Fakultet za primenjene društvene nauke (School of Advanced Social Studies SASS) u Sloveniji je nezavisni društveni fakultet u Sloveniji, koji nudi besplatne studije ili studije sa niskom školarinom, zavisno od programa. Važi za jednu od najmodernijih fakulteta u Sloveniji i studenti ga biraju zbog dobre organizacije i povezanosti sa privredom.

Zgrada fakulteta

O fakultetu

Osnovana je kao nezavisna privatna visokoškolska ustanova 15. juna 2006. koja nudi osnovne, master i doktorske studije na slovenačkom jeziku. Fakultet je poznat po svom produktivnom istraživačkom radu u polju društvenom menadžmenta, sociologije i psihologije. Istraživačko osoblje i profesori bave se pitanjima koja su izuzetno važna kako sa ekonomskog, tako i sa šireg socijalnog stanovišta za razvoj društva. Funkcionisanje demokratskih društava, vladavina prava, društvo znanja, migracije, kulturna raznolikost, diskriminacija, stereotipizacija, siromaštvo, glad, nezaposlenost, pravo na rad, uznemiravanje, mobing, seksualno uznemiravanje, nasilje u porodici, zlostavljanje, bezbednost na mreži, zavisnosti, zagađenje okoline , upravljanje zdravstvom i zdravstvena zaštita … samo su nekoliko primera sa duge liste izazova sa kojima se suočavaju savremeni ljudi i društva.

Istraživači SASS-a su više puta dokazali da ne izbegavaju osetljive teme, već ih rešavaju u skladu sa standardima naučne nepristrasnosti i rigoroznošću i korektnošću u pogledu istraživanja i metodologije. Postoje dva instituta osnovana pri SASS, i to Institut za napredne društvene studije i Nacionalni institut za psihoterapiju. Fakultet je dobio EU odlikovanje Jean Monnet Centre of Excellence i učestvuje u velikom broju EU projekata i razmena.

Fakultet je mali i nastava se odvija u malim grupama, što studentima garantuje dobar kontakt sa profesorom i visok kvalitet nastave. Postoje dva kampusa: u Novoj Gorici i u Ljubljani, i studenti mogu da biraju gde studiraju.

Studijski programi

Fakultet nudi akademske i strukovne studije. U Sloveniji se akademski master može upisati i posle osnovnih strukovnih studija i ne pravi se razlika kao u Srbiji i kontinentalnoj Evropi. Osnovne studije traju tri godine, a Master studije dve godine.

BACHELOR – OSNOVNE STUDIJE
Društveni menadžment – akademske studije – besplatne studije

Društveni menadžment – strukovne studije

Psiholoscijalna podrška / psihoterapija – strukovne studije – školarina 2990 EUR u 5 rata

MASTER STUDIJE

Interkulturalne studije – besplatne studije

Psihosocijalno savetovanje / psihoterapija – školarina 3200 EUR u 5 rata

DOKTORSKE STUDIJE

Sociologija

Biblioteka fakulteta

Studentski život

Nova Gorica se nalazi na samoj granici Slovenija sa Italijom i jedan je od najrazvijenijih delova Slovenije. Zbog dobrog geografskog položaja, firme poslednjih 20 godina biraju Novu Goricu za svoje sedište, te je uvek u ponudi veliki broj poslova. Grad je spojen sa Goriciom, italijanskim delom ovog grada – preko granice. Nalazi se na sat vremena vožnje od Ljubljane i na samo pola sata od čuvenog italijanskog outleta Palmanova. Za život u Sloveniji potrebno je znatno manje novca nego u Ljubljani, studentski smeštaj nije skup, kao ni hrana, kafići, zabava i studenti mogu da žive mesečno sa 300-400 EUR. Slovenija je poznata po raznim pogodnostima i popustima za studente, kao i sa dobro plaćenim studentskim poslovima, te mnogi studenti tokom studija rade.

Evropski trg na granici Nova Gorica (Slovenija) i Gorizia (Italija)

Direktan upis preko Ino Edukacije

Ovaj fakultet je partnerski univerzitet Ino Edukacije. Prijava i upis su besplatni i direktni. Javite nam se za svoje studije u Sloveniji! Zakažite svoje konsultacije na ovom linku.

Podelite s prijateljima: