Ukoliko razmišljate o tome da odete na studije van svoje zemlje, ali da budete blizu kuće i imate troškove života približne kao u Srbiji, predstavljamo vam 5 razloga zašto Budimpešta treba da bude vaš izbor!

1) Blizu je Srbije i jeftino je putovati do tamo

Budimpešta se nalazi na samo 4h kolima od Beograda, čak i autobuske i kombi linije redovno voze do nje, tako da vam je dolazak kući danima kada nemate predavanja izuzetno dostupan.

2) Budimpešta je živ grad s velikim brojem internacionalnih studenata

Pošto je sedište brojnih fakulteta, Budimpešta je prepuna mladih ljudi i sadržaja koji su prilagođeni njima, kao što su brojni kafići, restorani, klubovi, ali i parkovi i mesta za odmor.

3) Troškovi života su dosta niži u odnosu na ostatak Evrope

Prosečni troškovi života studenta u Budimpešti iznose oko 650 evra mesečno, što je znatno niže nego u ostalim studentskim gradovima Evrope.

4) Imaju odlične univerzitete sa programima na engleskom jeziku

Budimpešta je sedište brojnih internacionalnih univerziteta,gde su predavanja prilagođena inostranim studentima i na engleskom su jeziku.

5) Popusti i umanjenja školarine

Postoji mogućnost dobijanja stipendije i popusta na školarine od čak 50%, ukoliko se prijavite na fakultete koje predstavlja Ino agencija.

pexels-photo-126292

Koji su to univerziteti pročitajte u nastavku:

International Business School (IBS) Budapest

IBS je jedna od najstarijih privatnih visokoškolskih ustanova u Centralnoj Evropi, koja postoji više od 25 godina i fokus se stavlja na studije biznisa. Kampus se nalazi na dobroj lokaciji i okružen je velikim kompanijama, poput Microsoft i SAP, gde studenti najčešće traže prakse i zapošljavaju se nakon studija.

Ceo univerzitet radi po britanskom programu i u saradnji sa Buckingam University dodeljuje dualne britanske diplome što vam garantuje za kvalitet vašeg obrazovanja.

Osnovne studije traju 3 godine, a master programi traju godinu dana. Studije su na engleskom jeziku. Spisak programa pogledajte ovde.

Sertifikat jezika nije neophodan, možete raditi IBS online test.

Cena osnovnih studija je 6600 evra godina, a master studija je 9400 evra godina.

Moguće je dobiti stipendiju i do 50% za umanjenje školarine već od prve godine studija! Na početku studija plaća se one-time registracija od 900 evra.

ibs_budapest-ino-agencija

Metropolitan University (METU)

Univerzitet Metropolitan je univerzitet koji broji čak 7000 studenata, od čega 1000 dolazi iz različitih zemalja sveta. Akcenat je na studijama iz oblasti biznisa, međunarodnih odnosa i turizma na engleskom jeziku. Međutim, ono po čemu je METU poznat u Centralnoj Evropi jeste sjajna Art School na engleskom jeziku, gde možete studirati tradicionalnu umetnost, grafički dizajn ili animacije.

Metropolitan ima partnerstva sa mnogim svetskim kompanijama i to ih čini najdinamičnijom visokoškolskom privatnom institucijom u ovom delu Evrope.

Postoji mogućnost dobijanja Double degree, gde biste uz diplomu Metropolitana dobili i diplomu Conventry University iz Britanije koji je među top 4% najbolje rangiranih univerziteta u svetu!

Cena po godini je oko 6000 evra, zavisi od programa za koji se aplicira, cena prijave je 90 evra. METU nudi akademske stipendije koje zavise od uspeha studenta i refudira se uplaćena školarina po semestru.

Postoji i Creative Scholarship koji nagrađuje studente koji svojim kreativnim idejama doprinesu menadžmentu univerziteta, kao i start-up program stipendija u iznosu od 2000 eura za pokretanje start-upa za studente sa izraženom preduzetničkom crtom.

Spisak programa pogledajte ovde.

Ino agencija je zvanični partner IBS i Metropolitan univerziteta, preko nas je prijava za upis i stipendije direktna i olakšana.

Metropolitan-Budapest-1

 


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit

Podelite s prijateljima: