Ukoliko želite širu perspektivu o funkcionisanju najvažnijih institucija na svetu, diplomatiiji, svetskoj politici, ekonomskim trendovima ili pravu onda su ove studije pravi izbor za vas!

Studije političkih nauka vam nude ogromnu širinu, znanje jezika, puno kontakata i vannastavnih aktivnosti, što vas čini vrlo kompetitvnim na tržištu rada. Postoji nekoliko programa osnovnih studija političkih nauka na engleskom jeziku u zemljama gde on nije maternji, ali uglavnom je to na privatnim univerzitetima. Što se tiče univerziteta i samih programa izdvajamo :

Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore, Milano

Nudi odličan program studija međunarodnih odnosa na engleskom jeziku, koji je vrlo kvalitetan i prestižan, jer na njemu predaju vrlo poznati profesori koji predaju i na Bocconi-ju. Ne traži se polaganje prijemnog, već samo ocene iz srednje škole i znanje engleskog jezika. Školarina iznosi 7.500 EUR za godinu dana i moguće je dobiti umanjenje od oko 40%.  Isto važi i za master studije međunarodnih odnosa na ovom Univerzitetu.  Ovaj program se zove International Relations and Global Affairs i o strukturi programa kao i uslovima prijave možete pročitati ovde. Akademski kalendar možete pronaći ovde.

katolika

Link Campus Univerzitet, Rim

Univerzitet Link Campus je privatni univerzitet u Rimu koji je u potpunosti akreditovan od strane države Italije. Jedan od podpredsednika Univerziteta je Franco Frattini, bivši ministar spoljnih poslova Italije, koji je dekan njihovog Fakulteta političkih nauka.  Osnovan u Rimu 1999. godine kao podružnica Univerziteta Malta u Italiji, od 2011. godine Univerzitet Link Campus funkcioniše samostalno, pod  italijanskim uredbama Ministrarstva obrazovanja.

Osnovne studije traju 3 godine, a Master studije traju jednu ili dve godine. Program političkih nauka se zove Political Sciences and International Relations Bachelor Degree. Školarina je 12.000 evra. Ono što je takođe odlično kod ovog univerziteta jeste što su profesori veoma povezani sasa instutucijama i često gostuju stručnjaci iz kompanija, Vlade i međunarodnih insitucija čije je sedište u Rimu poput UN FAO.

link campus

London South Bank Univerzitet

U samom srcu Londona, ovaj univerzitet nudi odlične programe iz raznih oblasti, pa tako i iz oblsti političkh nauka . Univerzitet je proglašen za britanski univerzitet 2018. godine kada je u pitanju zapošljavanje diplomaca i ima jako dugu tradiciju. Ovo su neki od programa političkih nauka koje univerzitet nudi :

Cena osnovnih i master i doktorskih studija je 12.500 funti , a može se i dobiti umanjenje školarine na 10500 funti, što čini ovaj državni koledž u centru Londona veoma poželjnim. Kako da aplicirate sa detaljnim uputstvima pronaći ćete ovde, o dokumentaciji za vizu ovde.

Više o univerzitetu možete pogledati ovde.

london-south-bank-university

IBS Budimpešta

IBS je jedna od najstarijih privatnih visokoškolskih ustanova u Centralnoj Evropi, koja postoji više od 25 godina. Ceo univerzitet radi po britanskom programu i dodeljuje britanske diplome. Svi studijski programi traju 3 godina i na engleskom jeziku su.

Političke studije se na ovom univerzitetu kombinuju sa biznis studijama i nazivaju se BSc International Business and Diplomacy. Čitavu strukturu programa možete pronaći ovde. Cena osnovnih studija je 6600 evra godina, a Master studija je 9400 evra godina. Moguće je dobiti stipendiju za umanjenje školarine. Na početku studija plaća se one-time registracija od 900 evra. Nije potrebno imati IELTS ili TOEFL jer može da se radi IBS online test.

budimpesta IBS

Webster, Beč

Osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama 1915. godine, Webster Univerzitet je američki univerzitet sa globalno perspektivom i kampusima širom sveta. Bečki kampus, Webster u Beču je privatni univerzitet, otvoren 1981. godine, a akreditovan u SAD-u i u Austriji. Beč je diplomatski, ekonomski i politički centar, pa su smerovi političkih nauka i međunarodnih odnosa odlično pokriveni mogućnostima za zaposlenje.

Webster nudi osnovne i master studije International relations. Ovde možete pronaći njihovu internacionalnu brošuru sa strukturom programa. Cena studija za Bachelor studije je 19,040 evra po godini. Webster ima svoj kampus gde je moguće iznajmiti sobu  (5-7 hiljada evre godišnje) i imati plaćene obroke cele godine (2,280 evra godišnje). Cena studija za Master studije je 27,195 evra za program od 14 meseci, a  35,280 evra za program od dve godine. Webster ima svoj kampus gde je moguće iznajmiti sobu (5-7 hiljada evre godišnje) i imati plaćene obroke cele godine (2,280 evra godišnje).Webster daje stipendije u vidu umanjenja školarina.

Akademski kalendar za 2019/2020 godinu možete pronaći ovde, a više o iskustvu studiranja u Beču ovde.

webster

Anglo-American University, Prag

AAU je američki univerzitet osnovan u Pragu 1990.godine i najstariji je privatni univerzitet u Češkoj. AAU je najprestižniji privatni univerzitet u Češkoj, koji je organizovan kao neprofitni univerzitet koji dodeljuje američke i britanske diplome, zajedno sa nacionalnom češkom diplomom.

Studije političkih nauka i međunarodnih odnosa iliti International Relations, nude osnovne studije i master, sa tim da se master program zove International Relations and Diplomacy.  Strukturu programa osnovnih studija pronaći ćete ovde. Cena osnovnih studija je 5556 evra po godini, a cena Master studija je 6111 po godini. Svakog semestra plaća se i administrativna taksa od 180 evra.Potrebna dokumentacija je standardna. Prijava je otvorena do kraja jula za programe koji počinju na jesen.

Više o univerzitetu pronaći ćete ovde.

aau


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit

 

Podelite s prijateljima: