Fontys Univerzitet je kreirao niz edukativnih webinara o svojim programima na osnovnim studijama na ICT fakultetu, kako bi omogućio budućim studentima da se bolje upoznaju sa studijama i lakše odaberu program za sebe.

O univerzitetu

Fontys Univerzitet spada u top 5 državnih univerziteta u Holandiji sa programima na engleskom, holandskom i nemačkom jeziku u čijem su fokusu inženjering, biznis i art studije.

Holandija je vodeća zemlja EU u polju obrazovanja i studija na engleskom, ali i po razvoju privrede i trgovine, zato i ne čudi što je poznata kao Amerika u Evropi.

Fontys organizuje nastavu u tri kampusa: Ajndhoven, Venlo i Tilburg.

Ajndhoven je direktno spojen sa Beogradom low cost Wizz air kompanijom, tako da studenti mogu jeftino putovati tokom studija.

Ovi gradovi se nalaze na jugu Holandije, u centru razvoja holandske tehnologije, i odlična su početna tačka za studente koji žele da se usavršavaju u oblasti inženjerstva, ICT-a i biznisa.

Programi i vebinari

Osnovne studije traju 4 godine, a master studije godinu dana i programi se realizuju na nekoliko fakulteta: Arts, Communication, Economics & Marketing, Engineering, Health Care, ICT.

Engineering and ICT Studije

  • Opšte informacije o ICT fakultetu i inženjereing programima
  • Vebinar ICT & Business
  • Vebinar ICT & Infrastructure
  • Vebinar ICT & Software Engineering
  • Vebinar ICT & Technology
  • Vebinar Specijalizacije u ICT-u

KLIKNI OVDE ZA VIRTUELNU TURU PO KAMPUSU ICT FAKULTETA

IMG_7079
”Holandija je postala jedan veliki centar IT kompanija. Ja se nalazim u malom mestu Eindhovenu, koji ima oko 200.000 stanovnika. Broj kompanija koje dolaze ovde konstantno raste, a i već sada je na zavidnom nivou, pogotovo IT kompanije. Mi imamo razne smerove u okviru IT-a, studenti već na prvoj godini imaju mogućnost da nauče da naprave svog malog robota, fakultet je prilično digitalizovan i jako lepo opremljen. Information and Communication Technology je pun naziv programa koji ima 5 pod smerova (Business, Media Design, Software Engineering, Technology and Infrastructure). Fontys ima saradnju sa preko 100 kompanija u ovoj oblasti, tako da kasnije vam to dosta olakšava traženje posla. Jako bitno, ove studije traju 4 godine, ne 3 kao u većini slučajeva, a poslednja godina je praksa i projekat u kompaniji.” – Stefan Lazarević, student ambasador

Cena studija

Fontys, kao i svi državni univerziteti u Holandiji ima različite cene studija za NonEU studente i EU studente.

Za NonEU cena studija je od 7680 evra za osnovne studije. Za EU studente cena studija je 2000 evra po godini.

Cena mogu varirati od programa do programa, ali za holandske cene, Fontys je dosta povoljan univerzitet što se tiče školarina.

Prijava

Ino Edukacija je predstavnik Fontys Univerziteta i prijava i upis studenata su preko našeg centra za školovanje direktni i besplatni. Uz prijavu radimo i besplatnu reviziju dokumentacije, kako biste bili sigurni da je vaša aplikacija najbolja moguća. Ukoliko nemate svu potrebnu dokumentaciju, nudimo uslugu izrade.

Pročitajte iskustvo sa studija našeg studenta ambasadora iz Holandije, Stefana Lazarevića, kao i kako su se članovi Ino tima i budući studenti proveli na Fontys Open Day-u.Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: