Ca’ Foscari je čuveni državni univerzitet u Veneciji koji krasi izrazito internacionalno okruženje, veliki broj raznovrsnih programa na engleskom jeziku i fantastična lokacija u centru jednog od najlepših gradova Italije.

O fakultetu

Ca’ Foscari je osnovan 1868. godine kao prvi univerzitet za biznis u Italiji, a danas je to moderna institucija za obrazovanje i istraživanje sa preko 23 000 studenata. Nudi različite programe iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, a odlična vest je da je veliki broj njih na engleskom jeziku. Ono što čini ovaj univerzitet jedinstvenim je i njegova lokacija u Veneciji, s obzirom na kulturološki, istorijski i turistički značaj ovog grada.

Prema čuvenom QS World University rankingu Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta za moderne jezike, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za istoriju. Takođe, spada u top 10 univerziteta u Evropi i važi za najuspešniji univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships nagrada koje dodeljuje Evropska komisija.

Život u Veneciji

Venecija je podeljena na šest okruga koji se zovu San Marco, San Polo, Dorsoduro,  Castello, Cannareggio i Santa Croce, a deli ih Grand Canal i mnoštvo manjih kanala. Venecija i njeni kanali su proglašeni spomenikom Svetske baštine UNESCO-a.

Svakodnevno Venecija nudi svojim stanovnicima i posetiocima, od kojih veliki deo čine studenti, različite vidove umetničkih, kulturnih i istorijskih akivnosti. Venecija je idealan grad za one koji dišu i uživaju umetnost.

Jedan od najuzbudljivijih događaja za studente jeste Aperitivo In Campo, na kojem pojedini delovi grada postaju mesta za okupljanje mladih, gde oni uživaju do kasno u noć, slušaju muziku i ćaskaju uz Spritz i Cicchetti – tradicionalni lokalni aperitiv po kojima je Venecija poznata.

Programi

Možete birati između velikog broja programa za osnovne, master i doktorske studije, od kojih su mnogi na engleskom jeziku i deo double degree programa sa nekim od univerziteta sa kojima Ca’ Foscari blisko sarađuje. Takođe, postoje i pripremni programi koje upisujete pre osnovnih studija.

Osnovne studije traju 3 godine i cena je 2000 evra, ali umanjenje školarine ide do 1200 evra, na osnovnu primanja roditelja ili ličnih primanja (uglavnom svi u Srbiji budu kategorija za umanjenje školarine).

Programi na engleskom su:

Digital Management, Philosophy, International and Economic Studies, Economics and Business, Business Administration.

Master studije traju 2 godine i cena je 2000 evra, ali umanjenje školarine ide do 1200 evra, na osnovnu primanja roditelja ili ličnih primanja (uglavnom svi u Srbiji budu kategorija za umanjenje školarine).

Programi na engleskom su:

Global Development and Entrepreneurship, Management, Crossing the Mediterranean: Towards Investment and Integration, Languages, Economics and Institutions of Asia and North Afrika (pola na engleskom pola na italijanskom), Computer Science, Sciences and Technologies of Bio and Nanomaterials, Sustainable Chemistry and Technology, Conservation Science and Technology for Cultural Heritage.

Za stipendije studenti apliciraju odvojeno, a više informacija o tome možete pronaći ovde.

Apliciranje

Ino agencija je partner Ca’ Foscari univerziteta i preko nas su prijava i upis direktni. Od dokumentacije vam je potrebna diploma srednje škole ili fakulteta, CV, motivaciono pismo, dve preporuke i test jezika.  Za određene smerove se polaže test ili imate intervju preko skajpa.

Za virtualnu turu univerzitetom, kliknite ovde.

This slideshow requires JavaScript.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit.

Podelite s prijateljima: