University college of hospitality management and culinary arts of Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) je španski fakultet potpuno posvećen hotelijerstvu, ugostiteljstvu i kulinarstvu koji je visoko rangiran i poznat kao rasadnik talenata i uspešnih preduzetnika! Mnogi studenti koji su studirali upravo ovde danas vode svoje restorane sa Michelin zvezdicom!

O fakultetu

EUHT StPOL se nalazi na samo pola sata od Barselone, i ima prelepe plaže koje izlaze na mediteransko more. Univerzitet se otvorio 1966. Godine i prvi je u Španiji, i 24. na svetu u oblasti ugostiteljstva i upravljanjem slobodnim vremenom. (leisure management). O kvalitetu ovog univerziteta i njegovih programa govori i činjenica da su 6 bivših studenata dobitnici Mišelinove zvezde. Fakultet funkcioniše kao i švajcarski hospitality fakulteti, pružajući studentima opciju da žive na kampusu, i takođe se tamo i hrane i ovo je veoma konkurentna opcija! Studenti žive turizam i ugostiteljstvo, a Španija i Barselona kao svetski turistički centri pravo su mesto za ovakve studije!

Kampus se nalazi na obali mora i zaista je jedan od najlepših u našoj ponudi!

Karijera i razvoj

Svake godine univerzitet organizuje ‘Professional development days’. na koje dolaze predstavnici iz najvećih lanaca hotela i restorana, poput Hiltona, Kempinskija, Marriota, restorana sa Mišelinovim zvezdama i još mnogih drugih. Cilj je da se intervjuišu studenti poslednje godine studija. Univerzitet šalje predstavnicima CV svih svojih studenta koji će diplomirati te godine, i svi studenti koji učestvuju u ovom događaju imaju u proseku 7 intervjua. Ukoliko posetite ovaj događaj praksa vam je zagarantovana, 100% svih studenata koji su posetili ovaj događaj dobiju ponudu za praksu, a nakon toga velika većina njih dobije i ponudu za posao.  

Osnovne studije

Studije Ugostiteljstva i menadžmenta turizmom (Hospitality and Tourism management).

Traju 4 godine i cena je 13,820€ po godini. Predmeti se slušaju i polažu na španskom i engleskom jeziku(80% na španskom i 20% na engleskom). Uključuje teorijsku i praktičnu nastavu kiao i profesionalne posete hotelima, restoranima i vinarijama. Nastava je organizovana u malim grupama, u proseku 17 studenta po grupi, tako da su profesori u mogućnosti da svoju punu pažnju posvete svakom studentu. 

Univerzitet omogućava studentima  praktično iskustvo od prvog dana u univerzitetskoj hotel školi koja ima prave klijente. Ovaj program je preporučilo 95% studenata. Program ima 3 fokusa: Internacionalno upravljanje hotelima, Menadžment hrane, pića i događaja i Kulinarske umetnosti i upravljanje kuhinjom

Master studije

Menadžment ugostiteljstva

Ovaj program je idealan za one koji žele da nastave razvoj svoje karijere u ovoj oblasti, ali i za one koji se razmišljaju o promeni karijere u oblasti ugostiteljstva. Nastava je teorijska i praktična, ono što je vrlo zanimljivo jeste što postoji i masterclass nastava koju drže menadžeri internacionalnih hotela i restorana. Ovaj program traje 8 meseci plus praksa, i dešava se na kampusu. Praksa vodi ka prilici za posao i traje između 3 do 6 meseci. Univerzitet organizuje ovaj proces kako bi se osigurala personalizovana praksa za svakog studenta. Kao finalni projekat, studenti prave biznis plan, što će im omogućiti da steknu uvid u to kako zaista funkcioniše ugostiteljska industrija. Ovaj program je preporučen od strane 96% studenta. Predavanja i polaganja su u potpunosti na engleskom. Cena je 16,850€. 

Kulinarske umetnosti i menadžment kuhinje

Ovaj program se sastoji  od 5 modula: upravljanje kuhinjom, kulinarski proizvodi i tehnike, inovacije i kreativnost u kuvanju, kuvanje za događaje, peciva i pečenje u restoranima.  Program je namenjen studentima koji imaju iskustva u oblasti kulinarstva i koji žele da se podignu na profesionalni nivo.  Program traje 8 meseci plus praksa. Tokom studija, dolaziće i gostujući predavači, među kojima su i kuvari koji su dobitnici Mišelinovih zvezda.  Program je preporučen od strane 95% studenata. Ceo program se izvodi na engleskom jeziku. Cena je 14,990€.

Prijava je u toku!

Ino Edukacija je zvanični predstavnik EUHT StPOL i upis je preko nas direktan, besplatan i olakšan. Kontaktirajte nas i zakažite besplatan sastanak sa INO mentorima.

Potrebna je standardna dokumentacija koja podrazumeva diplomu srednje škole/fakulteta, CV, motivaciono pismo, preporuke, test engleskog ili španskog jezika.

Podelite s prijateljima: