Američki univerzitet u Rimu pruža rigorozno iskustveno i interdisciplinarno akademsko iskustvo usko povezanoj i bogato raznolikoj zajednici studenata iz preko 50 zemalja. Omogućava vam da povežete studije u američkom kampusu sa životom u srcu Italije – Rimu!

Lokacija

Dok gleda na Večni grad, lokacija AUR-a vam omogućava da iskoristite istorijsko, političko i društveno bogatstvo Rima dok otvarate vrata Evropi i šire. Bićete podstaknuti da istražujete svoje okruženje, kako akademski tako i kulturno, dajući vam priliku da budete izazovni i inspirisani. Zbo ovoga, studenti raznih oblasti se odlučuju za studije na AUR, posebno iz oblasti međunarodnih odnosa, firma i umetnosti. AUR ima fantastične odnose sa lokalnom političkom i kulturnom scenom, kao i sa svim međunarodnim insistucijama poput UN FAO i drugih. AUR se nalazi u centralnom delu Rima, blizu najpopularnije rimske četvrti Trastevere. Dok slušaš američke profesore, imaš pristup najlepšem gradu na svetu i najboljoj hrani na svetu!

Američki sistem studija

U okviru AUR-ovih učionica zasnovanih na diskusijama, profesori neguju duh intelektualne radoznalosti i angažovanja pripremajući vas za stalno promenljivo, međusobno povezano tržište rada sa samopouzdanjem, prilagodljivošću, analitičkim i međukulturalnim komunikacijskim veštinama. Ono što karakteriše američki obrazovani sistem je veliki broj izbornih predmeta, kao i sistem Major i Minor, gde sa vašim glavnim smerom možete da izaberete i manji smer. Npr. Film Major i Busines Minor, i da onda dobijete obrazovanje i iz oblasti filma i iz oblasti biznisa, i sutradan budete potpuno spremni za rad u filmskoj industriji.

Kao mala, ali dinamična i globalna zajednica, imaćete podršku potrebnu da studirate u inostranstvu i živite u Rimu. AUR-ov studentski životni program ima više od 15 klubova, sportova i aktivnosti koje vam daju priliku da steknete liderske veštine i izgradite doživotna prijateljstva. To može biti joga, arheologija, biznis, medjunarodni odnosi, mediji, sportovi, volontiranje ili vi sami možete da osmislite nešto novo!

Ako ne možete da odaberete svoj smer, AUR nudi tradicionalnu američku diplomu liberalnih umetnosti koja vam daje fleksibilnost u razvijanju vašeg akademskog rasporeda sa savetnikom. Možete da upišete i Major i Minor smer bez dodatnih troškova ili vremena, i vrednost kombinovanja iskustvenog i praktičnog učenja sa analitičko rezonovanje i kreativno rešavanje problema. Možete izgraditi interdisciplinarni stepen koji odgovara vašim ciljevima u karijeri i menjati ga dok studirate!

Stipendije

AUR-ova finansijska pomoć i mogućnosti studiranja omogućavaju vam da priuštite američku diplomu u Rimu. Tim za finansijsku pomoć i prijem je na raspolaganju da vam pomogne kroz svaki korak procesa prijema, pazeći da budete finansijski pripremljeni i podržani za ovo izvanredno akademsko iskustvo. Za stipendije se možete prijaviti besplatno preko Ino Edukacije.

Semestar u Americi – zašto da ne!

Studenti AUR-a mogu da studiraju u inostranstvu u SAD i šire kroz AUR Abroad program. Možete studirati kod jednog od AUR-ovih partnera na razmeni jedan ili dva semestra dok plaćate AUR školarinu.

Ako ne možete da se odlučite između Italije i Amerike – izaberite oba!

Mnogim studentima je Amerika daleko, a ipak žele američko obrazovanje. AUR vam omogućava da:

  • Dobijete američku diplomu
  • Studirate na američkom fakultetu sa odličnim uslovima i američkom fleksibilnošću
  • Živite u Rimu i iskusite italijanski način života
  • Kombinujete Major i Minor smer
  • Dobijete praksu u međunarodnim institucijama u Rimu

Registrujte se za AUR webinar koji organizujemo 30.januara u 18h

Podelite s prijateljima: