Blizina, sličan jezik i kultura, uređen studentski život i besplatne studije razlozi su zašto studenti biraju Sloveniju.

studije ljubljana.jpg

Besplatne studije

Slovenija je poslednjih nekoliko godina interesantna za studije zbog činjenice da su osnovne i Master studije za studente sa područja Srbije, Crne Gore i Bosne besplatne. Osnovne studije traju četiri godine i najčešće na slovenačkom jeziku, dok Master studije traju dve godine i postoje programi na engleskom jeziku. Naravno, mislimo na državne univerzitete.

Ako ipak više težite da svoje studije nastavite na engleskom jeziku, i to u oblasti biznisa, DOBA Business School je sjajna prilika za to. Pošto je reč o programima na engleskom jeziku, EU studenti imaju značajne povlastice po pitanju jeftinih studija, dok za Non – EU studenti imaju pravo na umanjenje školarine. Za više informacija o ovoj školi kliknite ovde.

Univerziteti

Glavna četiri državna univerziteta su u Ljubljani, Mariboru, Primorska i Nova Gorica. Kvalitet studija na svim univerzitetima je ujednačen, i izbor treba praviti u odnosu na program koji vas zanima.

slovenija kopar

Rokovi prijave

Prijava na studije počinje u februaru i traje do jula (na nekim univerzitetima i do septembra). Preporučuje se ranija prijava, sa naknadnim slanjem mature ili uverenja o diplomiranju. Ono što je specifično za Sloveniju je da za finalni upis morate imati boravišnu dozvolu.

Troškovi života

U Sloveniji mesečni troškovi su oko 500 evra, a mogu biti i manji. Postoje različite studentske olakšice i popusti, a sa studentskom vizom može se raditi part-time studentski posao.

Kada se prijavljuje?

Možete se prijaviti na studije preko Ino Edukacije, rok za prijavu je 20. april 2021. godine. Prijava se radi online, pa se šalje poštom. Prijemni ispit se uglavnom ne traži. Postoji i drugi rok za prijavu, ali to je samo dopunski i prijavu treba slati samo u prvom roku februar-april.

Mentorski paket za prijavu na studije u Sloveniji

Ino Edukacija nudi mentorski paket za prijavu na osnove i master studije u Sloveniji kao sveobuhvatnu pomoć i podršku u toku apliciranja na studije u Sloveniji. Mentorski paket uključuje:

  1. Mini aplikacioni plan – odabir tri studijska programa, pregled upisnih uslova, znanja jezika, link programa i rokovi prijave
  2. Slanje do tri prijave online za Sloveniju (registrovanje naloga, popunjavanje prijave, štampanje prijave)
  3. Vođenje aplikacionog procesa, savetovanje studenta i komunikacija sa univerzitetom
  4. Pomoć za prijavu na vizu

Cena mentorskog paketa za Sloveniju je 30 000 RSD.

Napomena:

Broj prijava za Sloveniju je izuzetno skočio, i od strane slovenačkih univerziteta dešava se da ima propusta. Jednostavno su prenatrpani prijavama i imaju više zainteresovanih nego slobodnih mesta, pa neke prijave budu odbijene, te se treba prijaviti na više programa.

Ako želite da studirate u Sloveniji popunite upit ispod ili pozovite 0615544199


Ako želite da studirate u Sloveniji pošaljite nam besplatan upit logo final-01

Podelite s prijateljima: