Interesuju te studije i stipendije u Italiji? Ima li boljeg načina da se informišeš i saznaš sve o master studijama u Italiji nego sada kada smo svi kod kuće i kada imaš priliku da to uradiš online. Zato pripremi sebi topli nes/čaj, svesku i olovku i pridruži nam se u utorak, 28. aprila, u 19h na Webinaru Univerziteta Cattolica iz Milana.

Webinar će držati regionalni menadžer Univerziteta Cattolica i naš dugogodišnji saradnik gospodin Matteo Magnani, a kako biste čuli i kako studije izgledaju iz prve ruke, priključiće mu se i naša studentkinja Angelina Odadžić.

Prijave se vrše putem formulara na dnu teksta, nakon čega ćete dobiti mejl sa linkom za pristup webinaru.

Master studije u Italiji

Na našem sajtu Ino Edukacija i blogu Kako na master možete pronaći brojne tekstove vezano za studije i stipendije u Italiji. Važno je da znate da u Italiji master studije traju jednu ili dve godine.

Jednogodišnji ili Specialised Master je namenjen svima koji žele da promene pravac školovanja u odnosu na osnovne studije, žele da uče kroz praktične radove i pripreme se za tržište rada.

Dvogodišnji ili Laurea Magistrale je prilagođen studentima koji žele da se akademski usavršavaju, zađu dublje u nauku,budu potkovani temeljnim teorijskim znanjem i kasnije upišu doktorske studije.

Nakon oba imate Master zvanje i koji ćete odabrati zavisi isključivo od vaših ciljeva nakon studija, prethodnih kvalifikacija, finansijskih mogućnosti i želja.

Studije na Univerzitetu Cattolica

Univerzitet Cattolica se nalazi u top 200 univerziteta na svetu iz 10 naučnih oblasti, a u Italiji je rame uz rame sa Bocconi univerzitetom. Većina studenata se pre odluči za Cattolicu zbog činjenice da mnogi profesori predaju na oba univerziteta, školarina je jeftinija i veliki je izbor programa na engleskom jeziku, a kvalitet studija i prepoznatost diplome na visokom nivou.

Jednogodišnji akademski master programi na engleskom su:

Credit Risk Management (second level Master), Corporate Communication, Cultural Diplomacy (kampus Rim),  Economics and Finance (second level Master), International Business, International Business Executive, International Cooperation and Development, International Marketing Management, International Relations, International Screenwriting and Production (svake druge godine), Luxury Goods Management, Strategic Management for Global Business, Viticulture and Enology, Arts Management, Data Science for Management, International Relations, Middle Eastern Studies.

Dvogodišnji akademski master programi na engleskom jeziku su:

Actuarial Science for Insurance, Agricultural and Food Economics, Banking and Finance, Data analystics for Business and Economics, Economics, Global Business Management (kampus Pjaćenca), Healthcare Management (kampus Rim), Innovation and Technology Management, Management, Methods and Toplics in Arts Management.

Cena studija zavisi od izbora programa i kreće se od 7 500 do 12 000 evra.

‘’Ja studiram međunarodne odnose na osnovnim studijama.To se može povezati sa političkim i društvenim naukama i daje niz mogućnosti posle završetka studija, jer su predmeti isplanirani tako da zadovolje svaku društveno/poslovnu sferu. Program je koncipiran tako da uprkos tome što se uglavnom moje studije zasnivaju na politici, imam mogućnost da upoznam i ekonomije temeljno zahvaljujući organizaciji kursa i profesorima koje imaju niz godina usavšavanja i iskustva u ovoj oblasti. Takođe, često imamo prilike da slušamo govore konzula i ambasadora, njihova mišljenja i iskustva, kao i brojnih kompanija koje uvek žele da regrutuju mlade i vredne studente za svoje programe i prakse. Posle upisa studija dobila sam punu Educatt stipendiju, što mi je mnogo značilo.’’ – Angelina Odadžić, student međunaronih odnosa na Cattolici

Prijava preko Ino Edukacije

Ino Edukacija je broj 1 u Srbiji i broj 2 partner na svetu Univerziteta Cattolica, imamo odličnu dugogodišnju saradnju i predstavnici smo za naš region.

To znači da su naše savetodavne usluge i prijava besplatne, podrška smo tokom celog procesa i upis je olakšan ukoliko ispunjavate sve uslove.

Prijavite se za WEBINAR i saznajte sve informacije o studijama u Italiji

Webinar platforma je jednostavna za upotrebu i sve što vam je potrebno su računar/lap top i internet konekcija. Nakon prijave, poslaćemo vam link za pristup webinaru.

Datum: utorak, 28. april 2020.

Vreme: 19h

Prijavite se putem formulara ispod i poslaćemo vam link za webinar kao i podsetnik pre početka.

 

Podelite s prijateljima: