Svoje iskustvo sa studija marketinga na EU Business School u Barseloni, sa nama je podelila naša draga Ana Vranješ. Kako joj se dopada Barselona i više informacija o studijama, pročitajte u njenom intervjuu ispod.

1) Zašto si odabrala Španiju za nastavak svojih studija?

Imala sam priliku da posetim nekoliko gradova u Španiji i svaki od njih je ostavio fenomenalan utisak na mene. U Španiji se osećam prijatno pre svega zbog ljudi koji su jako slični nama, ali moram priznati da me je privukla i prelepa mediteranska klima. Kada sam se konsultovala sa Ana Marijom iz INO agencije i videla da program koji me interesuje postoji u Barseloni, to je bilo to!

PHOTO-2019-03-27-17-40-01

2) Kaži nam nešto više o svom programu i studijama?

Upisala sam Master in Marketing program na EU Business School koji traje godinu dana. Ja sam počela u januaru ali postoje još dva upisna roka (mart i septembar) tako da možete birati kad vam najviše odgovara da počnete. Studije su na engleskom jeziku. Predavanja se održavaju svaki dan i traju oko 3h uglavnom uveče, što ostavlja dosta slobodnog vremena u toku dana. Ono što se meni posebno dopada je što je nastava kao i ispiti više praktičnog tipa, u smislu da nema previše učenja ‘napamet’ već se sve svodi na primenu onoga što su profesori ispredavali na razne projekte, eseje i case studies, što je na kraju krajeva najpribližnije budućoj profesiji.

3) Kako je izgledao proces apliciranja i koliko ti je značila pomoć Ino agencije?

Ja sam tek u septembru odlučila da ću upisati master i želela sam da počnem što pre, tako da nisam imala previše vremena za gubljenje. INO agencija mi je pomogla u samom procesu odlučivanja koji ću master upisati, a kasnije i sa prikupljanjem dokumentacije i samim procesom apliciranja koji je prošao prilično brzo i glatko, s obzirom da sam već imala i sertifikat jezika (u mom slučaju samo engleski je potreban, jer su studije na engleskom).

PHOTO-2019-03-27-17-39-59

4) Kako izgleda studentski život u Barseloni?

Prezadovoljna sam! 🙂 Barselona je sve i više od onoga što sam očekivala! Jako živopisan grad, urban, brz, prepun dešavanja, neverovatan spoj kultura i nacija (i zbog turista, ali i dosta internacionalnih studenata i mladih poslovnih ljudi). Zbog svega toga, ali i prelepih sunčanih dana tokom cele godine mislim da je pravi izbor za studente. Iskustvo koje ćete ovde steći upravo zbog te raznovrsnosti je neverovatno bogatstvo!

5) Šta planiraš posle fakulteta i koji su tvoji planovi za budućnost?

Barselona je grad koji nudi puno mogućnosti za zaposlenje za mlade ljude, tako da bih volela da u narednom periodu tokom drugog semestra pronadjem praksu u sferi marketinga. Predavanja su tako organizovana da je moguće pronaći part-time posao ili praksu, i bilo bi to super iskustvo. Nakon toga, planiram da se vratim u Beograd, ali otom potom, Barselona ne prestaje da me iznenadjuje, tako da nikad se ne zna.

PHOTO-2019-03-27-17-39-58

Hvala ti što si podelila svoje iskustvo sa nama i želimo ti mnogo sreće u daljoj karijeri!

Ukoliko vas interesuju studije na EU Business School, skinite brošuru i prijavite se da dobijete više informacija – ovde!


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: