O univerzitetu

CBS International Business School se nalazi u gradu Keln u Nemačkoj i važi za jedan od najboljih i najuticajnijih privatnih univerziteta primenjenih nauka. Osnovan je 1993. godine kao univerzitet usmeren na biznis programe sa velikim brojem programa na engleskom jeziku, kako bi bio prilagođen internacionalnim studentima. U proseku oko 1400 mladih ljudi iz 75 država studira na ovom univerzitetu, čemu doprinose i partnerstva sa preko 100 univerziteta i velikih kompanija. Univerzitet je potpuno akreditovan i nalazi se na nekoliko pretižnih lista najboljih univerziteta u Nemačkoj.

Studije

Glavni zadatak CBS-a je da pripremi studente za poslovne prilike iz sveta biznisa. Zato su istraživanje i praksa podjednako bitni delovi svakog programa. Ovo se postiže kroz učenje i sticanje primenjivog znanja, razne vrste igara i studija slučaja iz oblasti biznisa, prakse, kurseve za razvijanje soft skills i raznih projekata koji se organizuju u saradnji sa svetski poznatim kompanijama. Takođe, možete provesti semestar na nekom od 100 partnerskih univerziteta koji se nalaze širom sveta.

Kako je studirati na CBS International Business School? Iskustvo studenta

Izabrao sam CBS zato što nudi razne opcije za studiranje i kvalitet predavanja i nivo studentske usluge je zaista dobar. CBS je među najboljima u Nemačkoj, svi programi su priznati internacionalno. Posebno sam izabrao ovaj fakultet zbog veoma prijatnog načina rada. To podrazumeva manje grupe što je velika prednost. Time vam je omogućena lakša komunikacija sa predavačima i ostalim studentima i na predavanjima zaista uvek vlada prijatna atmosfera. Na studijama na CBS-u postoji obavezan semestar u inostranstvu. To podrazumeva studiranje na jednom od 180 partnerskih fakulteta koji su rasporedjeni, zaista, po čitavom svetu.  Takođe jedna od prednosti je to što svim predavanjima možete pratiti online ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete. Predavači dosta vode računa tako da ne ostajete uskraćeni iako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete. Jedna od najvećih prednosti kod CBS-a je odlična organizacija što se tiče internacionalnih studenata. Imaju puno razumevanja za nove studente, postoji više servisa gde uvek možete potražiti pomoć u vezi bilo čega, da li to bili neki tehnicki problemi, pitanja u vezi smestaja, registracije i tako dalje. Neki od njih su Student office, International students office, IT department, Career Office i drugi. Sve to celokupno čini baš to što sam tražio i pravi izbor za studije u inostranstvu.

Programi

Osnovne studije traju 3 godine i cena je oko 4 900 evra za EU ili 6 900 evra za non EU.

Programi su iz oblasti:

Master studije traju 2 godine i cena je oko 1000 evra za EU ili  14000 evra za non EU.

Programi su iz oblasti:

U ponudi su i pripremni programi, kao i MBA i doktorske studije.

dom-1726457_960_720.jpg

Stipendije

Za EU studente postoje stipendije za osnovne, master i MBA studije i dodeljuju se svake godine u iznosu 25% od školarine.

Za non EU studente postoje jednokratne stipendije za osnovne, master i MBA studije u iznosu od 3000 evra (1500 za MBA).

Obavezna praksa kod Nemačkog poslodavca – CBS Corporate Partners

U međunarodnoj poslovnoj školi CBS pridaje se veliki značaj praktičnom iskustvu. I na osnovnim i na master studijskim programima obavezna praksa je deo nastavnog plana. Zašto je praksa obavezna? Razlozi za to su prilično jednostavni: CBS želi da svi studenti steknu praktično iskustvo kako bi naučeno primenili u stvarnim situacijama. Kompanije obraćaju pažnju na takvo praktično iskustvo prilikom zapošljavanja. Uostalom, kako zaposleni u kadrovskim službama ili specijalističkim službama znaju da li zaista znate za kakav ste posao konkurisali ako nikada ranije niste boravili u sličnoj kompaniji? Poslodavci u Nemačkoj su upoznati sa CBS-om i automatski znaju: ovde je kandidat koji ne samo da ima teorijski talenat, već i koji zna šta se očekuje u stvarnom svetu.

Upis i prijava

Prijava i upis su besplatni preko Ino Edukacije.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, zakažite besplatne konsultacije.

Podelite s prijateljima: