Univerzitet Cranfield je britanski postdiplomski i istraživački državni univerzitet specijalizovan za nauku, inženjering, avio-transport, tehnologiju i menadžment. Cranfield School of Management je jedna je od najstarijih i najpoznatijih poslovnih škola na svetu. Univerzitet Cranfield je jedini britanski univerzitet koji nudi isključivo Master i Doktorske studije i koji je poznat kao univerzitet sa kojeg se odlazi na visoke pozicije u međunarodne kompanije i u Britansko ministarstvo odbrane.

Univerzitet Cranfield

Univerzitet Cranfield je osnovan kao Koledž za aeronautiku 1946. godine, dobio je Tehnološki institut u Cranfieldu 1969. godine i 1993. godine postao samostalni univerzitet pod svojim trenutnim nazivom. Nalazi se u blizini Londona i ima dva kampa: glavni kampus je u Cranfieldu, Bedfordshire, a drugi je Akademija za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva u Shrivenhamu, jugozapadu Oksfordu. Glavni kampus je jedinstven u Velikoj Britaniji jer poseduje sopstveni aerodrom (aerodrom Cranfield) u kampusu. Aerodromski objekti koriste aerospace i aerospace industrija Univerziteta Cranfield.

cranfield university ino agencija.JPG

Cranfield School of Management

Škola menadžmenta Cranfield, osnovana 1967. godine i od tada uspešno školuje kadrove za poznate kompanije i javne institucije. Poznata je po master programima MSc Logistics & Supply Chain Management, MSc Finance and Management, Air Transport Management i MBA program. Konstantno je rangirana u top 20 evropskih biznis škola od strane Financial Times, i osim državne akreditacije ima i trostruku akreditaciju od Association of MBAs (AMBA), EQUIS i AACSB. Škola nudi i “Bloomberg Suite” centar koji omogućavaju pristup vestima o novim finansijskim uslugama i podacima o industrijama, tržištima, ekonomskim indikatorima, akcijama, obveznicama i derivatima, te studenti već tokom semestra postaju deo globalne biznis zajednice.

Pročitajte iskustvo Tamare Milošević sa Cranfield-a

Rangiranje i reputacija

Pošto je univerzitet postdiplomski, direktno poređenje sa dodiplomskim institucijama je teško, ali izdvojićemo neke ključne činjenice i brojke:

  1. Odnos broja profesora prema broju studenata: Cranfield je 2.univerzitet po broju profesora u odnosu na broj studenata
  2. Škola menadžmenta u Cranfield bila je treća najbolja evropska biznis škola u Velikoj Britaniji i 13. u Evropi 2008. godine.
  3. MBA je rangirana na 37. mjestu u svetu prema Economist Intelligence Unit (2013).
  4. Financial Times je 2013. plasirao Cranfield MBA kao 38. najbolju na svetu.
  5. Univerzitet Cranfield je rangiran 27. na svetu za mašinski, vazduhoplovni i proizvodni inženjering na QS World Unviersity rang listi K
  6. Čak 54% svih postdiplomaca u inženjerstvu za vazduhoplovstvo i 25% svih postdiplomaca poljoprivrednih i prirodnih nauka u Britaniji diplomira na Cranfieldu.
  7. Više od 10% doktorskih inženjerskih i naučnih doktora u Engleskoj dodeljuje Cranfield.
  8. Cranfield je četiri puta dobio nagradu Queen’s Anniversary Prize: 2005. godine za program daljeg i visokog obrazovanja za program stipendiranja u proizvodnji (FMM); u 2007. godini za svoju ulogu u humanitarnom uklanjanju mina; U 2011. godini za doprinos sigurnosti vazduhoplovstva kroz istraživanje i obuku u istraživanju nesreća; I u 2015. godini za svoj rad na vodama i sanitarijama.
  9. Studenti na Cranfieldovom programu Global Security dobil su i nagradu Imbert 2006. za razvoj ideja za unapređenje upravljanja rizikom i sigurnošću u Velikoj Britaniji.

Cranfield je broj 1 univerzitet za avio industriju

Ukoliko vidite svoju karijeru u avio industriji, kao inženjer ili menadžer, Cranfield je poznat kao najbolji univerzitet na svetu upravo za aviotransport i sve što ima veze sa njim. Poznati vlasnici i direktori aviokompanija svoje nove ideje i vizije prvo predstavljaju na Cranfield univerzitetu, i prvo sa ovog univerziteta regrutuje mlade menadžere i buduće lidere.

Brošuru za master i PHD programe preuzmite ovde – cranfield brosura

Studije inženjeringa

Studentski život

Cranfield ima prelepi kampus i svoj dom, za koji se možete prijaviti unapred. Na univerzitetu više od pola studenata su stranci, a Cranfield ima kontakte sa kompanijama u više od 60 država sveta, i pomaže svojim studentima pri zapošljavanju ili pronalasku prakse.  School of Aerospace, Transport i Manufacturing, Cranfield School of Management i School of Water, Energy and Environment se nalaze na kampusu Cranfield. Postoji i širok spektar jedinstvenih, industrijskih objekata za istraživanje. Karijerni centar je uvek na raspolaganju studentima za pomoć i podršku pri traženju posla nakon studija.

studentski život engleska cranfield.jpg

Cranfield Kampus

Sve sadržaje u kampusu – uključujući barove, prodavnice, poštu, sportsku dvoranu, banku i knjižaru – nalaze se na par minuta pešaka. Odlični sadržaji za odmor i kupovinu mogu se naći u Milton Kejnsu i istorijskom gradu Bedfordu, na samo nekoliko minuta vožnje. Bez obzira na vaše rekreativne, društvene ili sportske interese, širok spektar mogućnosti na i oko Crenfield univerziteta sigurno će ponuditi nešto za svakoga.

144H9122.jpg

Cranfield kampus sadrži:

  • Cranfield aerodrom
  • Dva hotela s punim smeštajem i konferencijskim i banketnim sadržajima
  • Sportske i rekreativni sadržaje
  • Opcije za studentski smeštaj obuhvataju porodične kuće i stambene blokove
  • Susedni Tehnološki park koji je smešten u nekoliko kompanija

Cena studija

Cene variraju po programu, prosečno je 20000 funti školarina. Sve cene studija pogledajte ovde.

Zašto da se prijavite preko Ino agencije?

Ino agencija je nacionalni predstavnik Cranfield Univerziteta i obezbeđuje lakši upis i savete pri biranju programa, kao i besplatnu prijavu. Tokom prijave i upisa imamo direktan kontakt sa upisnom komisijom kako bi sve prošlo bez problema. Ukoliko imate svu dokumentaciju i položen sertifikat engleskog jezika brzo i besplatno vam šaljemo prijavu, i bićete sigurni da je ispravno poslata.

Kontaktirajte nas za sva pitanja.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: