Srpski studenti napreduju na P&G CEO globalnom izazovu u 2019. godini!

Četiri studenta iz Srbije su bili jedni od 21 njihova vršnjaka koji su učestvovali na globalnom izazovu „CEO Challenge 2019“ koje kompanija P&G organizuje od 2016. godine. Pobednički tim, koji čine studenti iz Srbije, Rumunije i Grčke, uspeo je da impresionira žiri koji je bio sačinjen od direktora kompanije P&G i na taj način postali predstavnici regiona jugoistočne Evrope u sledećoj rundi takmičenja CEO Challenge, koje će biti održano u Istanbulu, u aprilu ove godine.

19ceo_ch_018

U CEO izazovu, traženo je od studenata da rade u multinacionalnim timovima kako bi rešili realne poslovne situacije, pod vodstvom iskusnih direktora kompanije P&G. U četvrtom CEO izazovu, ordržanom u Bukureštu 5. i 6. marta, 21 student iz šest država regiona, našli su se u ulozi generalnog direktora na 2 dana i imali su zadatak da osmisle pobednčku biznis strategiju za jedan od vodećih P&G brendova.

Kroz ovaj inovativni program, učesnici su iskusili povezivanje znanja stečenog tokom školovanja sa praktičnim znanjem, potrebnim za rad u jednoj od najboljih svetskih organizacija za razvoj talenata. Učesnici su bili stavljeni u poziciju preduzetnika, demomstrirajući svoje sposobnosti i aktivnosti u kriznim situacijama; odgovornosti; balansiranja između podataka i ličnog osećaja; preuzimanja i vrednosti rizika; prihvatanja neizvesnosti; testiranja, učenja i snalaženja.

Od kada je organizovan prvi put u jugoistočnoj Evropi, pre četiri godine, 130 studenata iz različitih zemalja, imali su priliku da dožive iskustvo CEO Challenge-a, a mnogi od njih su nakon izazova nastavili svoj rad u okviru kompanije P&G.

„CEO Challenge je zaista bio izazovan, ali zabavan, interesantan i koristan, a ja sam zaista uživao. Stvaranje integrisane biznis strategije za nekoliko sati i rad sa ljudima koje ste upravo upoznali, je zaista nešto što vas pripremi za ulogu uspešnog direktora u budućnosti“, rekao je Igor Bošković, student FEFA – fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju iz Srbije i deo pobedničkog tima.

 „Ključna stavka u izgradnji bolje budućnosti za sve počinje sa razvojem lidera sutrašnjice, a kompanija P&G poznata je po tome što je prva upravo u ovome već 180 godina. Mi omogućavamo razvoj veština, ne putem neusmerenih i nevođenih online kurseva, već tako što mladima omogućavamo pristup jednoj od najboljih svetskih organizacija za razvoj talenata“, rekao je Bogdan Cristescu, HR director za jugoistočnu Evropu.

19ceo_ch_157

O kompaniji Procter & Gamble

Kompanija P&G služi potrošačima širom sveta sa nekim od svetski napoznatijih brendova, poput brendova Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, and Whisper®. Zajednica kompanije P&G uključuje poslovanje u oko 70 zemalja širom sveta. Molimo posetite http://www.pg.com za najnovije vesti I informacije o kompaniji P&G I njenim brendovima.

Za više informacija kontaktirajte agenciju New Moment PR, kontakt osoba Jelena Krivokapić jelena.krivokapic@newmoment.com


 

Podelite s prijateljima: