Često se dešava da su naši studenti zabrinuti, jer misle da nemaju dovoljno dobar nivo znanja engleskog jezika da bi otišli na studije u inostranstvo i zbog tog straha otpišu jedno od najlepših iskustava koje mogu da dožive. Iako mnogi od vas ne koriste engleski jezik u svakodnevnom životu, najčešće se ispostavi da ga znate bolje nego što mislite.

Nije strašno ako pogrešite

Kada odete na studije u inostranstvo, veliki broj studenata koji dolazi iz različitih zemalja sveta govori engleski jezik, pa ćete moći da čujete različite akcente i izgovore. Poenta je da niko ne govori savršeno i da se često dešava da napravite neku grešku, bilo u izgovoru ili gramatici. Na kraju krajeva, bitno je da uspete da se sporazumete. carrying-casual-celebration-1282169.jpg

Dešavaće se da ni vi ni vaš sagovornik ne možete da se setite određene reči i baš zbog toga je bitna neverbalna komunikacija. Ukoliko se ne sećate pojma, možete da ga objasnite pomoću govora tela i mimike. Pokušajte da objasnite nešto na drugačiji način ili situaciju koja može asocirati na taj pojam.

 

Kako da se oslobodite jezičkih barijera

Dobar način da se oslobodite jezičkih barijera je da pre nego što odete na studije, upišete intenzivni kurs engleskog. Ti kursevi su obično koncipirani tako da se akcenat stavlja na samu konverzaciju, tako da možete da razgovarate na engleskom sa profesorima i drugim studentima i tako se oslobodite treme.

Još jedan način da se pripremite za studije na engleskom jeziku je da odete u neku od internacionalnih škola jezika koje nude kurseve u trajanju od nekoliko nedelja. Programi su organizovani tako da prepodne imate časove na kojima radite pretežno na konverzaciji i razumevanju, dok su u poslepodnevnim časovima zakazane razne zabavne aktivnosti tokom kojih možete da se družite sa strancima i možete da vežbate jezik prilikom govora u praksi.

business-close-up-communication-704767

Gde da nađete kurseve

Na sajtu inokursevi.com možete pronaći kurseve jezika svih vrsta, pripreme za testove jezika koji su vam potrebni za studije u inostranstvu i većina škola ima u ponudi smeštaj, što je jako važno.

U okviru mnogih fakulteta postoje i Foundation programi koji postoje za studente koji nemaju dovoljno dobro znanje engleskog jezika i odličan su način da unapredite svoj jezik, ali i da se pripremite za same studije.

Ukoliko ne želite da završite kurs jezika u inostranstvu, a želite da se pripremite za polaganje IELTS, TOEFL ili SAT testova koji su vam neretko potrebni da biste aplicirali za studije, možete se upisati na Ino pripreme za koje smo vam obezbedili popust.

beautiful-brainstorming-businesswomen-601170


Ako vas zanimaju kursevi jezika ili studije u inostranstvu, možete nam poslati besplatan upit, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Podelite s prijateljima: