Centralnoevropski univerzitet (CEU) raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2019/2020. godinu.

Rok za prijavu je 31. januar 2019. godine.

Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

2

Kako konkurisati

Ukoliko ste zainteresovani  za  studije  na  CEU, svoje  interesovanje možete da izrazite popunjavanjem ovog upitnika.

Kako biste konkurisali na neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

  1. Uverenje o prethodno završenim  osnovnim  studijama  tj.  master studijama  ukoliko konkurišu na neki od programa na doktorskim studijama.
  2. Dokaz o položenom testu engleskog;
  3. Popunjenu onlajn prijavu;
  4. Dva pisma preporuke;
  5. Biografija i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše.

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 31. januara 2019. godine.

Više o ovoj temi možete pronaći na sledećem linku.

Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

Saznaj više na BOŠ-u

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs ili pozivom na broj 011 30 61 577.

O Centralnoevropskom Univerzitetu

Centralnoevropski univerzitet, od ove godine sa lokacijom u Beču, je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju   prestižnog   evropskog   i   svetskog   univerziteta   koji   neguje   multinacionalno   i multikulturalno  okruženje.

U 2017.  godini CEU  je  zauzeo  39.  mesto na  rang  listi  najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Interdisciplinarni  pristup  kao  metod  učenja  i  istraživanja  ima  centralno  mesto  na  ovom univerzitetu  upravo  zato  što  pospešuje  kritičko  razmišljanje  i  debatu  među  studentima  i njihovim  profesorima.

Odnos  studenata  i  profesora  je  8:1,  što  znači  da  studenti  mogu  da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Mađarskoj i nudi  čak 49 multidisciplinarnih  programa,  na  15  departmana  za  master  i  doktorske  studije.  Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara.

Obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda,  nacionalizma  i  brojne  druge,  a  na  CEU-u  postoji  i  dve  škole  Poslovna  škola  (CEU  Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy).

Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

Alumni mreža

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti  CEU-a  često  se  zapošljavaju  na  visokim  pozicijama  u  svojim  državama,  ali  i međunarodnim  organizacijama,  pa  je  tako  više  od  200  alumnista  CEU-a  na  ministarskim pozicijama,  oko  170  ih  je  zaposleno  u  nekoj  od  institucija  Evropske  unije,  isto  toliko  u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što  su  Svetska  banka,  Organizacija  za  evropsku  saradnju  i  bezbednost  (OEBS)  i  brojnim drugim.


Ukoliko Vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit:

 

Podelite s prijateljima: