Sajam obrazovanja u inostranstvu – Study Abroad. Fair 2019 se održava 26.oktobra u Beogradu i 27. oktobra u Novom Sadu. Više informacija i link za prijave pronađite OVDE.

Università Cattolica del Sacro Cuore, poznatiji kao Cattolica, je najveći privatni univerzitet u Italiji, ali i u Evropi, brojeći čak 45 hiljada studenata. Osnovan je pre skoro 100 godina, 1921. godine u Milanu, gde im se i nalazi najveći kampus. Zbog veličine univerziteta, Cattolica ima kampuse i u  Piacenzi, Cremoni, Bresci, i Rimu. Univerzitet (uprkos imenu) nema religijske ili katoličke konotacije, već je otvoren ka studentima svih religiija i kultura, i na njemu studira preko 100 nacija. Ima programe iz 20 različitih disciplina, i zajedno sa Bocconi-jem, spada u 2 najcenjenija privatna univerziteta u Italiji.

Univerzitet Cattolica je jedan od mnogobrojnih univerziteta koji će se predstaviti na Study Abroad. Fair Belgrade 27.oktobra, a biće organizovan i niz radionica i predavanja na tu temu!

Rangiranost
Università_Cattolica_del_Sacro_Cuore_logo

Danas je Cattolica moderan univerzitet gde su studenti na prvom mestu. Po prestižnom QS rankingu Cattolica Univerzitet se nalazi u top 200 univerziteta na svetu za 10 naučnih disciplina. Sam univerzitet ima odlične veze za industrijom i privredom Severne Italije, te nudi veliki broj praksi tokom i posle studija.

Ko je studirao na Cattolica?

U diplomce ovog Univerziteta spadaju i  bivši premijer i predsednik Evropske komisije Romano Prodi, bivši predsednik Italije Oscar Luigi Scalfaro, bivši predsednik i osnivač ENI Enrico Mattei, Gabriele del Torchio (Alitalia potpredsednik i generalni direktor), brojni ministri italijanskih vlada, kao i rukovodioci od vodećih kompanija kao što su italijanski Banca Popolare, Barilla, Trussardi, Louis Vuitton i drugi.

0008

Programi

Univerzitet svake godine kreira nove programe za osnovne i akademske studije, i trudi se da ponudi što više opcija za prakse i razmene svojim studentima. Među studentima ima mladih iz celog sveta, zbog velikog broja programa na engleskom jeziku. Na italijanskom jeziku dostupne su studije skoro svih oblasti.

PROČITAJTE ISKUSTVA SA STUDIJA NA CATTOLICI

Studije osnovnih studija traju tri godine, na engleskom postoje sledeći programi:

B.Sc. in Economics and Management

B.Sc. in International Relations and Global Affairs

B.Sc. in Sustainable Agriculture for Food quality and Environment

MD in Medicine and Surgery

Medicine and Surgery – Competition call for transfer to the second and third year

Osnovne studije na italijanskom pogledajte ispod u brošuri.

Master studije traju godinu dana (Specialized Master) ili dve godine (Postgraduate Programs).

Dvogodišnji akademski master programi na engleskom jeziku su:

Jednogodišnji akademski master programi na engleskom su:

Upis

Upis, viza i permesso su dosta elegantno rešeni na Cattolici. Pošto imamo direktno komunikacija sa njima, uvek možemo da nađemo dobar program za vas, ukoliko nam jave da vaš profil ne odgovara odabranom programu, ili je velika konkurencija. Drugo, i veoma bitno, Cattolica pruža punu podršku prilikom vađenja boravišne dozvole (Permesso) koja je veoma komplikovana, plus italijanska birokratija, pa studenti umeju da imaju problema sa tim.

Cene

Prosečna školarina je 7.500 evra, mada može biti i 4.500 evra ukoliko dobijete njihovu stipendiju. Cena studija ne ide preko 8000 evra, osim za medicinu.

Ino agencija je zvanični agent Cattolica Univerziteta za Balkan.

IMG_6623

Ukoliko aplicirate preko nas dobijate:

  • Određeno umanjenje školarine (zavisno od vaše aplikacije). Svi naši klijenti dobiju neko umanjenje cene studija
  • Besplatno slanje aplikacije iz naše kancelarije
  • Ne plaćate application fee (jer idete preko zvaničnog agenta) koji je inače 30 evra
  • Besplatno vam uradimo reviziju dokumentacije da vidimo da li je sve u redu
  • Direktan kontakt sa komisijom i olakšan upis
  • Orijentaciju pred odlazak u Milanu

Prijave su otvorene do 15.aprila, ali ako aplicirate preko nas deadline je 15.maj (EU deadline)

Prijavite se za učešće na Sajmu putem formulara ispod.

Podelite s prijateljima: