IT studije u svetu sve bržeg tehnološog napretka su  jedna od najisplativijih oblasti studija. Traju 3 godine i posle diplomiranja dolazite veoma brzo do posla!

Neki od dole navedenh univerziteta nude pristupačne IT programe, vrlo dobro su rangirani i umreženi. Upis preko INO agencije podrazumeva bepslatnu prijavu i na većini i umanjenje školarine.

Fontys, Holandija

Fontys (Fontys University of Applied Sciences) je jedan od najvećih holandskih univerziteta, sa nekoliko kampusa se nalaze u gradovima na jugu Holandije. Spada u top 5 državnih univerziteta u Holandiji i postoji od 1996.

Programi koje nudi iz oblasti IT-a su :

 Za Non-EU studente  cena studija 6500 evra za osnovne studije. Za EU studente cena studija je 2000 evra po godini. Prijava je otvorena do 15.juna.

rotterdam

London South Bank

Univerzitet se  nalazi u samom centru Londona. Osnovan je 1892. godine Pored neverovatne lokacije, univerzitet nudi i sjajno opremljene prostorije za rad kao što su laboratorije za robotiku i inženjering. Što se tiče IT programa izvajamo :

Cena osnovnih, master i doktorskih studija je 12.500 funti, a može se i dobiti umanjenje školarine na 10.500 funti, što čini ovaj državni koledž u centru Londona veoma poželjnim. Kao i za sve druge britanske univerzitete, i za master studije na South Bank Univerzitetu je moguće da se prijavite za Chevening stipendiju koja pokriva celu školarinu. Internacionalni studenti mogu da se prijave putem popunjavanja online prijave na sajtu samog univerziteta, ili kroz UCAS platformu. Aplikaciju treba podneti do 15. januara za narednu akademsku godinu.

london-1758181_960_720

City College Sheffield Solun

City College Univerzitet Sheffield je jedan od šest fakulteta u okviru Univerziteta Šefild i jedini je koji postoji van Engleske.  Osnovan je 1989. godine, i broji 1500 studenata. Na Šefildu akademska istraživanja predstavljaju okosnicu njihove filozofije i prakse, podstiče se i promovišu najmodernija interdisciplinarna istraživanja i inovacije. Programi koji izdvajamo su :

Više o programima možete pronaći ovde. Cene osnovnih studija su  7,850 EUR godišnje, dok su cene za master studije 10,290 EUR za ceo program. O uslovima i potrebnoj dokumentaciji za upis možete pročitati ovde.

thessaloniki

STC Higher Education Malta

STC Higher Education je vodeća ustanova za visoko obrazovanje na Malti sa fokusom na biznis i IT oblasti. Usled partnerstva sa liderima u ovim oblastima (Middlesex University, NCC Education, Cisco, Microsoft i Redhat Linux) studentima se pruža mogućnost da dobiju svetski priznate kvalifikacije i sertifikate studirajući na jednom od najlepših mesta za život. Ovo je vrlo prestižna i u svetu poznata ustanova za IT obrazovanje, po čijem završetku dobijate diplomu University of Middlesex.

Kursevi su dizajnirani tako da posle svake godine dobijate adekvatnu diplomu iz oblasti koju ste izučavali. Postoji mogućnost part time studiranja.

Put do diplome IT inženjera obuhvata 3 stadijuma:

U ponudi su i kraći IT kursevi pogodni za starije od 16 godina. Više o programima pronaći ćete ovde. Cene se kreću oko 4000 evra godišnje za državljanine EU, a oko 5500 evra godišnje za non EU državljane. Postoji mogućnost stipendije i povraćaja 70% novca.

malta

San Jose City College, Amerika

San Jose City College osnovan je 1921. godine i nalazi se u istoimenom gradu u Kaliforniji, SAD.U samom je centru silikonske doline u kojoj su smeštena sedišta nekih od najvećih svetskih kompanija kao što su Google, Apple, eBay, Facebook, Intel i mnoooge druge! San Jose City college je zapravo community college, što predstavlja obrazovnu instituciju između Više škole, strukovnih studija i večernje škole. Nudi odlične IT programe kao što su :

  • Certificate of Achievement – Level 2: MCSE, MCSA, CCNA, CIS Computer Programming or CIS Web Developer
  • Certificate of Achievement – Level 3: Computer Programming or Web Developer

Katalog programa možete preuzeti ovde.

Sama školarina iznosi oko 7 hiljada dolara, ali se dodatno plaćaju knjige (oko 1500 dolara), obavezno zdravstveno osiguranje (1500 dolara), troškovi života (oko 9000 dolara) i lični troškovi (oko 2500 dolara). Ukupna računica na kraju bude oko 21,000 dolara za godinu dana studija, što je veoma povoljno za američke standarde.  Za studijske programe sa početkom krajem avgusta rok za prijavu je 15. jul.

san jose


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit !

Podelite s prijateljima: