Izaberite program koji najviše odgovara vašim životnim planovima i započnite studije visokog kanadskog standarda po povoljnim cenama na modernom Centennial koledžu, i to u samom Torontu.

toronto-154805

Život u Torontu

Toronto je najveći grad u Kanadi i nalazi se u regiji Ontario i stanovništvo čini izrazito multikulturno društvo. Forbes časopis je Toronto svrstao među 10 ekonomski i poslovno najmoćnijih gradova na svetu koji svojim diverziteom i veličinom privlači puno investicija. Ovo je jedan od retkih gradova u Severnoj Americi gde možete komotno da živite bez automobila, s obzirom da Toronto poseduje jedan od najvećih sistema javnog prevoza na kontinentu. Kada je u pitanju gradski prevoz, među stanovništvom je veoma popularno da koriste bicikle.

toronto-downtown-1

Kao i u svakom velikom gradu, i ovde postoji velika umetnička scena, prisutne su baletske kompanije, opere i uspešne galerije, kao i mnogo drugih načina da se provede slobodno vreme. S obzirom da se nalazi na jugu Kanade, Toronto ima relativno izbalansiranu klimu, sa četiri razdvojena godišnja doba – leta su duga i topla, za neke i dosta vlažna, a zime su hladne, ali ne ekstremno hladne kao u drugim delovima Kanade.

tzoo-blog_-toronto-de_-960x480

Centennial college

Centennial college osnovan je 1966. godine i broji preko 20 hiljada studenata. Prepoznat je kao najmultikulturalnija institucija u Ontariju i ima nekoliko lokacija u Torontu, a pored toga, postoji i Centennial college u Kini. Veliku prednost koju nudi je smeštaj za svoje studente, što je na kompetitivnom tržištu nekretnina Toronta veoma bitna stavka. Ovaj koledž nudi različite vrste programa i diploma na kraju vaših studija, tako da je lako da nađete savršenu opciju za vas. A benefit studiranja u Kanadi je i mogućnost postdiplomske radne dozvole koja vam omogućava da radite od osam meseci do dve godine (u zavisnosti od programa koji ste pohađali) u Kanadi, nakon što završite studije.

untitled-141

Sertifikat, diploma, co-op ili stepen – šta je šta?

Centennial koledž nudi puno programa, ali za različite vrste diploma. Bitno je da su sve vrste diploma globalno priznate i da imaju svoje ekvivalente u SAD-u i Velikoj Britaniji, a evo koje su razlike. Sertifikat (certificate) se dobija nakon godinu  ili dve dana i uglavnom su to programi iz neke stručne ili tehničke oblasti, ili je u pitanju profesionalna specijalizacija. Uglavnom se dobijaju na tehničkim školama ili community koledžima. Sertifikat i diploma (diploma) programi su skoro isti, samo što se pod diplomu podvodi i obrazovanje za stručne bolničke poslove. Postdiplomski sertifikat (graduate certificate) je najsličnije našem masteru. Dobija se obično nakon godinu dana na dvogodišnjim ili četvorogodišnjim institucijama i uglavnom se koristi za poboljšanje profesionalnih veština ili specijalizaciju. Centennial koledž nudi najveći broj ovakvih programa.

up-1new_0

Co-op (co-operative education) je veoma popularan sisitem obrazovanja u Kanadi. Co-op podrazumeva formalno integrisan akademski silabus sa radnim iskustvom povezanim sa studijama. Za takvo radno iskustvo se dobijaju akademski krediti, kao i za položene ispite. Na Centennial koledžu, co-op je uglavnom izbor koji prave sami studenti i za njega se prijavljuju u drugom semestru svojih studija.

Stepen (degree) su nama najbolje poznati programi koji se odnose na univerzitetske programe osnovnih, master i doktorskih studija. Poznati su u Kanadi i SAD-u i associate degrees koji se odnose na dvogodišnje programe osnovnih studija koje uglavnom nude community koledži i posle kojih se studenti prebacuju na još dve godine studija na nekom univerzitetu.

Programi osnovnih studija

  • Bachelor of Information Technology (Computer and Communication Networks)
  • Public Relations Management
  • Bachelor of Science in Nursing (BScN)
  • Joint Programs with the University of Toronto(Scarborough) – New Media, Journalism

Jako veliki broj sertifikat programa koje nudi Centennial koledž možete pretražiti ovde.

Cene

Godišnja školarina se kreće od 15 do 18 hiljada dolara u zavisnosti od programa koji odaberete da pohađate. Troškovi stanovanja su između 8 i 9 hiljada dolara u zavisnosti od smeštaja. Dodatni troškovi života i studiranja (hrana, knjige, prevoz, džeparac) iznose okvirno 10 hiljada dolara po semestru. Nakon dva semestra, ukoliko budete imali dobre ocene, Centennial koledž nudi mogućnost stipendije.

Uslovi upisa

Pored standardne lične dokumentacije, potrebno je da položite neki od testova engleskog jezika TOEFL (minimum 80 poena ili više u zavisnosti od programa) ili IELTS (minimum 6.0 ili više u zavisnosti od programa).

Rok za prijavu

Potrebno je prijaviti se najkasnije do 1. februara za početak studija na jesen, s obzirom da treba sačekati odgovor koledža, a i proces dobijanja vize traje po nekoliko meseci.

SONY DSC

Da biste dobili detaljnije informacije oko prijave, potrebne dokumentacije i upisa, molimo popunite upit u nastavku:

 

Podelite s prijateljima: