Studije iz oblasti ljudskih resursa (Human Resources)  nude razne mogućnosti za zapošljavanje, bez obzira na nivo studija koji ste završili. Uspešna organizacija je jednako dobra kao i njeni ljudi. Danas, sve uspešne kompanije, bez obzira na veličinu, imaju odeljenje ljudskih resursa, pa ne čudi zašto se ovo zanimanje smatra jednim od najtraženijih u budućnosti.

U daljem tekstu vam predstavljamo nekoliko fakulteta za ljudske resurse na engleskom jeziku.

IBS Budapest

International Business School u Budimpešti je prestižna škola biznisa, koja dodeljuje britansku diplomu i nudi studije na engleskom jeziku.

Master program MSc in Human Resource Management na IBS fakultetu za ljudske resurse je rangiran na 4. mestu u istočnoj Evropi.

Program je koncipiran tako da uspešno kombinuje teoriju i praksu, nudi priliku za detaljno proučavanje organizacija i upravljanje radom. Diplomci su spremni da se bave raznovrsnim poslovima u HR sektoru, uključujući odnose zaposlenih, razvoj zaposlenih, procenu i zapošljavanje.

szechenyi-chain-bridge-1758196__340

European Business School

EU Business School je škola fokusirana na biznis sa kampusima u Barseloni,  Minhenu, Ženevi i Montrou. Programi su na engleskom jeziku, a u toku studija postoji mogućnost promene kampusa. Ako želite biti HR menadzer, fakultet EUBS nudi Bachelor programe iz oblasti ljudskih resursa u Barseloni i Minhenu i MBA programe u sva 4 kampusa (Barselona, Ženeva, Montro, Minhen):

 • BA (Hons) in Business Management & Human Resources Management

Program je deo šireg područja poslovanja, menadžmenta i korporativne strategije. Studenti će naučiti kako strategije ljudskih resursa i menadžerske odluke imaju značajan i trajni uticaj na performanse organizacija, bez obzira na njihovu veličinu, vrstu ili sektor. Pored toga će razviti tehnike i veštine kako bi maksimalno povećali performanse zaposlenih.

 • MBA – Human Resources Management

Na MBA programu je predviđeno da se radi na usavršavanju i razvoju ličnih veština, kao što su rad u grupama i upravljanje vremenom. Naučićete metode efikasnog skautiranja i upravljanja talentom, kao i trendove i tehnike potrebne za izgradnju vrhunskog tima. Ovi programi vam pružaju sjajnu priliku ako ste odlučili da sigurno želite biti HR menadzer. Fakultel EUBS je samo jedna od sjajnih škola za sve buduće menadžere ljudskih resursa.

parc-guell-332390__340

London South Bank School

London South Bank je prestižni državni univerzitet koji se nalazi u srcu Londona i jedan je od najboljih fakulteta iz oblasti preduzetništva.

Ovaj univerzitet, koji je između ostalog i fakultet za ljudske resurse, nudi veliki broj različitih HR programa na osnovnom i master nivou:

 • Business Management with Human Resources BA (Hons)

Kombinujući znanja iz poslovnog menadžmenta sa ljudskim resursima stvara se odlična podloga za rad sa ljudima. Ako ste zainteresovani za menadžment iz HR perspektive, ovaj program je idealan za vas.

 • Economics with Human Resources BSc (Hons)

Kombinovanje elemenata ekonomije, ljudi, menadžmenta i profesionalnog razvoja ovaj program je prilagođen ambicioznim studentima koji žele da uključe HR kao deo svoje ekonomske diplome.

 • Marketing with Human Resources BA (Hons)

Marketing i ljudski resursi su odlična kombinacija. Ovaj kurs daje široku bazu u marketingu i istovremeno vam omogućava istraživanje sveta zapošljavanja i tehnika rada sa ljudima.

 • International Human Resources MSc

Master program International Human Resources MSc je dizajniran za diplomce bilo koje discipline koji nameravaju da razviju karijeru u globalnom biznisu u oblasti upravljanja ljudskim resursima. Naučićete nešto više o ključnim aspektima međunarodnih trendova, razvoja i kritičnih pitanja koja utiču na globalnu praksu zapošljavanja. Oslanjajući se na iskustvo, program se fokusira na upravljanje ljudskim resursima u međunarodnim kompanijama i pitanja vezana za saradnju sa međunarodnim osobljem. Ako vas zanimaju ljudski resursi, master studije ovog fakulteta će vam sigurno značiti u budućnosti.

 • International Human Resources Management (IGS) MSc

Ovaj master program se odvija u međunarodnom kontekstu u dva glavna gradska grada i nudi zajednički program dodele master studija LSBU i Universidad Carlos III, Madrid ili Institute de Gestion Sociale (IGS) u Parizu.

Kurs je dizajniran za diplomce bilo koje oblasti koji nameravaju da razviju karijeru u globalnom poslovanju u oblasti menadžmenta ljudskim resursima ili u bilo kojoj oblasti menadžmenta koji daje veliki prioritet u ostvarivanju veština upravljanja ljudima.

south-bank-university-london

Brunel University London

Brunel je univerzitet koji se nalazi u Londonu i broji oko 13 000 studenata od čega je veliki broj internacionalnih. U ponudi je veliki broj programa, a posebno se ističu programi iz oblasti HR-a.

Ovaj univerzitet nudi dva master programa iz oblasti ljudskih resursa:

 • Human Resource Management MSc

Program se sastoji od obaveznih modula koji pružaju snažnu osnovu znanja u HR-u i opcionim modulima, koji vam omogućavaju da se specijalizujete u oblastima kao što su preduzetništvo i diverzifikovanost na radnom mestu. Ovaj master nudi mogućnost istraživanja HR menadžmenta kako u teoriji tako i u praksi i kako to može doprineti organizacionom uspehu.

 • Human Resources and Employment Relations MSc

Kad su u pitanju ljudski resursi, master studije ovog univerziteta su namenjene novim diplomcima i zaposlenim kadrovima, koji žele da prodube svoje profesionalno znanje ili da dalje istražuju na tom području.

brunel-ino-agencija

Centennial University Toronto

Centennial univerzitet važi za najmultikulturalniju instituciju u Ontariju i ima nekoliko lokacija u Torontu. Ovaj koledž nudi različite vrste programa i diploma na kraju vaših studija, tako da je lako da nađete savršenu opciju za vas. Što se tiče HR studija, u ponudi se izdvajaju:

 • Business Administration – Human Resources

Kroz program ljudskih resursa Centennial College, naučićete kako postići dobar rezultat, postati vešti u osiguranju organizacionog uspeha kroz pronalaženje, zadržavanje i razvoj najvažnijeg sredstva bilo koje kompanije – svojih zaposlenih. Takođe ćete istraživati trendove kako biste se pripremili za izazove radnog okruženja.

 • Human Resources Management

Upravljanje ljudskim potencijalima [HRM] igra ključnu ulogu u obezbeđivanju organizacije ljudima neophodnim za uspeh. Kao stručnjak za ljudske resurse, vi ćete biti odgovorni za to da se ovo dogodi. Studenti koji uspešno završe HR program na Centennial-u imaju potrebnu osnovnu obuku i obrazovanje za ulazak u zanimanja u ljudskim resursima.

toronto-3112508__340


Ako vas zanimanju studije u inostranstvu, možete nam poslati besplatan upit.

Podelite s prijateljima: