Psihologija je veoma popularna među (budućim) studentima, zbog odličnog izbora poslova, i zato svake godine šaljemo sve veći broj studenata na studije psihologije širom Evrope i sveta. U ovom tekstu predstavljamo naše preporuke za 9 odličnih univerziteta i programa za studije psihologije.

Klinička psihologija ili HR (ljudski resursi)

Pre samih univerziteta, neophodno je napomenuti da za master studije, a često i za osnovne, uvek postoji dvoumljenje u izboru programa – da li će to biti klinička psihologija, usmerena na psihoterapiju i srodna zanimanja ili će otići u drugom pravcu, ka biznis okruženju i HR-u (Human Resources), odeljenjima koja se bave selekcijom i zapošljavanjem kandidata, njihovim razvojem, učenjem i napredovanjem unutar firme. Univerziteti širom sveta su prepoznali potrebu tržišta i na Master studijama postoji jaka tematska dualnost programa, u smislu na usmerenosti i vokacije kasnije. Sam izbor leži na studentu i mi mu tokom orijentacije i konsultacija pomažemo da odluči koje mu zanimanje više leži, kao i gde više vidi sebe. To je važno zarad kasnijeg zadovoljstva u radu, ali i tokom studija. Na osnovnim studijama su uglavnom u ponudi opšte studije psihologije.

1. Universita di Padova

Univerzitet u Padovi sa tradicijom od 600 godina nudi prestižne studije psihologije na engleskom jeziku i na osnovnim i na master studijama. Školarina je samo 2000 EUR po godini i dodeljuju se i regionalne stipendije, te je konkurencija velika. Osnovne studije traju tri godine, a Master studije dve godine. Za upis osnovnih studija psihologije Psychological Science potreban je SAT test. Za upis Master studija Cognitive neuroscience and clinical neuropsychology nije potreban dodatni test, osim sertifikata engleskog jezika. Rok za prijavu je 7.mart i usluga slanja prijave preko Ino Edukacije je besplatna, a upis direktan. 

2. Universita di Pavia

Još jedan italijanski državni univerzitet sa tradicijom koja datira još iz 14.veka nudi Master studije psihologije na engleskom. Univerzitet Pavia ima veoma popularnu školarinu od samo 1000 EUR po godini i regionalne stipendije za studente koji ispunjavaju uslove. Nalazi se samo na 35 kilometara od Milana i ima značajno niže troškove života, te mnogi studenti biraju upravo Paviu. Master studije Psychology, Neuroscience, and Human Sciences traju dve godine. Rok za prijavu je 7. mart i usluga slanja prijave preko Ino Edukacije je besplatna a upis direktan. 

3. Sheffield City College

Šefild je jedan od top 100 univerziteta na svetu, i sa svojim kampusom u Solunu daje mogućnost studentima sa Balkana da studiraju na britanskom univerzitetu u Grčkoj. Psihologija je departman koji je veoma jak u Solunu, jer imaju odlične programe. Na osnovnim studijama Bachelor Psychology traje 3 godina, a Master program jedna ili dve godine. Postoji 4 Master programa: Clinical Neuropsychology, Cognitive Neuropsychology, Counselling Psychology, Counselling Psychology with a Practicum  MA. Rok za prijavu 30.jun. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna i upis direktan.

header1

4. London South Bank University

Univerzitet LSBU je državni univerzitet u centru Londona sa svojim domom, i visoko se kotira po zapošljavanju studentata. Na osnovnim studijama postoje standardne studije Psihologije sa različitim usmerenjima, a na Master studijama postoje studije HR-a i kliničke i savetodavne psihologije. Osnovne studije traju tri godine, a Master studije jednu godinu.  Cena studija je veoma povoljna za UK, a preko Ino Edukacije možete dobiti i dodatne stipendije za umanjenje školarine. Osim državne akreditacije, studije su akreditovane i od strane British Psychological Society. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna i upis direktan.

5. Jacobs University Bremen Nemačka

Jacobs University potiče od čuvene Jacobs porodice (Jacobs kafa) i danas je istraživačni kampus univerzitet gde svi studenti žive na kampusu. Nudi Bachelor Integrated Social and Cognitive Psychology koji traje 3 godine. Za prijavu na osnovnestudije neophodan je SAT test. Master studije Psihologije dostupne su samo na nemačkom jeziku. Život na Jacobs kampusu je veoma interesantan, interaktivan i bezbedan, jer svi studenti imaju smeštaj, hranu, biblioteke, učionice, teretanu i sve što je neophodno za udoban i ispunjen studentski život. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna, a upis direktan. 

6. International Business School Budapest

IBS iz Budimpešte je poznata mađarska poslovna škola koja dodeljuje britanske diplome i broji hiljade zadovoljnih diplomaca. Na osnovnim studijama nude Bachelor program Management with Psychology, koji traje 3 godine i preko Ino Edukacije moguće je dobiti umanjenje školarine. Master program Human Resource Management je veoma tražen i dobro se kotira, jer se može upisati posle bilo kojh osnovnih studija, ne moraju biti studije psiholohije. Traje godinu dana i održava se engleskom jeziku. Studenti biraju ovaj program jer se održava po britanskom programu, koji zahteva razmišljanje i analizu, kao i naglasak na praktičnom znanju. Predavanja su u malim grupama i škola je izuzetno međunarodna. Rok za prijavu je 30.jun i usluga slanja prijave preko Ino Edukacije je besplatna, a upis direktan. 

eu business school

7. EU Business School Barselona – Minhen

EU Business School je čuvena švajcarska poslovna škola sa kampusima i u Barseloni i Minhenu. Nudi jednogodišnji Master in Human Resource Management u Minheni, i jednogodišnji MBA in Human Resource Management u Barseloni. Za ove studije nije neophodno da ste završili osnovne studije psihologije ili biznisa, i Master služi upravo da studenti i iz drugih oblasti steknu znanja i kapacitete da se bave menadžmentom ljudskih resursa. Prijava preko Ino Edukacije je besplatna, a upis direktan. 

8. Regent’s University London

Regent’s se nalazi u čuvenom Regent’s parku u centru Londona, i nudi studentima mogućnost da žive na prelepom zelenom kampusu. Ovaj univerztet je poznat po odličnim studijama psihologije i psihoterapije, i upravo iz ovih oblasti organizuje brojna predavanja, međunarodne konferencije i radionice. Bachelor program Psychology traje 3 godine, a Master programi Psychology, Psychotherapy and Counselling and Marketing Psychology traju godinu dana. Osim državne akreditacije, studije su akreditovane i od strane United Kingdom Council for Psychotherapy (UKCP). Prijava preko Ino Edukacije je besplatna, a upis direktan. 

9. Univerzitet Cattolica Milano

Poslednji univerzitet koji ćemo predstaviti danas jeste čuveni Univerzitet Cattolica koji je jedan od najčešćih izbora naših studenata. Lociran u Milanu, ovaj Univerzitet studentima nudi osnovne studije iz oblasti psihologije u trajanju od tri godine, na engleskom jeziku. Tokom ove tri godine steći ćete osnove iz neurobiologije i neuropsihologije, kliničke psihologije, sociologije, pedagogije, kao i mnogih drugih grana psihologije i istraživačkih metoda, što predstavlja odličnu osnovu za dalje studije i karijeru. Školarina je 8000 € godišnje, a preko Ino Edukacije je moguće ostvariti umanjenje do 5000 €. Ino Edukacija je predstavnik Univerziteta Cattolica i prijava i upis su direktni i besplatni.

 


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam direktan upit ino edukacija logo border

Podelite s prijateljima: