Studije u Sloveniji na slovenačkom jeziku su uglavnom besplatne, ali da li postoje stipendije za troškove života? Slovenija nije zemlja sa puno stipendija kao Italija, gde postoji i nacionalno, i regionalno i univerzitetsko stipendiranje, ali neke stipendije postoje. Ovo je pregled dostupnih stipendija. O studijama u Sloveniji čitajte ovde.

Sklad Slovenija – državne stipendije za Master i Doktorske studije u Sloveniji

Ovu stipendiju dodelju javni Fond (Sklad) za obrazovanje Slovenije. Mogu da se prijave studenti koji su se već prijavili ili upisali na studije. Prijava se radi leti, rok je uvek kraj avgusta i na jesen se objavljuje odluka. Zahtev je da student mora da bude primljen na studije i da već ima boravišnu dozvolu – tj. da je već student. Na ovu stipendiju prijavljuje se odvojeno od studija. Stipendija pokriva školarinu do 3000 EUR godišnje i troškove života od 8400 EUR godišnje, odnosno 700 EUR mesečno. Prijava i više info ovde.

Stipendije privatnih slovenačkih Fondacija

Na sajtovima Univerziteta u Ljubljani , Univerzitetu u Mariboru i drugim univerzitetima pronaći pozive za prijavu na stipendije manjih fondacija i ili za plaćene Ad Futura prakse ili razmene u EU. Neke od ovih stipendija su za studente koji završavaju osnovne studije u Sloveniji i žele na master dalje u Evropi.

Stipendije za CEEPUS i MOBION razmene

Ukoliko u Sloveniju želite da odete na jedan ili dva semestra, onda CEEPUS program može da vam bude super način. Trenutno zbog korone nema otvorenih poziva za razmene, ali kad se otvori pogledajte konkurse, jer uključuju i punu stipendiju. MobiON je program za razmene Univerziteta u Beogradu, koji je takođe finansiran od strane EU i omogućava studijske i istraživačke boravke u Sloveniji i širom Evrope. Namenjen je studentima Univerziteta u Beogradu.

Mentorski paket za prijavu na studije u Sloveniji

Ino Edukacija nudi mentorski paket za prijavu na osnove i master studije u Sloveniji kao sveobuhvatnu pomoć i podršku u toku apliciranja na studije u Sloveniji. Mentorski paket uključuje:

  1. Mini aplikacioni plan – odabir tri studijska programa, pregled upisnih uslova, znanja jezika, link programa i rokovi prijave
  2. Slanje do tri prijave online za Sloveniju (registrovanje naloga, popunjavanje prijave, štampanje prijave)
  3. Vođenje aplikacionog procesa, savetovanje studenta i komunikacija sa univerzitetom
  4. Pomoć za prijavu na vizu

Cena mentorskog paketa za Sloveniju je 250 EUR.


Ako želite da studirate u Sloveniji pošaljite nam upit ispod ili nas pozovite na 0615544199

Podelite s prijateljima: