Ukoliko ste primljeni na studije u Nemačkoj ili tek planirate da aplicirate važno da je znate da prilikom apliciranja za vizu jedna od obaveznih stvari jeste blokirani bankovni račun. Kako se ovaj račun otvara, u kojoj banci, kakva je procedura sa ambasadom kao i da li postoje alternative, možete pročitati u nastavku. 

viza za nemačku

Šta je to blokirani račun? 

Prilikom apliciranja za studentsku vizu za bilo koju državu neophodno je da student dostavi dokaz o finansijskoj garanciji. To znači izvod sa bankovnog računa, uglavnom na ime studenta, koji prikazuje određena sredstva na računu.

Međutim prilikom aplikacije za studentsku vizu u Nemačkoj, finansijska garancija izgleda drugačije. Za potrebe dobijanja vize potrebno je otvoriti studentski bankovni račun sa ograničenim pravom raspolaganja – blokirani račun odnosno blocked account. Propisana suma za prenos je 10.236€ i izračunata je tako da pokriva mesečne troškove u visini od 853€ (853 X 12 meseci = 10.236€) koja je inače zakonski minimum za legalan boravak u Nemačkoj i služi kao garancija finansiranja vašeg boravka. To upravo i jeste glavna karakteristika blokiranog računa jer korisnik može podići novac isključivo u visini od 853€ mesečno. 

екрана (1)

Kako do blokiranog računa?

Ranije je jedina opcija bila Deutsche Bank i višenedeljna procedura preko ambasade, ali 

Za otvaranje računa sa ograničenim pravom raspologanja u Nemačkoj nije potreban boravak u Nemačkoj, dakle možete ga otvoriti i u Srbiji. Ceo postupak moguće je obaviti preko ambasade SR Nemačke u Beogradu, ali često može biti komplikovan, dugačak i mukotrpan zbog čekanja od minimum 3 nedelje. Ako uzmemo u obzir da posle toga tek sledi čekanje oko dodele termina za vizu, kompletan deo oko vize i računa može da potraje i do 2 meseca. Zato vam mi nudimo brže i jednostavnije rešenje. 

Coracle – online otvaranje blokiranog računa u Nemačkoj

Savezna Republika Nemačka je odlučila da studenti mogu da otvore račun u Nemačkoj i online za 24h. Procedura je veoma brza, jednostavna i potpuno bezbedna i radi se preko Coracle Banke. Sve se završava od kuće preko računara, tableta ili pametnog telefona i što je najvažnije, ovako otvoren račun biće vam priznat u ambasadi prilikom apliciranja za vizu.

LINK ZA OTVARANJE ONLINE RAČUNA U NEMAČKOJ

Kako funkcioniše Coracle?

Veoma jednostavno. Putem linkova koji su navedeni ispod možete da pošaljete zahtev za otvaranje računa na platformi. U roku od nekoliko sati kolege će vam poslati ponudu ugovora i detalje oko blokiranog računa, posle čega ostaje da prebacite sredstva na novootvoreni nalog.
Nakon transakcije u roku od 2 dana, kolege iz Coracle će vam poslati zvaničnu potvrdu o prispeću sredstava sa kojom idete u ambasadu. 

Kada dobijete vizu i prijavite boravak u Nemačkoj, obavezno otvorite račun u nemačkoj banci. Nakon otvaranja računa sve detalje ćete poslati u Coracle, tako da će oni povezati oba naloga i vama će od tog trenutka u narednih godinu dana biti na raspolaganju po 720 evra. 

Ne zaboravite da je Coracle platforma na kojoj vi imate nalog, ali koja vam omogućuje lakše dobijanje vize. Prilikom odlaska obavezno otvorite račun u nekoj od banaka kako bi se sredstva prebacivala sa platforme na račun svakog meseca.

osiguranje u nemačkoj

Zdravstveno osiguranje za Nemačku

Na ovom linku možete kupiti državno javno osiguranje u Nemačkoj koje vam je potrebno za upis studija u Nemačkoj.

DRŽAVNO JAVNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE U NEMAČKOJ


Za sva dodatna pitanja i podršku, molimo popunite upit ispod:

Podelite s prijateljima: