Studije u Norveškoj su besplatne, te je interesovanje za ovu zemlju veliko. Studentska viza za Norvešku vezana je za uplatu depozita za troškove života, koji iznosi oko 121000 NOK, odnosno oko 12350 EUR. Ova uplata se vrši na račun u Norveškoj, obavezna je i bez toga nije moguće dobiti vizu.

Prijava za studentsku vizu u Norveškoj

Cela prijava radi se preko univerziteta i online. Jedina stvar koja se radi offline je uplata depozita u banci. Kada dobijete potvrdu da ste primljeni na studije, univerzitet će vam poslati mejlove u vezi sa vizom, te treba da pratite njihove korake.

studije u norveskoj.jpg

Prijava za studentski smeštaj u Norveškoj

Prijava se takođe radi preko univerziteta i svim stranim studentima je garantovan smeštaj. Ipak, studenti se moraju prijaviti do smeštaj do 1.juna, a takođe i za registraciju depozita.

Uplata depozita – finansijska garancija za vizu

Mora da se uplati na račun univerziteta u Norveškoj, pa se sa tog računa skida novac za smeštaj i isplaćuju mesečni troškovi života. Do kraja godine studije isplati se sav novac studentu. Račun za uplatu se dobija pošto se registruje za smeštaj, i uplata se radi preko banke.

Ceo vodič ovog procesa preuzmite > guide-for-residence-permit-deposit-account-when-applying-for-housing.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam direktan upit

Podelite s prijateljima: