Chevening stipendija je stipendija britanske vlade za jednogodišnje studije u Velikoj Britaniji.

Smatra se veoma prestižnom stipendijom, i važno je znati da je potrebno imati dve godine radnog iskustva u trenutku prijave na stipendiju. Pod radno iskustvo potpadaju sve prakse i aktivistička delovanje ako se dobro spakuju, pa vam preporučujemo da ih navedete jer se to dosta ceni u aplikaciji.

Proces prijave

Na stipendiju se prijavljuje online, preko Chevening sajta, a odvojeno od prijava za same studije. Na portalu je potrebno najaviti na šta ste se sve prijavili. Potrebno je uplodovati IELTS ili TOEFL test, koje ako niste još položili, možete i naknadno da uploadujete (ali ne prekasno, maksimum do kraja godine). Više info o testovima engleskog jezika ovde. Ukoliko vam je potrebna pomoć, možete uzeti našu uslugu popunjavanja ili pripreme aplikacije.

Prijavite se besplatno na univerzitete

Preko nas prijava vam je besplatna na našim partnerskim univerzitetima: Cranfield, Brunel, Falmouth, Roehampton, kao i na London South Bank Univerzitetu.

Kako je studirati sa Chevening stipendijom

Celo iskustvo Marka Čomića pročitajte ovde.

chevening stipendija u Engleskoj

Šta uključuje stipendija

Ovo je puna stipendija. Pokriva troškove smeštaja, školarine, vize, troškove putovanja do i iz UK, kao i na Chevening događaje unutar UK i troškove useljenja i iseljenja. Život u Velikoj Britaniji je poprilično skup, u Londonu posebno, te je moguće da će vam trebati nešto više novca.

Potrebna dokumentacija

  • Pasoš/ Lična karta
  • Univerzitetski transakripti i diplome (osnovnih, postdoplomskih studija)
  • Tri različita izbora UK master programa
  • Imena 2 referentne osobe koje vas poznaju profesionalno ili akademski
  • Sertifikat engleskog jezika (može i naknadno da se pošalje)

Ono na šta treba da obratite posebnu pažnju jeste da će, ako ste ušli u uži izbor, od vas biti traženo da se prijavite u online sistemu prijave i zatražite reference od vaših navedenih referentnih osoba.Zatim će im biti poslat e-mail sa zahtevom da podnesu svoju referencu najkasnije do ponedeljka 25.Februara 2019. godine. Ukoliko referenca ne bude podneta do ovog roka, nećete moći da nastavite dalje sa intervjuom.

Viza

Ceo proces apliciranja za vizu saznajte ovde

Usluge Ino agencije

Sastavljanje i slanje cele prijave, savetovanje i odabir fakulteta.

Srećno!


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit

Podelite s prijateljima: