Saznajte kako je studirati u Rimu iz prve ruke – od studenta master studija na Rome Business School, partnerskom fakultetu Ino Agencije. Peđa Ivović vam ukratko prenosi svoje iskustvo!

Ispred RBS ulaza

“Student sam Master programa eHealth and Telemedicine Management na Rome Business School u Rimu, koji trenutno nudi devet jednogodišnjih Master programa, kao i mnoštvo kratkih kurseva iz raznih oblasti.

Prijava i selekcija

Prijava i process selekcije su vrlo jednostavni. Prvi korak je slanje dokumentacije (kopija diplome, motivaciono pismo, biografija i ako ste u mogućnosti sertifikat o znanju engleskog jezika), i nakon evaluacije prijave sledi selekcioni intervju putem Skype-a u kom će proceniti vaše znanje engleskog jezika i nivo zainteresovanosti za upis. Rezultat vašeg intervjua ćete saznati za dva, do tri radna dana nakon razgovora.

Studenti smera E-Health and Telemedicine Management - poseta kompanije 1

Školarina i delimična stipendija

U zavisnosti od toga koji Master program želite cena varira od 3,500.00 € do 15,000.00 €, s tim da škola odobrava delimičnu stipendiju koja pokriva cenu školarine do 30% (što znači da može da bude i 10%, i 15% i 20% itd).

Studenti-RBS-u-poseti-vinarije-Caprai.jpg
Studenti RBS u poseti vinarije Caprai

Zašto studirati na Rome Business School?

Rome Business School je vrlo profesionalna ustanova, sa prijateljski nastrojenim osobljem koje vam pruža podršku tokom čitavog procesa studiranja. Iako RBS nema svoj dom za smeštaj studenata, fakultet će rado pomoći svojim studentima u traženju smeštaja. Fakultet će vam takođe pomoći i oko potrebne dokumentacije za vizu, ukoliko vam je potrebna.

Rome Business School ulazna vrata i hodnikSmatram da su moja predavanja veoma zanimljiva, a profesori uvek ostavljaju dovoljno vremena za diskusiju, pitanja i odgovore. Prednost ove poslovne škole je što nudi fleksibilan način nastave – na kampusu, učenje na daljinu ili kombinovano. Rome Business School takođe organizuje edukativne posete kompanijama, kao i druženja gde ćete upoznati sve svoje kolege, koji dolaze sa svih delova sveta. Takođe imaju odličan centar za karijerni razvoj koji će vam pomoći da unapredite svoju biografiju i lakše pronađete kompaniju za obavljanje stručne prakse.

RBS dodela diploma

Život u Rimu

Rim je neopisivo lep grad koji nudi mnogo toga za ljubitelje hrane, arhitekture, istorije, umetnosti, prirode. Večni grad je pravi spoj modernog i tradicionalnog. Iako je smeštaj prilično skup, saobraćaj haotičan, javni prevoz nepouzdan, ovde ćete se svakodnevno oduševljavati veličanstvenošću ovog mesta. Ta veličanstvenost se nalazi u sjajnoj italijanskoj hrani, u nebrojenim mogućnostima za istraživanje istorije, kulture i umtnosti, ali i u jednom opštem ambijentu koji vlada u Rimu.”

Ukoliko vas interesuju studije u Rimu, pošaljite nam besplatan upit!

Podelite s prijateljima: