroz ceo život! Program je dostupan na 6 meseci ili na godinu dana (10 meseci). Savetuje se odlazak u 2. ili 3. razredu srednje škole, jer je ovo program sa J1 vizom i ne postoji mogućnost dobijanja srednjoškolske diplome. Nastava uglavnom počinje u avgustu i traje do maja. Preko Ino Edukacije možete dobiti parcijalnu stipendiju za program razmene. Sve škole i porodice su odabrane od strane organizacije International Student Exchange i State Department-a.

Od boarding škola izdvajamo Florida Prep School, zbog povoljne školarine i fenomenalne klime i programe u Majamiju.

Razmena u Americi sa stipendijom

Sve informacije na linku ovde

Srednja škola u Velikoj Britaniji

Srednja škola u UK i Engleskoj je još jedno neprevaziđeno iskustvo za đake! Tradicija, vrhunsko obrazovanje i britanski naglasak svakoga će naterati da razmisli o Engleskoj. Kroz program razmene dostupan je boravak od 3 ili 6 meseci, dok u boarding školama đak može biti od 6 meseci do 6 godina, te dobija UK srednjoškolsku diplomu. U Velikoj Britaniji nudimo veliki izbor prestižnih privatnih boarding škola. Jedna od njih je čuvena Concord College England.

concord college engleska ino edukacija.jpg

Srednja škola u Švajcarskoj

Za one koji žele prestiž, maksimalnu bezbednost i poznanstva za ceo život u elitnim krugovima Švajcarska je pravi izbor. U Švajcarsku se može ići na program razmene od 6 meseci ili godinu dana, ali se mora znati nemački ili francuski. Boarding škole nude obrazovanje na engleskom jeziku i švajcarsku ili američku diplomu. Preko Ino Edukacije možete se upisati na: Institut Monte Rosa, American School Leysin, Swiss International Boarding School.

monte-rosa-svajcarska---f3f13e581eeb6dcd53b95ce53ce347a4c1ab4ccf.jpg

Srednja škola u Austriji

Program razmene u Austriji podrazumeva da đak ide u austrijsku državnu školu na nemačkom i da živi u austrijskoj porodici. Sve porodice su pažljivo odabrane od švedske STS organizacija koja sprovodi ovaj program razmene već decenijama. Razmena u Austriji je idealna za đake koji imaju početno znanje nemačkog jezika ili ga nemaju uopšte ali žele da nauče. Od boarding škola u ponudi je American International School Salzburg.

Srednja škola u Nemačkoj

Program razmene u Nemačkoj je za decu sa minimum B1-B2 znanjem nemačkog i ovo im je idealna prilika da nemački jezik usavrše i pripreme se za upis studija u Nemačkoj na nemačkom jeziku. Tokom programa od 6 ili 10 meseci đak ide u nemačku državnu školu i živi u Nemačkoj porodici, koja se pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

razmena u nemačkoj.png

Srednja škola u Francuskoj

Idealna prilika da vaše dete usavrši francuski jezik! Za prijavu na program đak mora imati B1-B2 nivo francuskog jezika, jer će ići u francusku državnu školu. Razmena može biti 3, 6 ili 10 meseci. Tokom školovanja živeće u pažljivo odabranoj francuskoj porodici. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Holandiji

Znanje holandskog nije obavezno, već samo engleskog, a đak će tokom godine naučiti holandski, jer će pohađati srednju školu na holandskom jeziku i živeće u holandskoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

srednjoškolska razmena

Srednja škola u Skandinaviji

Ukoliko je vaše dete zainteresovani za skandinavske zemlje, moguće je otići na razmenu u Dansku, Norvešku ili Švajcarskog. Znanje nijednog od jezika nije neophodno, već samo engleski, a đak će tokom godine u školi naučiti lokalni jezik. Đak će živeti u švedskoj, danskoj ili norveškoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

Srednja škola u Italiji

Idealan program za đake koji žele da usvrše italijanski jezik i nastave svoje studije u Italiji kasnije. Neophodno je znanje italijanskog jezika pre početka programa. Đak ide u državnu školu na italijanskom jeziku i živi u italijanskoj porodici. Porodice su pažljivo odabrane od strane STS organizacije. Ino Edukacija dodeljuje parcijalne stipendije za đake.

razmene u italiji ino edukacija.jpg

Prijave i upis na program se rade preko Ino Edukacije.

Pošaljite upit ili zakašite besplatno savetovanje: