Opšte informacije o univerzitetu

University West u Trollhattanu je univerzitet koji nudi obrazovanje sarađujući sa profesionalnim svetom, u atraktivnom i modernom okruženju. Osnovna metoda studija je radno integrisano učenje (VIL) kao perspektiva koja prožima rad kroz akademsko učenje. Ovaj univerzitet broji oko 15000 studenata I preko 600 zaposlenih. Čak 83% studenata se zaposli odmah nakon završetka studija! Univerzitet nudi osnovne I master programe na engleskom jeziku iz IT-a, ekonomije i liderstva, zdravlja i zaštite, nastave i jezika, medija, pojedinca i društva kao i tehnologije i inženjeringa.

Lokacija

Trollhaten je mali grad sa predivnom prirodom udaljen svega 35 minuta vožnje od drugog najvećeg grada u Švedskoj – Geteborga. Geteborg je središte jugozapadne Švedske. Balkanski duh je primetan i na ulicama Geteborga. Zapravo, osetan je duh mnogih svetskih regija čiji su se stanovnici doselili ovde. Otud je Geteborg, poput mnogih gradova Zapadne Evrope, prilično šarenolik kada je stanovništvo u pitanju. Upečatljiva je njegova arhitektura, ali isto tako su upečatljive brojne firme i kompanije koje svoje sedište imaju u ovom gradu (GKN Aerospace, NEVS – National Electric Vehicle Sweden i mnoge druge). Trollhaten je gradić u kojem će vam sve biti na dohvat ruke, moći ćete da se posvetite svojim studijama, ali opet Geteborg će vam pružiti širok spektar mogućnosti zaposlenja i prakse kao akademcima. U Švedska je puna zelenila, nema gužve ni saobraćaja kao u većini gradova, stanivnoštvo se uglavnom koristi biciklom.

Programi

West Univerzitet za sada u svojoj ponudi ima jedan program osnovnih studija na engleskom – International Programme in Politics and Economics (IPPE), koji traje 3 godine. U narednom period bi trebalo da se uvedu još neki BA program na engleskom jeziku.

Master program na engleskom su sledeći:

  • Master in Finance (1 year)
  • Master in International Business (1 year)
  • Master in IT and Management (1 year)
  • Work Integrated Political Studies (2 years)
  • Master in Manufacturing Engineering (1 year)
  • Master in Manufacturing Engineering (2 years)
  • Master in Robotics and Automation (1 year)
  • Master in Robotics and Automation (2 years)
  • Master in Child and Youth Studies (2 years)

             Part-time, distance learning, 60 credits

  • Master in Child and Youth Studies (4 years)

             Part-time, distance learning, 120 credits

Karijerni centar

University West pruža potpunu podršku svojim akademcima nakon završenih studija. Imate mogućnost da se pripremite za svoj prvi razgovor za posao, takođe da naučite da pripremate svoju poslovnu dokumentaciju. Svakako se možete obratiti mentorima u karijernom centru i tokom svojih studija, ako vas interesuje čime biste želeli da se bavite i kakvo je stanje na tržištu. Nakon završenih studija, imate pravo da ostanete 6 meseci u Švedskoj kako biste našli posao. Studenti mogu da rade sve vreme u toku studija, ali univerzitet to ne preporučuju s obzirom da ćete u tom slučaju biti prilično opterećeni jer ste u obavezi da obavljate i svoje akademske dužnosti.

Smeštaj

Univerzitet vam pomaže u pronalaženje smeštaja, ali nemaju svoju rezidenciju. U ovom trenutku je u toku izgradnja smeštajnih jedinica nedaleko od samog kampus, pa će u naredne dve godine univerzitet biti u prilici da ponudi i svoj smeštaj. Procenjuje se da vam u Trollhatenu treba 700 evra za mesečne troškove zajedno sa smeštajem.

Uslovi za upis i cene

Pored standardne dokumentacije (CV, preporuke, motivaciono pismo), potreban vam je sertifikat jezika sa ocenama minimum 6.5 IELTS i za osnovne i za master studije. Univerzitet prihvata takođe i TOEFL test, kao i Cambridge.

Cena osnovnih studija je oko 9200 evra godišnje, a za master studije oko 10500 evra godišnje. Studije se plaćaju u dve rate – po semestru. Studenti sa EU pasošem studiraju besplatno u Švedskoj.

Application fee se plaća jednokratno u iznosu od 900 švedskih kruna, što je nešto manje od 90 evra.

Postoji mogućnost umanjenje cene studija za 25%, ukoliko aplicirati preko Ino Edukacije.


Ukoliko vas interesuje školovanje u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

Podelite s prijateljima: