Pandemija koja je zadesila ceo svet poremetila je naš dnevni život u velikoj meri i normalno je da se zapitamo kako će to uticati na upis studija u inostranstvu, i same studente koji su na studijama u inostranstvu?

Ono što ne smemo da zaboravimo je da su se škole i fakulteti završavale i upisivale i 99. godine posle bombardovanja, pa i u vreme devedesetih i Drugog svetskog rata. Zato, ne smemo dopustiti da nas očaj savlada, jer u nekim zemljama Korona virus još uvek nije toliko prisutan, odnosno insitutucije nisu zatvorene i studenti normalno apliciraju.

immunization-4930050_1280

Očekuje se da će ova kriza biti prisutna do juna, i da bi do tada trebalo da se situacija normalizuje u smanjenom broju inficiranih virusom. Druga opcija je da će nastupiti behavioural fatigue (Đorđe Trikoš sa City University of London ovo prevodi kao zamor opreza) te da iako broj zaraženih ne opadne da će život nastaviti realtivno normalno zbog ekonomskih i realnih potreba

Internet nam je pružio priliku da svi đaci i studenti prate nastavu online, i većina univerziteta u inostranstvu odavno koriste sopstvene online platforme za praćenje časova i preuzimanje online knjiga, skripti i drugih materijala, te njihove studije i dalje teku normalno. Studenti koji su želeli da ostanu u svojim studentskim domovima u inostranstvu su i dalje tamo, imaju časove online i slobodno se kreću po svojim gradovima, držeći udaljenost od drugih (social distancing).

Što se upisa studija tiče, nijedan rok za sada nije pomeren niti je uslov upisa promenje i prijave na studije teku normalno.

Prijave se svakako rade online kao i pre, te mi i dalje svakodnevno šaljemo prijave na studije. Ako imate problem sa polaganjem engleskog jezika i prevodima transkripta, kontaktirajte nas kako bismo vam dali alternative, a za sada i dalje ima polaganja TOEFL testa u aprilu. Zbog toga, uprkos ovoj krizi, spremajte i šaljite vaše prijave na studije normalno, jer iz mnogih zemalja širom sveta koje nisu ovoliko zahvaćene krizom (ili jesu) prijave i dalje stižu standardnim tempom.

Ako imate problem sa sertifikatom jezika, nekoliko naših partnerskih univerziteta možete upisati sa sertifikatom jezika koji polažete kod kuće online uz našu pomoć:

Kontaktirajte nas za ove univerzitete, prijava je preko Ino Edukacije besplatna i direktna.

Svi univerziteti javljaju najverovatnije školska godina počinje normalno na jesen i da ništa nije odloženo.

Očekuje se da će do leta ova kriza splasnuti, te će se na leto normalno prijavljivati za vize, smeštaj, avio karte i ostalo.

Za sva pitanja oko dokumentacije, kako skenirati, slati, prevoditi i popunjavati prijave slobodno kontaktirajte INO EDUKACIJA – CENTAR ZA ŠKOLOVANJE U INOSTRANSTVU jer i postoji da pomogne u ovim teškim situacijama. Pošaljite direktan upit ispod ili pozovite 0615544199 ino edukacija logo border

Podelite s prijateljima: