University of Bolton je državni univerzitet koji se nalazi u blizini Mančestera. Idealan je za one koji žele da studiraju u manjem gradu u centralnoj Engleskoj. Univerzitet je rangiran među top 90 u UK a njegova istorija kreće još 1825.godine.

O Univerzitetu

Univerzitet Bolton se nalazi u istoimenom gradiću Bolton i važi za manji državni univerzitet. Ima 6000 studenata i čak 700 zaposlenih, te je rad u malim grupama zagarantovan. Većina populacije (oko 5000) su studenti osnovnih studija, i ovo jeste Univerzitet idealan za BA studije, zbog visoke bezbednosti i idiličnog okruženja. Univerzitet ima dva kampusa u gradu, između Deane Road i Derby Street. Univerzitet ima i svoj akademski centar u Dubaiju. Od 2017. godine rektor Univerziteta je George Windsor, Earl of St Andrews, pripadnik britanske kraljevske porodice.

Zašto studirati u Boltonu

Iako državni univerzitet, Bolton je veoma usmeren na praktična znanja i praktične smerove, a manje na istraživački rad i akademsko pisanje što je čest karakter britanskih univerziteta. Bolton univerzitet, iako mali, veoma je ambiciozna institucija koji želi da uveća svoju internacionalnu studentsku populaciju, te zato preko Ino Edukacije regrutuju i u našem regionu. Pošto su studentske grupe male, studenti će imati priliku da veoma dobro upoznaju sve profesore, i iskoriste sve prednosti studentskog i karijernog centra.

Troškovi života u Boltonu su i duplo niži u odnosu na London. Studentski dom košta oko 400-500 funti mesečno, a privatni smeštaj je jeftiniji od toga. Ostali troškovi su takođe značajno niži u odnosu na London, do 50%! Grad Bolton je veličine Novog Sada i ima 200.000 stanovnika, prelepi istorijski centar i prelepu prirodnu. Bolton se nalazi na 20 minuta od Mančestera i sat vremena od Liverpula, te ljubitelji fudbala i engleskih gradova mogu da uživaju! Do samog Boltona stiže se letom za Mančester, preko Minhena.

university of bolton studije u engleskoj

Studijski programi i školarine

Univerzitet nudi osnovne i Master studije u oblastima: Business, Media, Engineering, Architecture, Construction, Law, Social Work, Sound, Dance, Performance. Times je u Boltonu rekao: „Univerzitet nije vođen istraživanjem, ali inženjering, arhitektura i građevina, socijalni rad i socijalna politika sadrže neka svetska vodeća istraživanja u svojim predmetima”. Školarine su veoma niske za UK standard i iznose 12450 funti, odnosno 15000 eur godišnje, a moguće je dobiti i umanjenje školarine preko Ino Edukacije.

Prijava na studije

Prijava se u otvorene do kraja juna, preko Ino Edukacije prijave su besplatne i upis direktan. Za prijavu je potreban IELTS 6. za Bachelor, odnosno IELTS 6.5 za Master, ili drugi sertifikat jezika u istom rangu kao i standardna dokumentacija.

Ako želite da studirate u inostranstvu, pošaljite nam direktan upit: ino edukacija logo border

Podelite s prijateljima: