Ako želite da studirate u Budimpešti, a dobijete britansku diplomu po pristupačnim cenama školarina, onda je Metropolitan mesto za vas!

Univerzitet Metropolitan (METU) iz susedne Mađarske je osnovan 2000. godine kao Budapest College of Communication, a danas je s novim imenom dobio i novu titulu – University of Applied Science. Uz prve programe koji su bili posvećeni Medijama i Komunikacijama, a kasnije uz velike napore, zalaganja i učenje kroz praksu, Metropolitan se može pohvaliti mnoštvom kvalitetnih programa, vrhunskim predavačima i istaknutim pojedincima koji su svoje Bachelor ili Master studije završili upravo na ovom univerzitetu. Parola univerziteta je “The art of creative education is the core value of our institution” i zaista ova institucija ima stimulišuće okruženje, atmosferu koja motiviše studente da istražuju i primenjuju stečena znanja, kreativno i kritičko mišljenje se podstiče kao i pronalaženje novih rešenja na izazove današnjice.

metropolitan kako na master ino

Ino agencija je imala zadovoljstvo da poseti ovaj Univerzitet i utisci su stvarno bili izuzetni. Praktična priroda svih programa, profesori koji su posvećeni radu i razvoju, a koji se i sami usavršavaju u svojoj struci kroz naučni rad i primenu novih tehnologija i znanja bili su pravo osveženje za nas. Metropolitan upešnost svojih programa meri uspehom svojih studenata na tržištu rada, oni zahteve programa prilagođavaju zahtevima internacionalnih kompanija i različitih tražišta , partneri su mnogih uspešnih svetskih kompanija i sve to ih čini najdinamičnijom visokoškolskom privatnom institucijom u ovom delu Evrope. METU poseduje 4 kampusa u dva grada i broj studenata se kreće oko 8000, od kojih je trenutno preko 1000 internacionalnih .

Zašto Metropolitan?

  1. Mađarska je jedna od destinacija koja nije skupa za studente, sigurna je i lepa za život i studiranje
  2. Budimpešta je živ grad s velikim brojem internacionalnih studenata, siguran i bogatih sadržaja
  3. Diplome sa Metropolitana su međunarodno priznate i akreditovane
  4. Metropolitan nudi veliki broj praksi i mogućnosti zaposlenja nakon studija
  5. Student se tokom celih studija prirema za izazove tržišta rada
  6. Profesori mentorišu, vode, upućuju i savetuju studente, veoma su posvećeni, informisani i dostupni
  7. Svi studenti na prvoj godini pohađaju skill development program gde se akcenat stavlja na creative thinking kao najbiniju tačku svakog razvoja

Programi i Cene

Metropolitan nudi i mogućnost dobijanja Double degree, odnosno duple diplome, gde biste uz diplomu Metropolitana dobili i diplomu Conventry University-ja iz Britanije. Dva semestra se pohađaju po Coventry sistemu i to za programe: BA in International Advertising, BA in International Business, BA in International Events and Hospitality Management. Coventry Univerzitet je među top 4% najbolje rangiranih univerziteta u svetu (15. po rangu u UK), a pohađajući ovaj sistem dobijate ne samo duplu diplomu već i kurs Business English gratis. Cena po godini je oko 6000 evra, ali zavisi od programa na koji se aplicira. Brošuru sa cenama možete pronaći OVDE.

Stipendije

METU nudi akademske stipendije koje zavise od uspeha studenta i refudira se uplaćena školarina po semestru. Zatim, postoji Creative Scholarship za kreativne i inovativne studente koje svojim radovima doprinose univerzitetu gde pobednici Creative Programa dobijaju oko 1600 evra. Postoji i TATA Consultancy Services stipendija koju dobija samo jedan internacionalni student Biznisa i i Ekonomije, a postoji i stipendija za start up, koja se dodeljuje studentima koji su uspeli da svoju ideju da implementiraju i ostvare i iznosi oko 2000 evra.

Apliciranje

Ino Agencija je zvaničan partner Metropolitan Univerziteta u Budimpešti i preko nas upis je direktan. Cena prijave je 90 evra. Svu potrebnu dokumentaciju pronaći ćete OVDE.

Više o našoj poseti Metropolitan Univerzitetu-u pročitajte OVDE.


Sve informacije u vezi sa univerzitetom i programima, kao i sa prijavom možete dobiti popunjavanjem upita ispod: logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: