O školi

Dante Alighieri škola italijanskog jezika je otvorila svoja vrata za studente još davne 1994. godine. Specijaliziovana za tehnike učenja i predavanja italijanskog jezika za studente iz celog sveta, ova škola nudi i kurseve italijanske kulture, razmene i voice programe. Škola je akreditovana od strane Ministarstva prosvete Italije, priznata od strane University of Research (MIUR) i ROTARY Foundation of Evanston (USA). Član je i Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda (ASILS – The Association of Schools of Italian as a Second Language) i EDUITALIA. Club DA je takođe akreditovan i od strane univerziteta University of Ca’ Foscari, Venecije i  University for Foreigners, Siena kao centar za učenje L2 italijanskog jezika.

Lokacija

roma kako na master

Škola je smeštena u prestonici Italije, Rimu,  u velelepnoj građevini blizu Piazza Bologna, odakle se lako dolazi do centra grada ali i do drugih delova Rima metro linijama B i B1. Učionice su prostrane i svetle, a prelepe terase u toku prolećnih i letnjih meseci postaju mesta sastanaka studenata tokom pauza. Profesori su izvorni govornici italijanskog jezika i profesionalni predavači sa višegodišnjim iskustvom u prenošenju znanja jezika. Svi su prošli specijalne treninge i obuke za predavanje italijanskog kao stranog jezika i pristup prema svakom polazniku je individualan. Metod u nastavi koji se koristi je savršena kombinacija gramatike i oral proficiency dela. Nastavni materijali su proizvod dugog iskustva u radu i client friendly, te odgovaraju na potrebe polaznika škole u potpunosti.

Prednost ove škole je takođe i lokacija. Rim kao jedan od najbitnijih i najlepših gradova Evrope i celog sveta i nudi bezbroj mogućnosti, studenti imaju priliku da obiđu dela svetske baštine i da iskuse pulsirajući život večnog grada. Studenti Dante Alighieri škole tvrde da su učenje jezika i atmosfera koju Rim nudi nezaboravno iskustvo koje se pamti celog života.

Dante Alighieri škola je i akreditovani centar za polaganje CILS sertifikata jezika (termini su Jun i Decembar), što može biti od koristi kandidatima koji planiraju da nastave studije u Italiji. Nakon četvoronedeljnih kurseva kandidati stiču pravo da polažu test znanja (od A1 do C2 nivoa) i da dobiju sertifikat. Sama škola obezbeđuje Certificate of attendance.

dante-alighieri-kako-na-master

Kursevi

Kursevi koje Dante Alighieri nudi su podeljeni u sledeće kategorije:

  1. Grupni kursevi
  2. Individualni kursevi
  3. Kurs italijanske kulture
  4. Opera kurs
  5. Stažiranja
  6. Kurs italijanske kuhinje

Grupni kursevi – Svi polaznici koji imaju barem bazično znanje italijanskog mogu početi sa kursevima svakog ponedeljka tokom cele godine. Kursevi mogu imati 15, 20 ili 25 časova nedeljno, po izboru kandidata i traju 2 ili 4 nedelje. U okviru kurseva, kandidat bira da li će imati časove italijanske kulture ili individulne časove kao dodatnu nastavu. Takođe postoje i Senior kursevi u sklopu grupnih kurseva u koje je integrisan program art, cookery, concerts, kao i kurs pod nazivom Just Conversation.

Individualni kursevi traju nedelju dana i kandidati biraju da li će pohađati 2, 4, 6, 8 ili 11 časova dnevno.

Culture Course traje 2 nedelje i predavanja su u prepodnevnim časovima. Kurs polaznicima obezbeđuje uvid u italijansku umetnost, istoriju, kulturu, literaturu. Kurs istorije umetnosti pokriva: od vizantijske umetnosti do neoklasicizma preko renesanse:  Leonardo, Michelangelo, Raffaello; Venecijansku umetnost od Bellinija do Canaletta; firentinsku umetnost 15. veka; Rim od antičkog doba pa do 18.veka.

Opera Course traje 4, 8 il 12 nedelja i pored časova jezika polaznici imaju časove treniranja glasa i smeštaj integrisan u cenu kursa.

Internship course nudi internacionalnim studentima mogućnost da razviju veštine komunikacije, perspektivu rada i života u različitim kulturama i razvija funkcionalne veštine korišćenja jezika u radnoj atmosferi. Kursevi traju 8, 12, 16, 20 i 24 nedelje a obuhvatiaju 50% nastave jezika, 50% stažiranja u nekoj firmi.

Cookery lessons – časovi mogu biti individualni i grupni a cilj je upotreba italijanskog jezika tokom kuvanja nekih od najpoznatijih tradicionalnih italijanskih jela!

Smeštaj

DA kako na master

Club DA svojim polaznicima obezbeđuje smeštaj u hosting porodicama, gde su sve porodice koje primaju studente odobrene i akreditovane od strane same škole. Student može zahtevati single room, shared room ili independent flat. Svaki smeštaj se nalazi u blizini same škole. Oni studenti koji žele neku drugu vrstu smeštaja mogu kontaktirati školu koja će im pomoći oko bukiranja privatnog smeštaja, stana, hotela ili hostela. Za period između maja i oktobra Club Italiano DA preporučuje bukiranje smeštaja dva meseca unapred.

Ino agencija je zvanični partner Club Italiano Dante Alighieri! Ako ste zainteresovani za ovu školu, molimo vas da popunite upit ispod:

 logo final-01

 

 

Podelite s prijateljima: