Iskusite američki standard obrazovanja po mnogo povoljnijim cenama i to u srcu Silikonske doline!

blog_sanjose1.png

San Jose City College

San Jose City College osnovan je 1921. godine i nalazi se u istoimenom gradu u Kaliforniji, SAD. San Jose City college je zapravo community college, što predstavlja obrazovnu instituciju između Više škole, strukovnih studija i večernje škole. Često Community College služi kao priprema za osnovne ili master studije stranim studentima, kako bi se navikli na način života i kasnije lakše mogli da završe osnovne studije na nekom univerzitetu. Dobiti diplomu ili samo započeti svoje akademske studije na San Jose City koledžu je najpovoljniji način da dobijete kvalitetno obrazovanje u SAD-u. Studenti pohađaju predmete slične onima koji se nude na univerzitetima prve dve godine, ali po mnogo nižoj ceni. Ukoliko nista završili osnovne studije, posle community koledža možete se prebaciti na četvorogodišnji Bachelor i iskoristiti stečene kredite i to na nekom od najboljih američkih univerziteta kao što su Stanford, UCLA, UC Berkeley. Ukoliko ne želite da nastavite univerzitetsko obrazovanje, možete samo steći diplomu koledža i potom se vrlo lako zaposliti s obzirom da je San Hose glavni grad silikonske doline!

silicon-valley-san-jose-CA-View-960x410_rotatingGalleryFront

Zašto baš San Jose community college?

Prvi razlog je njegova fantastična lokacija – u samom centru silikonske doline u kojoj su smeštena sedišta nekih od najvećih svetskih kompanija kao što su Google, Apple, eBay, Facebook, Intel i mnoooge druge! San Hose je jedan od najbezbednijih velikih gradova (broji oko 2 miliona stanovnika) u Americi, pa ako imate preduzetnički duk ili samo želite da radite u ovako inovativnom okruženju, onda je ovo pravo mesto za vaše studije.

NET205_EbayInk_Headquarters_Silicon_Valley

U San Jose City koledž se upisuju studenti iz skoro 50 različitih zemalja što stvara multikulturno okruženje što pruža priliku za stvaranje novih perspektiva. Društvene aktivnosti su organizovane kroz različite studentske organizacije i klubove u modernim i opremljenim fakultetskim prostorijama.

Sam grad San Jose ima skoro mediteransku klimu, na koju se naši student lako navikavaju. Za dodatnu razonodu, San Francisko se nalazi na manje od 100 kilometara udaljenosti, a u blizini je i Yosemite nacionalni park gde studenti često idu na planinarenje i druge aktivnosti u prirodi. Najkraći letovi iz Beograda do San Hose-a su sa presedanjem u Njujorku ili Frankfurtu.

cq5dam.web.2125.1195

Programi

Accounting, Administration of Justice, Air Conditioning/Refrigeration, Alcohol and Drug Studies, Art, Business, Chemistry, Computer Applications, Computer Information Systems, Computer Science, Construction Technology, Cosmetology, Dental Assisting, Early Childhood Education, Facilities Maintenance, Labor Studies, Laser Technology, Liberal Arts, Machine Technology, Media Arts, Medical Assisting, Multimedia/Digital Arts…  Sve programe i njihove detaljne opise pogledajte ovde na strani 34.

cc_sjcc_science_ext_front

Cene

Sama školarina iznosi oko 7 hiljada dolara, ali se dodatno plaćaju knjige (oko 1500 dolara), obavezno zdravstveno osiguranje (1500 dolara), troškovi života (oko 9000 dolara) i lični troškovi (oko 2500 dolara). Ukupna računica na kraju bude otprilike 21 hiljada dolara za godinu dana studija, što je veoma povoljno za američke standarde.

sjcitycollege-19 - resize

Uslovi upisa

Potrebno je da položite test engleskog jezika TOEFL (minimum 61 poen) ili IELTS (minimum 5.5 poena ukupno). Pored toga je neophodno popuniti aplikaciju koju daje sam koledž i priložiti ličnu dokumentaciju. Koledžu obično treba oko dve nedelje da vam javi da li ste primljeni ili ne.

SJCC027a-678x278

Rok za prijavu

Za studijske programe sa početkom krajem avgusta je rok za prijavu je 15. jul. Ukoliko ste zainteresovani da započnete studije u ovom roku, javite nam se što pre!

Za studijske programe sa početkom u januaru, rok za prijavu je 30. novembar.

Za dodatne informacije, molimo popunite besplatan upit:

 

Podelite s prijateljima: