Sve aplikacije za osnovne studije na univerzitetima u Velikoj Britaniji vrše  vrše se preko  sajta UCAS.

Preko UCAS-a se prijavljuje na više od 300 institucija visokog obrazovanja u UK. Studenti koji se prijavljuju na  Performing Arts mogu se  prijaviti preko UCAS Konzervatorijumima.

Rokovi za apliciranje

Mart-septembar 2016. Istraživanje i donošenje odluke o univerzitetima i gde ćete se prijaviti. Septembar je pravo vreme da uradite svoj lični aplikacioni plan u Ino agenciji, ili da samostalno odabere na šta biste aplicirali.  Prijave se mogu poslati na UCAS od sredine septembra .

15. oktobar 2016. Rok za prijem u UCAS prijava za Cambridge i Oxford , ili studije medicine, stomatologije i veterine na svim univerzitetima. Za ova dva najprestižnija UK univerziteta rok za apliciranje se završava već 15. oktobra, kao i za navedene oblasti. Imajte u vidu da i za druge prestižne univerzitete u UK (npr. LSE) važi pravilo rolling admission, ili early bird, a to je da će se više favorizovati aplikacije koje stignu ranije. Ovo je generalno pravilo za najprestižnije univerzitete u UK i USA.

15. januar 2017. Rok za prijavu preko UCAS za najveći broj osnovnih studija, s tim da postoje izuzeci na nekim programima i univerzitetima.

Apliciranje na master studije

Apliciranje uglavnom ide direktno online preko sajtova samih univerziteta, gde svaki ima svoj odvojeni aplikacioni portal. Ovde takođe važi pravilo rolling admission, ili early bird, pa se potrudite da se prijavite što ranije. Rokovi varijaju, a neki programi ni nemaju rok, već pregledaju aplikacije kako koja stigne, te je važno da ste već u novembru poslali, a najkasnije u martu. Naravno, postoje izuzeci, ali ako vas zanima UK, leto je pravo vreme da krenete sa pripremom, i da na jesen aplikaciju pošaljete.

Na koje UK univerzitete Ino agencija obezbeđuje direktan upis

Ino agencija ima dva partnerska univerziteta u Londonu, a to su Roehampton i HULT. Roehampton je državni univerzitet koji je poznat i prestižan u društvenim naukama, plesu i umetnosti, dok je HULT međunarodna biznis škola koja je doživela veliki rast u poslednjih 10 godina. Jedan od njihovih kampusa je u Londonu i obezbeđuju studije u njihovih 5 drugih kampusa u celom svetu.

Ako vas zanimaju studije u Velikoj Britaniji i potrebna vam je pomoć u apliciranju, pišite nam preko formulara ispod

logo

Podelite s prijateljima: