Imali smo zadovoljstvo da nam naš dragi Mihailo Sopić odgovori na nekoliko kratkih pitanja i prenese svoje iskustvo sa studija u Americi. On je nakon studija primenjenih umetnosti doneo odluku da svoje dalje obrazovanje stekne u polju marketinga i to u ‘Velikoj jabuci’.

1) Zašto si odabrao Ameriku za nastavak svojih studija?

Od kada sam imao 7 godina, želeo sam da radim za Dizni kompaniju, a od kada sam imao 15, želeo sam da živim u Njujorku. Osim toga, bila mi je potrebna velika promena u životu nakon Dubaija i Njujork je bio prva opcija.

2) Kaži nam nešto više o svom programu i studijama?

Studiram na Baruch Univerzitetu, CABS program, koji traje godinu dana. Podeljen je u tri semestra gde u prvom imamo obavezne predmete koji su uopšteno o biznisu. Nakon toga se odlučujemo za određenu struku gde sam ja izabrao marketing.

Processed with VSCO with a5 preset

3) Interesantna nam je tvoja promena orijentacije sa primenjenih umetnosti na biznis. Kako je došlo do toga?

Izabrao sam konkretno marketing, a marketing je u suštini sve sto nas okružuje. Umetnost je povezana sa marketingom, jer da biste bili uspešni u bilo kojem poslu morate imati dobar marketing i to je ono čemu sam ja težio.

4) Kako izgleda studentski život u Njujorku?

Definitivno ne kao što je prikazano u seriji „Gossip Girl“. Predavanja traju po nekoliko sati i uvek su u popodnevnim satima (4pm-9pm) što vam daje celo slobodno jutro.

5) Šta planiraš posle fakulteta i koji su tvoji planovi za budućnost?

Plan je da nađem posao u marketinškoj struci i da ostanem još koju godinu ovde, jer sam za sada zadovoljan životom u Njujorku.

2020bestgradschools2

 

Ino agencija je predstavnik Baruch College-a iz Amerike i upis je preko nas direktan.

Uz upis radimo i besplatnu reviziju dokumentacije kako biste bili sigurni da je vaša aplikacija na najboljem mogućem nivou.

Ukoliko nemate sva dokumenta, nudimo usluge izrade.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: