Američki univerzitet je poznati privatni univerzitet u centru Bečka na koji smo stali dosta studenata i koji nose prelepe uspomene iz Beča i razvili su internacionalne karijere nakon svojih studija! Novina je da Webster sada nudi više stipendija nego ikad! Dodatni razlog da se prijave na ove stipendije je jer u Austriji ne postoje stipendije za troškove života, ali Webster Beč daje značajne stipendije za umanjenje školarine pa vas studije mogu koštati značajno manje, a kvalitet i divni uslovi studiranja ostaju isti!

Akademske stipendije

Postoje tri nivoa nagrada za stipendije: Distinction, Merit, and Honors. Sve tri su dostupne za nove studente osnovnih i master studija, a variraju u iznosima od 2000 evra do 10000 evra po akademskoj godini. Kandidati moraju imati minimalni prosek od 4.00 u srednjoj školi ili 8.5 na osnovnim studijama i najmanje B2 znanje engleskog jezika da bi se kvalifikovali za akademske stipendije. U narednim godinama da bi obnovili stipendiju studenti moraju imati viši minimalni prosek od 3,5/4 i najmanje C1 znanje engleskog jezika. Prijava se popunjava u Ino Edukaciji.

The Webster Vienna Training Scholarship (WVTS)

Za upisane studente na Websteru WVTS stipendija je još jedna opcija koja omogućava studentima praksu na Univerzitetu Webster. Ova stipendija obezbeđuje popust na školarinu i ima za cilj da studentima pruži dragocena iskustva van učionice. Primaoci će imati priliku da prošire svoje veštine praktičnim radom, tako što će provesti najmanje jedan semestar radeći na različitim vrstama istraživačkih ili administrativnih projekata na različitim Webster odeljenjima. Prijave su otvorene svakog semestra, i najduža stipendija može biti 6 semestara.

Stipendije sponzorskih organizacija

Webster Univerzitet postoji u Beču 40 godina, te ima partnerstva sa brojnim različitim organizacijama, od kojih svaka pruža velikodušne stipendije studentima. Za jednog budućeg studenta osnovnih studija, Borealis socijalna stipendija pokriva 21000 evra školarine po akademskoj godini i može se obnoviti godišnje do četiri godine. Kandidati koji ispunjavaju uslove moraju imati izvanredan akademski dosije sa kumulativnim prosekom između 4,5 i 5,0, kao i dokazanu finansijsku potrebu.

Za studente koji trenutno završavaju prvu godinu na Websteru, Borealis Ekcellence Stipendija je delimična stipendija zasnovana na zaslugama koja nudi 10.000 evra svake godine. Nakon prve godine u Websteru, studenti koji ispunjavaju uslove moraju imati i održavati prosek između 3,8 i 4,0. (4,0 je maksimalni američki prosek – GPA). Pod ovim uslovima, nagrada Borealis Ekcellence Stipendija se može obnavljati svake godine na najviše tri godine.

Prijave na studije na Websteru

Preko Ino Edukacije prijave na studije i sve stipendije su besplatne. Zakažite ispod svoje besplatne konsultacije.

Podelite s prijateljima: