Nezavisni Fakultet za medije je prvi izbor studenata koji žele da studiraju medije u Sloveniji.

O fakultetu

Fakultet za medije (FAM) sa sedištem u Ljubljani osnovan je 2008. godine i glavni fokus je na medijima i novinarstvu. Pored toga, FAM nudi studentima kombinaciju znanja i veština u različitim oblastima, od društvenih nauka do tehničkih oblasti, kako bi se studenti osposobili za stvaranje kvalitetnih medijskih sadržaja. Utemeljeno na savremenim pristupima učenju koji koriste informacione i komunikacione tehnologije koje omogućavaju interaktivnu saradnju studenata i nastavnika, obrazovanje na Fakultetu za medije ima za cilj formiranje integralno obrazovanih medijskih profesionalaca koji su u stanju da se lako kreću unutar različitih horizonata medijskog sveta.

Individualni praktični rad koji uključuje stvaranje različitih vrsta medijskih sadržaja omogućen je tehnološki dobro opremljenim objektima i odvija se pod mentorstvom kvalifikovanih predavača. Profesori su i akademski predavači ali i iskusni praktičari, stručni istraživači i analitičari medijskih zbivanja.

Fakultet nudi studentima raznolike, atraktivne i inovativne studijske programe koji predstavljaju dobre temelje za uspešnu karijeru u različitim profesionalnim oblastima. Budući profesionalci obrazovani na Fakultetu tako će steći široko praktično znanje iz društvenih nauka zajedno sa tehničkim znanjima koja će se nadograditi specifičnim medijskim znanjem i veštinama. Glavna važnost Fakulteta leži u njegovom cilju da pronađe pravu ravnotežu između naučnog istraživanja i praktičnog pristupa, s jedne strane, i, s druge strane, socioloških i inženjerskih / tehnoloških stavova u medijskoj produkciji. Time se doprinosi aktivnom razvoju u oblasti medija i novinarstva.

Studijski programi

Osnovne studije traju tri godine a master studije traju dve godine. Školarina za sve programe je 2700 EUR po godini.

Osnovne studije – mediji i novinarstvo
Master studije – mediji i novinarstvo
Master studije – strateške komunikacija
Doktorske studije – strateška komunikacija

Studentski život

Ljubljana je glavni grad Slovenije i poznat je po sjajnom studentskom životu. Za studente postoje različiti popusti i pozitivni uslovi za studije. Svi studenti imaju pravo na rad, te mnogi mladi dopunjavaju svoj budžet studentskim poslom.

Direktan upis preko Ino Edukacije

Ovaj fakultet je partnerski univerzitet Ino Edukacije. Prijava i upis su besplatni i direktni. Javite nam se za svoje studije u Sloveniji! Zakažite svoje konsultacije na ovom linku.

Podelite s prijateljima: