Fontys (Fontys University of Applied Sciences) je jedan od najvećih holandskih univerziteta, sa nekoliko kampusa se nalaze u gradovima na jugu Holandije. Spada u top 5 državnih univerziteta u Holandiji i postoji od 1996. godine. Holandija je jedna od vodećih zemalja EU na polju obrazovanja i studija na engleskom, kao i visokog broja stranih studenata.Možete pogledati video promo 1 i promo 2 na youtube.
45635dd6fedf31fc243b420492fd2714

Kvalitet nastave

Uprkos velikom broju studenata (44000) obrazovanje na Fontysu je organizovano u malim grupama. Programi postoje na holandskom, nemačkom i engleskom jeziku, jer je cilj Fontysa da ima međunarodne studente i međunarodni prestiž. Kvalitet nastave je na veoma visokom nivou i zahteva se posvećenost studenata. Fontis posebnu pažnju posvećujeuslovima studiranja neophodnim za obezbeđivanje neometano odvijanje studija, kao što su karijerni centri, eminentni profesori, ocenjivanje studentske službe i stalna dvosmerna komunikacija kako bi se izašlo studentima u susret.

Lokacija

Studijski programi se održavaju u kampusima koji se nalaze u Ajndhovenu, Tilburg i Venlo. Ova 3 grada nalaze se jedan do drugog na jugu Holandiju, i ova lokacija je veoma interensantna zbog low-cost aerodroma u Ajndhovenu (Eindhoven) do kog postoji direktan Wizzair let iz Beograda, a i studenti tokom studija mogu jeftino da putuju. Sva tri grada su srednje veličine, i poznati su kao studentski gradovi gde troškovi života nisu toliko visoki.
8293ca37aa36f003b0211570dc0cc63d

Kampusi

Svi kampusi opremljeni su računarskim sobama, bibliotekama i studentskim restoranima. WiFi internet je dostupan u svim kampusima, što vam omogućava studentima da ponesu laptop na Fontys i tamo rade, uče, istražuju i provere svoj e-mail, gde god da su na Fontysu. Ajndhoven je poznat kao region “Brainport Eindhoven”, koji je sjajan ambijent za studente koji žele da postanu profesionalcu. Ovde se nalazi centar holandske tehnologije, i u ovom gradu ima svoje sedište i kompanije Philips, koja je u ovom gradu i osnovana 1891. godine. Ajndhoven je pravi studentski grad, sa različitim studentskim objekatima na raspolaganju. Sam kampus nalazi se u centru, nekoliko minuta hoda od glavne Železničke stanice.
studije-u-holandiji-tilburg-fontys
Tilburg je dinamičan grad i jedna od centara kulture Holandije, sa mnogim umetničkim događajima i festivalima. Tilburg Fontys Kampus se nalazi se u predgrađu Tilburga i dobro je povezan graduskim autobusom i sigurnim biciklističkih stazama. Tilburg ima mnogo toga da ponudi studentima, uključujući i veoma vibrantan studentski život. Više od 28.000 studenata studiraju na jednom od 3 univerziteta u Tilburgu.
studije-u-holandiji-venlo-fontys
Fontis Venlo se nalazi na samo 5 minuta od Nemačke, u jednom od najjačih prekograničnih regiona u Evropi. Kao jedno od najvažnijih evropskih logističkih i putnih čvorišta, Venlo je oduvek imao međunarodni fokus i jak osećaj preduzetništva. Fontys kampus Venlo ima studente iz 50 zemalja. Nudeći dve prakse i odlične veze sa partnerskim kompanijama u Holandiji, Nemačkoj i ostatku Evrope, Fontis Venlo zaista stimuliše preduzetnički duh svojih studenata. Grad ima 100 stanovnika, i poznat je po lepom istorijskom centru čije zgrade datiraju iz 14. veka.

Studije

Osnovne studije traju 4 godine, a master studije traju godinu dana. Postoji nekoliko fakulteta:  Arts, Communication, Economics & Marketing, Engineering, Health Care, ICT. Svi programi na engleskom:

Engineering and ICT Studije

Business Studije

studije-na-engleskom-u-holandiji

Art Studije

Architecture Studije

Health Studije

fontys-holandija

Cena studija

Fontys, kao i svi državni univerziteti u Holandiji ima različite cene studija za NonEU studente i EU studente. Za NonEU cena studija 9800 evra za osnovne studije,. Za EU studente cena studija je 1000-2000 evra po godini. Cena mogu varirati od programa do programa, ali za holandske cene, Fontys je dosta povoljan univerzitet što se tiče školarina.

Troškovi života i stipendije

Za Holandiju, mesečni troškovi iznose 875-1100 evra, zavisno od studenta i smeštaja. Fontys pomaže studentima da nađu studentski smeštaj. Za određene programe postoji Holland stipendija u iznosu od 5000 evra.

Prijava

Prijava je otvorena do 15.juna. Prijavom preko Ino agencije obezbeđujete sebi direktan upis. Ino agencija je nacionalni predstavnik Holandije za Srbiju, Bosnu i Crnu Goru.

logo final-01 (2)Pošaljite besplatan upit

Podelite s prijateljima: