Corvinus je državni mađarski univerzitet sa stogodišnjom tradicijom i orijentacijom na društvene nauke koji učestvuje u Hungaricum stipendijama.

O Univerzitetu

Univerzitet Corvinus u Budimpešti je istraživački univerzitet orijentisan ka obrazovanju. Trenutno na univerziteta studira oko 14.500 studenata na studijskim programima iz poslovne administracije, ekonomije i društvenih nauka. Univerzitet se sastoji od šest fakulteta i nudi osnovne, master i doktorske studija koje se predaju na mađarskom, engleskom, francuskom ili nemačkom jeziku.

Univerzitet je uvršten u prvih 50 na rang listi Financial Times European Masters in Management, i bio je prvi mađarski univerzitet koji se pominje među najboljima u oblasti poljoprivrede. Ministri finansija, predsedavajući Mađarske narodne banke i premijeri studirali su u Corvinusu.

Lokacija Univerziteta Corvinus je izuzetna, jer se nalazi u strogom centru, na obali Dunava, u Pešti. Kampus je veoma lep, tradicionalan i odiše akademskim duhom.

Studijski programi

Na engleskom jeziku dostupne su osnovne studije biznisa, ekonomije,komunikacija, međunarodnih odnosa i sociologije. Master studije takođe postoje i na engleskom jeziku: biznis, informatika, finansije, poreska politika, međunarodni odnosi, sociologija, marketing, javne politike i javna ekonomija. Osnovne studije traju tri godine, a Master studije traju dve godine. Školarina iznosi 2000 EUR po godini u proseku.

Hungaricum stipendija

Neki studijski programi pokriveni su Hugaricum stipendijom na koju se možete prijaviti preko Ino Edukacije.

Život u Budimpešti

Budimpešta je jedan od gradova od kojih naši studenti očekuju malo, a dobiju puno! Veoma lep grad, kultura slična našoj, povoljan život i veliki broj međunarodnih kompanija. Ono što često iznenadi studente je koliko je Budimpešta globalan grad, sa ljudima iz celog sveta i mnogo dinamičnijom međunarodnom zajednicom od Beograda. Veliki broj kafića, klubova, restorana i muzeja opravdava zašto je Budimpešta jedna od turističkih prestonica Evrope. Uprkom tome, Budimpešta nije skupa za život. Corvinus ima svoj studentski dom za koji studenti mogu da se prijave i žive veoma povoljno. U Mađarskoj svi studenti imaju pravo na studentski rad, te je moguće pronaći studenti posao.

Direktan upis preko Ino Edukacije

Ovaj Univerzitet je partnerski univerzitet Ino Edukacije. Prijava i upis su besplatni i direktni. Javite nam se za svoje studije u Mađarskoj ! Zakažite svoje besplate konsultacije na ovom linku.

Podelite s prijateljima: