Business and Hotel Management School je jedan od najvećih biznis-hotelijerskih univerziteta u Švajcarskoj, koji se nalazi u najposećenijem turističkom gradu Švajcarske, Lucernu. To omogućava studentima direktan pristup uspešnim kompanijama i ekskluzivnim hotelima kako u Švajcarskoj, tako i širom sveta, gde rade prakse i sarađuju sa vodećim menadžerima i ekspertima u oblasti međunarodnog biznisa i ugostiteljstva. BHMS je poznato ime u hotelijerstvu, koje školuje vrhunske kadrove i lako nalazi poslove i prakse svojim studentima i diplomcima.

ZARADITE STUDIRAJUĆI

bhms svajcarskaBHMS (zajedno sa Robert Gordon University) dizajnirao je jedan od najmodernijih Bachelor programa u Švajcarskoj, koji je integrisao praktično znanje u svoje akademske standarde obrazovanja. Na BHMS, studenti mogu dobiti Bachelor of Arts diplomu Hotelskog Menadžmenta za tri godine, u kojih spada 18 meseci studija i 18 meseci plaćene prakse (pripravnički staž). To znači da 6 meseci studirate, a 6 meseci radite, i tako tri godine. Ono što je izuzetna prilika, je što je staž plaćen, i imate priliku da mesećno zaradite 2170 franaka  (2000 evra) i više. Mnogi studenti su uspevali da uštede i po 10 hiljada franaka godišnje. Sličan sistem obrazovanja u nekoj drugoj švajcarskoj hotelijerskoj školi bi zahtevalo 24 meseci studija i samo 12 meseci pripravničkog staža. To daje BHMS diplomcima prednost – 6 dodatnih meseci plaćenog radnog iskustva u Švajcarskoj! Tako ćete zaraditi studirajući i umanjiti ukupan iznos školarine i troškova života.

BHMS HOTELIJERSKA SKOLA

PROGRAMI

Bachelor programi (osnovne studije)
• Culinary Arts
Global Business Management (postoji opcija da se na trećoj godini kandidate prebace na biznis ukoliko se ispostavi da ih ne zanima Hotelijerstvo)
Hotel and Hospitality Management

Master programi
• International Hospitality Business Management

MBA (Master Business Administration)
Hospitality Management
• Global Business

English Preparation programs

Više o svim programima možete naći ovde.

b3998e7c48

SISTEM STUDIJA

BHMS je implementirao jedinstveni petonedeljni sistem obrazovanja tako što je 20 nedelja podelio  u četiri mini semestra gde svaki traje 5 nedelja. Ovaj sistem omogućava studentima da se fokusiraju na 3 do 4 akademskih predmeta u isto vreme, umesto uobičajenih 8-10 predmeta kao u drugim švajcarskim hotelijerskim školama. Kao rezultat toga, BHMS studenti su u mogućnosti da završe 12-14 akademskih predmeta u roku od 6 meseci bez preopterećenja u toku semestra. Posle šest meseci studija, radi se šest meseci, gde se primenjuju stečena znanja u vrhunskim hotelima Švajcarske.

GARANTOVANE PRAKSE

 bhms_sentipark_kleinObuka u ugostiteljskoj i turističkoj industriji je sastavni deo studijskog programa na BHMS. Tokom svake akademske godine, studenti su dužni da imaju period obuke 4-6 meseci u hotelu ili restoranu odobrenom od strane BHMS. Osim toga, BHMS radi i sa brojnim međunarodnim agencijama za zapošljavanje koje su specijalizovane za postavljanje diplomiranih studenata u Europi, Aziji i Severnoj Americi u prestižne kompanije i hotele. Karijeru i plasman studenata na tržište rada pomaže savetnik koji radi lično sa svakim studentom. Kasnije, u CV-iju veoma znači radno iskustvo od godinu i po dana u Švajcarskoj, i svi studenti veoma lako pronalaze dobro plaćene poslove.

CENE

Cene studija su od 21 do 25 hiljada evra godišnje. Tokom semestra studiranja pokriveni su:

  • smeštaj
  • hrana (3 obroka)
  • ekskurzije
  • prevoz od aerodroma do škole

Više o svim cenama i sistemima plaćanje možete naći ovde. Ako imate  vidu da godišnje može da se zaradi na praksi i po 12 hiljada evra, ovo je vrlo povoljna opcija, posebno imajući u vidu da se studira u Švajcarskoj, poznatoj po skupim studijama.

PRIJAVA

Prijavom preko Ino agencije stičete pravo na besplatnu prijavu (inače je 400 CHF). Ino agencija pruža besplatnu reviziju dokumentacije i slanje aplikacije.

Ukoliko ste zainteresovani za BHMS pošaljite besplatan upit

 logo final-01

Podelite s prijateljima: