Novosadska lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – BEST Novi Sad – ove godine organizuje Regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC Balkan, koja će trajati od 09. do 13. maja. Pored pobednika novosadske lokalne runde, ovo takmičenje će okupiti najbolje inženjere iz još 6 gradova iz regiona.

EBEC Balkan organizuju lokalne BEST grupe iz BeogradaMostaraNišaNovog SadaPodgoriceSkoplja i Sofije. Ukupno 56 najboljih inženjera, pobednika lokalnih rundi iz navedenih gradova, takmičiće se u dve kategorije: Case Study i Team Design.

Team Design je jedna od najpopularnijih i najkreativnijih kategorija studentskih takmičenja i zahteva rešavanje određenog inženjerskog problema konstruisanjem makete koja vrši zadatu funkciju, kao što su dizalica, katapult, letelica ili slično. Resursi i vreme koji su takmičarima na raspolaganju su ograničeni, te su improvizacija i domišljatost osnovni postulati takmičenja. Četvoročlani tim napravljenu spravu testira pred publikom i stručnim žirijem.

Case Study je kategorija koja od takmičara zahteva da daju konceptualno rešenje nekog menadžerskog ili tehničkog problema. Učesnici treba da predvide skup rešenja koje će da istakne njihovo poznavanje problema i tehnika za njihovo rešavanje. U ovoj kategoriji studenti moraju da pokažu svoje znanje, iskustvo i originalnost, ali i da se istaknu svojim retoričkim sposobnostima.

Evropsko BEST inženjersko takmičenje – EBEC je projekat Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST, koja je neprofitna, apolitična organizacija. Lokalne BEST grupe postoje na 97 univerziteta u 34 države Evrope i broje više od 3500 članova!

Više informacija o takmičenju možete pronaći na sajtu www.ebecbalkan.com.


 

Podelite s prijateljima: