SDU Faculty of Engineering je čuveni danski fakultet za inženjerstvo koji posle završenih studija garantuje prvi posao!

O Fakultetu

University of Southern Denmark – Faculty of Engineering Sønderborg je najveći državni fakultet u južnoj Danskoj. Nudi pune stipendije za Master za NON EU studente i besplatne studije za EU studente za programe eletronike i mehatronike. Univerzitet ima pogled na more i state-of-the-art labarotorijama i kampusom. Studije na SDU znače kontakt sa najnovijom tehnologijom i najnovijim trendovima u nauci i tehničkoj industriji. Njihova diploma je garancija za uspešnu inženjersku karijeru. Više o fakultetu saznajte ovde.

Studijski programi

 • Bachelor of Engineering (BEng)
 • Bachelor of Engineering (Bsc)
 • Bachelor of Mechatronics (BEng)
 • Bachelor of Mechatronisc (Bsc)
 • Master of Electronics (pokriven stipendijom)
 •  Master of Mechatronics (pokriven stipendijom)
 • Master of Robot Systems / Advances Robot Technology / Drone Technology (nije pokriven stipendijom)
 • Master of Software Engineering (nije pokriven stipendijom)

Sve studije su sa EU pasošem besplatne!

Garancija prvog posla u Danskoj nakon studija na SDU Faculty of Engineering

Kao studentu inženjerstva na SDU Sønderborg, zagarantovan vam je prvi posao kada završite magistarske studije (važi za studente od septembra 2020).

Lokalne kompanije iz Južne Danske i Univerzitet Južne Danske udružile su snage da stvore jedinstvenu šemu „garancije prvog posla“ koja nudi novim diplomcima šestomesečno zaposlenje, ako već nisu dobili svoj prvi posao. Šema stupa na snagu za studente koji započnu svoju diplomu BEng ili MSc of Engineering na Fakultetu inženjerskih nauka SDU Sønderborg od septembra 2020.

Uslovi za učestvovanje

 • Tokom studija morate sarađivati sa kompanijom na projektu
 • Morate završiti svoju diplomu bez odlaganja
 • Morate steći znanje danskog jezika ekvivalentno nivou B1 na CERF skali

Tokom studija ćete stupiti u kontakt sa lokalnim kompanijama tokom npr. Matchmaking događaji, poslovni ručak i razni projekti.

Zašto postoji ovaj projekat?

Južna Danska ima visoku koncentraciju kompanija specijalizovanih za energetski efikasne tehnologije – važnih igrača, ne samo u Evropi, već i na globalnom tržištu.

Ove kompanije su ključne u nastojanju da drastično smanje emisiju CO2 u uslovima naše trenutne klimatske krize. Potražnja za energetski efikasnim tehnologijama i rešenjima raste tako brzo ovih godina da je kompanijama potrebno više inženjera kako bi zadovoljile potražnju. U stvari, kompanijama je potrebno više inženjera nego što mogu privući same. Zbog toga su kompanije u južnoj Danskoj udružile snage sa SDU Sønderborg, gde studenti inženjerskih nauka već stiču upravo one veštine koje su ovim kompanijama potrebne.

Sodenborg je grad na moru, koji pruža priliku za sportove na vodi i veliki broj plaža

Ovo je tvoja prilika

U slučaju da završavaš ETF, Mašinski, FTN ili neki srodan fakultetu, ovo je tvoja prilika! Prijava preko Ino Edukacije je besplatna i direktna, jer smo mi jedini predstavnici SDU u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni. Rok za prijavu je 15.januar, požuri!

Podelite s prijateljima: