O fakultetu

FH Upper Austria je broj 1 univerzitet primenjenih nauka u Austriji. Inovativan način predavanja, savremene tehnike učenja i kurikulum koji se razvija zajedno sa novim tehnologijama u svetu su samo neke od glavnih odlika ovog univerziteta.

Aktivnosti na samom fakultetu su usmerene na pronalaženje rešenja za izazove koji nam tek predstoje, a vi ćete kao student imati prilike da budete deo tih aktivnosti i zajedno sa fakultetom oblikujete našu budućnost!

Fakultet poseduje 4 kampusa i to su: Hagenberg, Linz, Steyr i Wels. U zavisnosti od programa koji odaberete, zavisi i kampus u koji ćete otići, a dostupni su programi na nemačkom i engleskom jeziku iz oblasti IT, inženjeringa, biznisa i društvenih nauka.

Hagenberg kampus

Ovaj kampus predstavlja centar programa iz oblasti Informatike, medija i komunikacija, što je razlog zašto se nalazi u softver parku – najvećem tehnološkom softver parku Centralne Evrope. Ukoliko govorimo u brojkama trenutno je 1602 aktivnih studenata, 20 dostupnih programa i 5324 alumni studenata koji potvrđuju kvalitet i trajnost ovih programa.

Ispod se nalazi mapa koja predstavlja vodič aktivnosti prosečnog studenta, kao što su smeštaj, posete kafeteriji, biblioteci, sportske aktivnosti i društvena dešavanja koja se svakodnevno organizuju na kampusu i u okolini.

csm_fhooe-hagenberg-campusmap_small_engl_ff98ddcd8e

001_FHGebaeude_Hagenberg_3068

Linz kampus

Kampus u Linzu se nalazi u srcu najperspektivnijeg regiona Evrope. Pravi je studentski grad kao dom 8 univerziteta i 200 000 stanovnika od kojih veliki deo čine studenti iz raznih zemalja.

Pored brojnih kafića i restorana, studenti vid zabave pronalaze i u brojnim filmskim, sportskim i kulturnim festivalima i aktivnostima koje se organizuju na nivou grada.

Ovaj kampus je centar izučavanja medicinskih i društvenih nauka na univerzitetu i prepoznat je po svojih sedam medicinskih laboratorija i modernom i savremenom izgledu prostorija fakulteta. Čini ga preko 800 aktivnih studenata koji su upisani na 7 studijskih programa. Zbog savremene tehnologije i programa, kao student ovog univerziteta imaćete pristup inovaciji iz prve ruke.

fh linz

Steyr kampus

Ovaj kampus je osnovan davne 1995. godine i za sad je prošlo preko 4000 alumni studenata. Danas ovaj fakultet ima 1400 aktivnih studenata koji pohađaju neki od 12 raspoloživih programa koji su fokusirani na menadžment.

Ponosni smo na činjenicu da je 11 od 12 dostupnih programa tokom niza godina postojanja fakulteta osvajalo top mesta na svetski poznatim ranking listama. Zbog kvaliteta i činjenice da sarađuje sa preko 100 partnerskih univerziteta, čak 200 inostranih studenata ovaj fakultet naziva svojim domom.

Svim studentima su na raspolaganju odlično opremljene čitaonice, IT prostorije, slušaonice, laboratorije, biznis laboratorije, biblioteka i kafeterija.

006_BaenkeVorFH_0324

Wels kampus

Ovaj fakultet za inženjering sa lokacijom u Welsu predstavlja pionira iz ove oblasti primenjenih nauka od svog nastanka 1993. godine. Diploma i programi ovog fakulteta su internacionalno poznati i priznati, a pored stručnog nastavnog osoblja, kvalitetnog programa i odličnih prilika za pronalazak posla nakon diplomiranja, ovaj univerzitet je poznat i kao vrhunski istraživački i razvojni centar.

Mnogi studenti osnovnih i master studija svoje završne radove završe upravo u istraživačkom radu ili u saradnji sa jednom od partnerskih kompanija na nekom od brojnih projekata koji su uvek aktuelni.

Ovo je jedan od najmodernijih tehničkih univerziteta. Preko 60 miliona evra je uloženo je u laboratorije, materijale i prostorije ovog fakulteta. U sklopu kampusa se nalazi 8 zgrada sa preko 60 modernih laboratorija, kafeterijom i bibliotekom.

csm_fhooe-wels-gebauede2_62b95e6eff

Programi

U ponudi su osnovne studije koje traju 3 godine i master studije u trajanju od 2 godine, kao i brojni sertifikovani programi i prestudijski program. Većina dostupnih programa je na nemačkom jeziku, ali postoje i programi na engleskom.

Cena studijskih programa je 364 eur za EU studente i 727 eur za NON EU studente po semestru + dodatak za Austrijsku Uniju Studenata.

Osnovne studije

Agricultural Technology and Management, Eco-Energy Engineering, Automation Engineering, Automotive Computing, Civil Engineering, Bio- and Environmental Technology, Accounting, Controlling and Financial Management, Electrical Engineering (EN), Mechanical Engineering,

Materials and Process Engineering, Global Sales and Marketing (EN), Hardware-Software-Design, Innovation Engineering & Management, Product Design and Technical Communication, International Logistics Management, Communication and Knowledge Media, Food Technology and Nutrition, Lightweight Design and Composite Materials, Marketing and Electronic Business, Mechatronics and Business Management, Media Technology and Design, Medical and Bioinformatics, Medical Engineering, Mobile Computing, Product Design and Technical Communication, Production and Management, Process Management and Business Intelligence, Secure Information Systems, Software Engineering, Human Services Management and Public Management, Social Work, Process Engineering and Production.

Master studije

Eco-Energy Engineering, Plant Construction, Applied Technologies for Medical Diagnostics, Automation Engineering, Automotive Mechatronics and Management (EN), Civil Engineering, Bio- and Environmental Technology, Accounting, Controlling and Financial Management, Data Science and Engineering, Digital Arts, Digital Business Management, Digital Transport and Logistics-Management, Electrical Engineering(EN), Embedded Systems Design, Energy Informatics (EN), Mechanical Engineering, Materials and Process Engineering, Healthcare-, Social- and Public Management, Global Sales and Marketing (EN), Human-Centered Computing, Information Engineering and Management, Information Security Management, Innovation and Product Management (EN), Interactive Media(EN), Communication and Knowledge Media, Food Technology and Nutrition, Lightweight Design and Composite Materials, Mechatronics and Business Management, Medical Engineering (EN), Mobile Computing (EN), Operations Management, Robotic Systems Engineering, Secure Information Systems, Software Engineering, Social Work, Supply Chain Management, Sustainable Energy Systems (EN).

Prijava i upis

Prilikom apliciranja potrebna vam je diploma i ocene srednje škole prilikom upisa na osnovne studije / fakulteta prilikom upisa na master studije. Takođe, potrebno je dostaviti sertifikat jezika (IELTS, TOEFL za engleski jezik ili minimum B2 znanje za studije na nemačkom jeziku). Jedan od koraka apliciranja jeste i intervju i test pri fakultetu.

Više informacija pronađite ovde: https://www.fh-ooe.at/en/

FHO_Website_Masterstudies_Fotocollage_1180x290px_Web


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

 

 

Podelite s prijateljima: