Ino Edukacija i ove godine vodi sve zainteresovane buduće studente na Open Day Fontys Univerziteta koji se održava 10-12. marta  2023. u jednom od najlepših studentskih gradova Holandije, Ajndhovenu. Iskusite studentski život u Holandiji iz prve ruke, prijavite se za Open Day!

Fontys Open Day

Open day je dan u godini kada Fontys Univerzitet otvara svoja vrata studentima i budućim studentima kako bi videli kako izgleda univerzitet, čitaonice, upoznali profesore, prisustvovali nekom predavanju i doneli odluku da li je ovo fakultet na kojem žele da nastave svoje obrazovanje. Open Day se održava 11.marta a studente vodimo na ceo vikend kako bi iskusili Holadiju!

Iz našeg iskustva, 90% studenata se vrati oduševljeno onim što je videlo i to bude od velikog značaja za njihov odlazak na studije u inostranstvo. Dobićete kompletu sliku i informacije o studiranju na ovom univerzitetu i priliku da vidite i sam grad Ajndhoven koji je jedan od najlepših studentskih gradova Holandije. Upoznaćete i naše studente koji su već tamo na studijama i koji će vam preneti svoje utiske.

Kada: 10 – 22. mart 2022 (Leti se u petak 10. marta, Open Day je subota 11. mart i  povratak nedelja 12. mart)

Gde: Eindhoven (Ajndhoven), Holadija

Smeštaj: POTPUNO BESPLATAN (Fontys i Ino Edukacija obezbeđuju smeštaj u hotelu za dve noći)

Prevoz: Wizzair let Beograd – Eindhoven, studenti su dužni da kupe kartu na sajtu Wizzaira-a, sve ostalo je besplatno. Cena nije više od 50-60 evra, možete sami da kupite kartu online, nema potrebe da idete u agencije. Što ranije kupite kartu, biće jeftinija. Let je direktan i traje 2 sata. Shuttle bus od Eindhoven aerodroma do centra grada je 4 evra. Izaberite najjeftiniju kartu bez prtljaga, sa ručnom torbom ili rancem, dovoljno je.

Pratnja: Savetnik Ino Edukacije Nina Simić će ove godine biti vođa grupe, uz nekoliko savetnica iz Ino Edukacije, te budite sigurni u bezbednost i organizaciju.

Zbog velikog interesovanja potrebno je da se prijavite putem formulara na kraju teksta i prođete proces selekcije, nakon čega ćete dobiti informacije o letu i kupovini karte.

O Univerzitetu

Fontys University of Applied Sciences je državni fakultet u Holandiji koji nudi osnovne i master studije u tri kampusa: Ajndhoven, Venlo i Tilburg.

Studije su na engleskom jeziku i ovaj Open Day je fokusiran na programe osnovnih studija u kampusu Ajndhoven.

Programi koji su dostupni u Ajndhoven kampusu su:

Cena osnovnih studija zavisi od smera na koji aplicirate. Cena za Engineering, Technology, ICT i Logistic programa je 9600 evra za non-EU studente, dok je za ostale programe cena 7680 evra.

Ukoliko imate EU pasoš cena studija je 2000 evra. Izuzetak je prva godina koja košta 1041 evra. Ukoliko ste zainteresovani za master programe cena je 9760 evra.

Iskustva studenata

Dunja Alimpić i Stefan Lazarević su jedni od studenata koji su prethodnih godina sa nama posetili Open day Fontys Univerziteta i rešili da svoje studije nastave baš tamo.

Odlično su se snašli i zadovoljni su svojim izborom, a njihova detaljna iskustva pročitajte ispod.

 “Zasigurno mogu da kažem da će mi ovo biti nezaboravno iskustvo koje ću ceo život pamtiti. Ako stavimo na stranu da Holanđani dosta rade i da je uveden red u državi jos odavno, mogu da kažem da umeju i da se dobro zabave. Sve u svemu, učim i radim vredno, ali se i pritom dobro zabavljam.” Stefan Lazarević

holandija-fakulteti-na-engleskom
”Moram priznati da nikada nisam bila srećnija. Holandija je organizovana država u kojoj se zna red i poštuje se. Pretpostavljam da je mnogim studentima teško na početku da se naviknu na potpuno novo okruženje i sistem. Međutim, kada sam nakon tri dana boravka u Ajndhovenu prošetala centrom, shvatila sam da je ovaj grad, ovo mesto i ova država moj novi dom. Opet kažem, u pitanju je neki osećaj koji se ne može opisati. Oduševljena sam.” – Dunja Alimpić

Prijavite se za Fontys Open Day putem formulara ispod:

Podelite s prijateljima: