Univerzitet Pavia vodi prve korene još iz 9.veka, a zvanično je osnovan 1361. godine, i od tada na njemu su studirali brojni velikani, uključujući Kristofera Kolumba i mnoge druge. Na samo 35 kilometara od Milana i sa 70 hiljada stanovnika, Pavia je pravi studentski gradić koji nudi studentima sjajan studentski život i brzi pristup Milanu.

pavia italija

O Univerzitetu Pavia

Osnovan još u 14.veku, i sve do kraja 19.veka bio je jedini univerzitet u Milanu i celom regionu Lombardije. Univerzitet i danas neguje istorijske tradicije, prateći EU trendove i standarde, te aktivno učestvuje u Erasmus + razmenama. Ima 18 departmana, 77 akademskih programa na italijanskom i 12 Master programa na engleskom jeziku. Grad Pavia je u stvari grad univerzitet, i fakulteti su po celom istorijskom centru. Pavia ima sistem koledža kao Oxford i Kembridž, i sa 20 koledža nudi najboljim studentima opciju da imaju dodatne predmete i kurseve koje mogu da prate.

collegio

Od 23500 studenata, čak 1500 studenata je iz inostranstva. Rangiran je u top 10 univerziteta u Italiji i u top 400 univerziteta na svetu, dok za građevinu i medicinu rangiran je u top 200 univerziteta. Ima veliki kampus s 20 koledža, botaničkom baštom, istraživačkim centrima, brojnim labaratorijama, svojim istorijskim muzejem, 3 sportska kluba, 4 bazena, studentskim domom itd.

Studije na engleskom jeziku

studije u pavia

Osnovne studije

 • Medicine and Surgery Course (6 godina)

Master programi

 • Molecular Biology and Genetics
 • Psychology, Neuroscience and Human Sciences
 • Building Engineering and Architecture
 • Civil Engineering for Mitigation of Risk from Natural Hazards
 • Computer Engineering
 • Electronic Engineering
 • Industrial Automation Engineering
 • Master Programme in Economics, Finance and International Integration (MEFI)
 • Master Programme in International Business and Entrepreneurship (MIBE)
 • The Ancient Mediterranean World (History, Archaeology and Art)
 • World Politics and International Relations

U ponudi je i 77 akademskih programa na italijanskom jeziku, za koji se mora imati B2 nivo italijanskog. Sve osnovne studije su na italijanskom, osim medicine. Na italijanskom jeziku dostupan je i Foundation program, koji omogućava studentima koji nemaju dovoljno kredita da upišu studije na italijanskom jeziku, da steknu srednjoškolsku diplomu i B2 italijanskog jezika.

stipendije italija

Školarine i stipendije

Školarina preko Ino Edukacije za određene programe iznosi i 1790 EUR po godini i važi za sve studente koji se uspešno upišu. Školarina varira od izbora programa. Savetovanje i usluga slanja prijave je besplatna! Application fee je 35 EUR i plaća se karticom direktno Univerzitetu.

Univerzitet dodeljuje i različite stipendije, kao i regionalnu stipendiju regiona Lombardije o čemu se možete više informisati u Ino Edukaciji.

Univerzitet Pavia se nalazi na top 500 univerziteta Šangajske liste i samim tim ulazi u spisak univerziteta za koji se dodeljuja Dositeja stipendija za studiranje u inostranstvu.

Smeštaj

Univerzitet ima svoju housing servis, a dostupni su stanovi i na privatnom tržištu. Smeštaj i troškovi života su i do 50% niži od Milana.

study in pavia

Prijava na studije

Prijava na studije je od januara do juna, zavisno od programa, preko application portala Pavia. Za studije medicine potreban je IMAT test i prijava ide i preko Universitaly sajta. Za sve studije potreban je i predupis preko ambasade, kao i za sve druge univerzitete. Na studije je najbolje prijaviti se preko Ino Edukacije jer imamo direktan kontakt sa Univerzitetom, lakše ćete upisati i pomoćićemo vam oko izbora programa i upisa na studije. Usluga slanja prijave je besplatna.


Ako želite da studirate u inostranstvu, pošaljite nam direktan upit ino edukacija logo border

Podelite s prijateljima: