Ukoliko Vam je želja da postanete mladi profesionalci u oblasti hotelijerstva, proputujete svet uz zagarantovane plaćene prakse i poslove i steknete nova iskustva onda je Cesar Ritz pravi univerzitet za Vas!

CESAR-RITZ-Colleges srbija ino agencija.png

Jedan od 5 univerziteta iz Swiss Education grupe Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim zbog svoje lokacije na obalama Ženevskog jezera, prelepim dvorcima iz kasnog 19. i ranog 20. veka, prilikama koje nudi i jedinstvenim stilom koji odiše celim kampusom. Ovo je jedna od najpoznatijih hotelijerskih škola na svetu, sa prepoznatljivim brendom i cela škola odiše luskuzom. Kako je studirati na César Ritz Colleges Switzerland saznajte ovde.

Nazvan po njegovom osnivaču César Ritzu poznatijem kao ,,The King of the Hoteliers and Hotelier of the Kings” ova škola se nalazi na tri lokacije. Ukoliko ste zaljubljenik u obale Ženevskog jezera i u Francusku za vas je La Bouveret kampus koji je na sat vremena od Francuske. Ako ste ipak tip za sever odaberite kampus u Lucernu. Možete da odaberete u kom delu ćete započeti svoje akademsko obrazovanje, ali svi na kraju završe Brigu gde se školuju svi Postgraduate i Master studenti.

Sistem studija i plaćene prakse

Studije u oblasti hotelijerstva u većini slučajeva funkcionišu na malo drugačiji način nego što je to sa osnovnim studijama iz drugih oblasti. Sve studije su na engleskom jeziku, ali svakako ćete pohađati nemački i francuski.

cesar-ritz-colleges-lucerne-reception-1.jpg

U praksi osnovne studije traju 3 godine, ali na kraju svake godine dobijate neki stepen znanja i sertifikat koji to prati (Certificate in Hotel and Restaurant Operations, Higher Diploma in Hotel and Tourism Management i na kraju posle 3 godine Bachelor diploma). Svaka godina sastoji se od 2 – 3 semestra koji traju po 11 nedelja posle čega je uvek obezbeđena plaćena praksa u trajanju od 4 do 6 meseci. Zarada je oko 2000 evra mesečno. Za početak to bude praksa negde u Švajcarskoj, jer ste još uvek brucoš, dok starije godine putuju po svetu. Ovo znači da svake godine imate obezbeđen džeparac i mogućnost da delom platite svoju školarinu, jer znate da na svakih par semestara idete na praksu.

Swiss Education Group je partner sa mnogim kompanijama koje Vam pružaju mogućnost da osetite kako je to raditi u ozbiljnim kompanijama i da se razvijete kao mladi profesionalci. Sličan sistem studija važi i za master studije.

Programi

Što se samih programa tiče Cesar Ritz je povezan sa Washington State University (WSU), koji je inače i naš partnerski univerzitet i University of Derby, tako da ukoliko završite osnovne studije na ovom fakultetu posedovaćete Dual Degree diplomu, tj. Vaša diploma će biti priznata na jednom od pomenutih univerziteta u zavisnosti od stepena studija. Za osnovne studije Dual Degree je povezan sa WSU, dok je master povezan sa University of Derby.

csm_ritz_ino agencija

Bachelor
Na osnovnim studijama postoji samo jedan smer posle kojeg dobijate zvanje Bachelor of
International Business in Hotel and Tourism Management (za WSU diploma: BA in Hospitality Business Management).

Master

  • MA in International Business in Hotel and Tourism Management (Dual Degree diploma sa  Derby Univerzitetom)
  • Master of International Business in Hospitality Management (Dual Degree diploma sa Derby Univerzitetom)

Cene

Osnovne studije cene se kreću između 150 000 – 153 000 CHF za sve tri godine za hranom i smeštajem. Master studije koštaju između 60 000 – 93 000 CHF za godinu dana / godinu i po dana.

hotel-school-switzerland-lucerne-1.jpgKada je odnos cene i kvaliteta u pitanju, zasigurno ćete biti zadovoljni ukoliko se odlučite za ovu školu jer je u tu cenu uključeno sve: smeštaj (standardne dvokrevetne sobe), hrana, obezbeđivanje prakse, knjige, uniforme, doček na aerodromu, studentske kartice, biblioteka, pa i iPad koji svaki student dobija po dolasku kao poklon škole. Naravno, ukoliko imate želju da budete sami u sobi ili iznajmite apartman, biće Vam obezbeđeno uz određenu nadoknadu.

Prijave

Prijave su otvorene cele godine i sa studijama možete početi u januaru, aprilu, julu ili oktobru. Ukoliko se prijavite preko Ino agencije obezbeđena Vam je besplatna prijava (koja se inače plaća školi). Takođe, stojimo na raspolaganju za besplatnu reviziju dokumentacije i slanje.


Ako želite da studirate u Švajcarskoj pošaljite nam besplatan upit

Podelite s prijateljima: