Politecnico di Milano je vodeća inženjerska i arhitektonska visokoškolska institucija u Italiji i među top 10 tehničkih univerziteta u Evropi. Godinama je omiljena destinacija za naše studente zbog visokog kvaliteta studija, niskih cena studija i različitih stipendija.

Logo_polimi.png

Politecnico di Milano (srpski: Politehnički univerzitet u Milanu) je najveći tehnički univerzitet u Italiji, sa oko 42.000 učenika. Nudi predmete osnovnih, Master i doktorskih studija u oblasti inženjeringa, arhitekture i dizajna. Osnovan 1863. godine, to je najstariji univerzitet u Milanu.

Politecnico di Milano kako na master.jpg

Politecnico ima dva glavna kampusa u gradu Milanu, gde se nalazi većina istraživačkih i nastavnih aktivnosti, kao i drugi satelitski kampovi u pet drugih gradova širom Lombardije i Emilije Romanja. Centralne kancelarije i sedište se nalaze u istorijskom kampusu Citta Studi u Milanu, koji je takođe najveći, aktivan od 1927. godine. Iskustva sa studija pročitajte ovde. 

Ranking

Univerzitet je bio rangiran za Inženjering i među vodećim velikim univerzitetima u Italiji na rangiranju italijanskog Univerziteta CENSIS-Repubblica za 2014-2015. Prema najpoznatijoj rang listi na svetu QS World University, to je 24. najbolji tehnički univerzitet na svetu, rangiran kao 7. za dizajn, 24. za inženjerstvo i tehnologiju, 14. za civilno i građevinsko inženjerstvo i 14. za arhitekturu.

8489f54832c38abff101fb7d665ac22b_12_6.jpg

Stipendije

Politecnico di Milano dodeljuje 400 stipendija za dvogodišnje “Master of science” studije. Kategorije stipendija su: PLATINUM (13.300€) – GOLD (8.300€) – SILVER (3.300€) Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Studenti sa prosekom iznad 9 mogu takođe konkurisati i za ASP stipendiju. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3300€. Studenti koji još nisu diplomirali mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

Regionalne stipendije

Stipendije i finansijsku pomoć daje i region Lombardbije kroz DSU stipendije na koje možete da se prijavite kada upišete studije.

20090511_Politecnico_3190.jpg

Master programi

Master studije na engleskom: arhitekture, dizajna, građevine, hemijskog inženjeringa, IT-a, matematike, elektrotehnike, mašinstva, pejzažne arhitekture, urbanog planiranja, menadžmenta i telekomunikacija! Sve akademske programe na engleskom i italijanskom možete videti ovde. Specijalističke programe možete videti ovde. Cena studija je standardno 3300 evra godina.

Osnovne studije

Na engleskom jeziku dostupne su samo studije arhitekture čiji je prijemni u septembru pred upis u oktobru. Sve programe na italijanskom i arhitekturu na engleskom možete videti ovde.

DCS_7UNXoAMbg27.jpg

Prijava

Dokumentacija je standardna + portfolio + opis predmeta na engleskom jeziku (ovo preuzimate sa fakulteta). Prijava je malo složenija, uglavnom jer je sajt Politecnica komplikovan, kao i svi italijanski sajtovi za studije koji uvek imaju italijanski haotični duh 🙂 Ne zaboravite da prijava mora da stigne i poštom do 23.novembra na Politecnico zato već do sredine novembra treba završiti sve. Drugi upisni rok uglavnom bude u martu. U junu se obavezno mora uraditi predupis i preko italijanske ambasade, što takođe zahteva trud i strpljenje. Naše iskustvo sa klijentima sa Politecnicom do sada je da su svi upisali i da im je naša pomoć bio odlučujuči faktor jer je zaista ceo proces komplikovaniji od drugih fakulteta.

Naše usluge za Politecnico di Milano

Mi godinama spremamo i upisujemo studente na Politecnico di Milano. Studenti su odgovorni da sami urade svoj portfolio ili polože GRE ukoliko se zahteva.

  • Paket dokumentacije (CV, Motivaciono pismo + 2 preporuke) – 200 evra
  • Usluga popunjavanje i slanja prijava na 2 Master programa i stipendiju (uključuje skeniranje, kompresovanje dokumenata, štampanje i kovertu za slanje poštom) – 50 evra
  • Podrška oko italijanske vize i predupis preko ambasade – 50 evra
  • Umrežavanje sa drugim studentima koje šaljemo u Milano – besplatno
  • Pomoć oko smeštaja – besplatno

Kontaktirajte nas za sva pitanja ispod ili telefonom na 0615544199.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit ino agencija logo

Podelite s prijateljima: