Za one koji prihvataju samo Njujork i ništa manje od toga, predstavljamo odličan državni Baruch koledž.

baruch_college.jpg

Baruch college je deo najvećeg njujorškog univerziteta The City University of New York, obuhvata preko 18 000 studenata. Smešten na Menhetnu nedaleko od Wall street,  nudi mnogo programa, pa iz tog razloga prijave se zatvore i pre roka, jer su prebukirani. Pošto se nalazi na izvrsnoj lokaciji, podeljen je u nekoliko kampusa, i samim tim velika je moć networkinga i pronalaska posla i prakse. Naravno, najtraženiji smerovi su sve vezano za biznis. U ponudi su –  studije svih nivoa iz raznih oblasti, kao i mini MBA. Takođe, nude mogućnost i za kurseve jezika (preko kojih se dobija boravišna dozvola od 3 meseca).

Kampusi

Baruch College  je podeljen u nekoliko kampusa, koji se svi nalaze na Menhetnu:

studije u njujorkuZuckilin School of Business – kampus koji se smatra najvećom akreditovanom školom u SAD – u iz oblasti biznisa. Štaviše, najviše prijava je upravo za smerove u ovom kampusu jer je fokusiran na business studije. Organizovan je klasično američki – sa izborom za major i minor predmeta, ili sistem poznatiji kao Liberal Art. Time u major predmete svrstavate glavne predmete, tj. ono čime želite da se bavite, dok su minor sporednI.

Weissman School of Arts and Sciences – za ljubitelje umetnosti i umetničkog stvaralaštva, mnogi smerovi su u opticaju.

Marxe School of Public and International Affairs – nešto slično našem FPN – u. Dakle, studije iz oblasti političkih nauka, javne uprave, međunarodnih odnosa.

Cene

Za jedan američki koledž koji se nalazi u srcu Njujorka, studije su veoma povoljne. Osnovne studije koštaju 13 000 – 15 000 dolara po godini, dok je cena mastera 15 000 dolara. Ispod su posebni programi koji su još jeftiniji.

studije u americi ino agencija.jpg

Mini MBA

Ono što posebno izdvaja Barruch College je njihov “Mini-MBA” program koji se održava u CAPS (Counting and Professional Studies) diviziji koledža. The Contemporary American Business Practices (CABP) je poseban certificate program u sklopu Baruch koledža namenjen mladim profesionalcima, koji žele da se usavršavaju u oblasti biznisa i marketinga, za ljude koji prate najnovije trendove u oblasti poslovanja. Finansije, business management, administracija, marketing, web design i sl. Idealan je za one koje žele Master studije u Njujorku, na državnom fakultetu, a po povoljnoj ceni. Cena programa je 7900 $, dok za troškove života, uključujući i smeštaj, treba izdvojti još 15000$. Za ovde studije dobija se I-20 studentska viza, sa kojom se može raditi legalno part-time.

Postoji nekoliko CABP smerova:  Finance, Management, Marketing, Accounting, International Trade i Web Development (za koji se doplaćuje 1000$). Za više informacija preuzmite Baruch Mini MBA brochure.

Kursevi engleskog jezika (pripreme za TOEFL i GMAT)

Ako želite da unapredite engleski jezik, ili pripremite TOEFL ili GMAT Test, Baruch College nudi tromesečne ili višemesečne kurseve, koje možete da iskombinujete sa upoznavanjem Njujorka! Svi zainteresovani su u prilici da uče jezik i budu u New Yorku na 5 do 10 nedelja. U oba slučaja (CABP ili kursa jezika) dobijate vizu na period od 3 meseca, pa po završetku programa uvek možete iskoristiti ostatak boravka na obilazak. Cena je povoljna, 1800$ za 5 nedelja, ili 2900$ za 10 nedelja. baruch English and Gmat prep

Prijava

Prijave su otvorene tokom cele godine i idu preko Ino Agencije. Usluga slanja prijave je besplatna, a application fee za studije je 125$. Depozit za upis je 400$ koji se oduzima od školarine. Za troškove života godišnje je potrebno oko 15000$. Upis je zagarantovan ukoliko se ispune standardni zahtevi za engleski jezik (za kurseve jezika upis je svakako zagarantovan, bez obzira na nivo engleskog).

Smeštaj

Veoma blizu Central Parka nalazi se Baruch residence. Preko Ino agencije možete da obezbedite sebi i smeštaj po veoma povoljnim cenama za njujorške standardne.

Zašto studirati na Baruch College:

  • Veoma dobar odnos cene i kvaliteta studija
  • Odlična lokacija – na Menhetnu pored Wall Street – a
  • Velika šansa za pronalazak prakse i posla
  • Fakultet se brine o smeštaju studenta
  • Upis tokom cele godine
  • Dobijanje studentske I-20 vize sa kojom može da se radi do 20 sati nedeljno
  • Direktan let do Njujorka iz Beograda (traje samo 10 sati)

Baruch College International Brochure


Za upis i informacije pošaljite nam besplatan upit:logo

Podelite s prijateljima: