Studirajte na Nuova Accademia di Belle Arti, prestižnoj  dizajnerskoj školi u Milanu, a od ove godine i u Rimu sa vrlo povoljnim školarinama! 

NABA-Students

NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, je međunarodno priznata akademija umetnosti i dizajna. Osnovana 1980. godine, NABA je najveća privatna umetnička akademija u Italiji. Ona nudi osnovne i master studije na italijanskom i engleskom jeziku koje su akreditovane od strane Ministarstva prosvete, univerziteta i istraživanja (MIUR). Kao student na NABA-i, razvijaćete svoj talenat i pripremiće vas za prakičan rad.

NABA je provela decenije u razvijanju odnosa sa prestižnim dizajnerskim kompanijama, a vi ćete imati priliku da radite na stvarnim projektima koje daju ove kompanije. U roku od godinu dana od diplomiranja, 89% bivših studenata pronalazi posao. Kampus u Milanu, smešten u prelepoj istorijskoj oblasti Navigli, sastoji se od 13 modernih zgrada raspoređenih na 17.000 kvadratnih metara. Laboratorije za dizajn, najmodernija sredstva i učionice. Sa 4000 studenata iz 70 zemalja na kampusu, NABA je zaista multikulturalna sredina. NABA otvara novu lokaciju u Rimu ove godine. U centru grada i dobro povezana sa rimskim svetski poznatim arheološkim lokalitetima. 

NABA-Building_03.jpg

Programi

Osnovne studije : 

 1. Design
 2. Creative Technologies
 3. Fashion Design
 4. Graphic Design and Art Direction
 5. Media Design and Multimedia Arts
 6. Painting and Visual Arts
 7. Set Design

Osnovne studije traju 3 godine i dostupne su na italijanskom ili engleskom jeziku, ili na oba u zavisnosti od smera. Klikom na smer dobijate detaljne informacije za svaki od programa. NABA ima i prijemni ispit kao deo svoje stadardne aplikacije. Kroz prijemni test, NABA nastoji da proceni vaš nivo posvećenosti i odlučnosti u približavanju izabranom BA programu. Prijemni test je procena na osnovu podnošenja:

 1. Umetnički esej
 2. Projekat i / ili portfolio projekata 

NABA uzima u obzir vaš nivo motivacije u izboru NABA-e,  ako vam nedostaju obrazovne pripreme za neke predmete koji su deo prijemnog testa, to neće imati negativan uticaj na prijem, pod uslovom da pokažete entuzijazam i strast. 

Master studije : 

 1. Interior Design
 2. Product Design
 3. Fashion and Textile Design
 4. Communication Design
 5. Visual Arts and Curatorial Studies
 6. Contemporary Arts Market
 7. Photography and Visual Design
 8. Creative Advertising

Prijava je standardna kao i za ostale master programe, sa tim da svaki od master programa ima ili intervju ili neki umetnički zadatak koji je potrebno dodatno priložiti uz ostatak standardne dokumentacije. Prijava se plaća 100 evra.

Cene školarina i finansijske olakšice

Cena školarine za osnovne studije je 16.500 evra po godini i za EU i za NONEU studente. Međutim, NABA ima sistem finansijskih breketa, u zavisnosti od toga kom pripadate školarina može da bude samo 6000 evra po godini. Preko Ino agencije možete da saznate kako da ostavarite umanjenje školarine.

Cena školarine za jednogodišnje mastere je za EU studente 11.500 evra po godini, dok je za NONEU  16.500 evra. Dok je cena za dvogodišnje mastere za EU studente 13.950, a za NONEU 17.950 evra po godini. Za mastere ne postoji mogućnost umanjenja školarine na osnovu finansijskih breketa, ali postoje stipendije. Stipendije dobijaju inovativni i kreativni mladi sutednti, koji pored toga imaju super prosek na osnovnim studijama.

naba-open-day_784x0.jpg

Letnji kursevi 

Osim osnovnih i master studija NABA nudi i letnje kurseve :

 1. Design Area
 2. Fashion Area
 3. Visual and Digital Arts Area
 4. Dual City- Milan and Rome

Design area jeste letnji kurs iz ranih oblasti dizajna –  Product design, Interior Design-a  i Lighthing Design-a. Programi su uglavnom u julu i traju 2 nedelje i potpuno su na engleskom jeziku.

Dual City program je program fotografije u Rimu i Milanu, isto traje 2 nedelje i svaki od kurseva je dostupan na engleskom jeziku.

Kursevi najduže traju do 6 nedelja i cena je u zavisnosti od dužine trajanja kursa.

Za 2 nedelje – 1.795 evra

Za 4 nedelje – 2.995 evra

Za 6 nedelja – 4.195 evra

Pohadjanjem ovakvih kruseva dobijate i ECTS kredite, i priznaju se kasnije za akadamske studije. Čak postoje i stipendije za letnje kurseve za visoko motivisane studente do 50% od početne cene kursa.

NABA-Fuori-Salone-della-Felicita-Milano-2013-15.jpg

Ino Edukacija je direktni predstavnik NABA akademije, ukoliko ste zainteresovani za upis i želite dodatne informacije, pošaljite nam besplatan upit.


Podelite s prijateljima: