Univerzitet Cattolica je najveći privatni univerzitet u Evropi i broji 45000 studenata. Postoji 100 godina i spada u najprestižnije univerzitete u Italiji.

Cattolica Fakultet medicine nalazi se u Rimu i važi za najbolji fakultet medicine u Italiji.

Program: Međunarodni dr program – medicina i hirurgija
Vrsta programa: Osnovne studije od 6 godina (dipl + mr)
Fakultet: “A Gemelli” School of Medicine and Surgery
Kampus: Rim, Italija
Trajanje: septembar 2017 – septembar 2023 (6 godina)
Ukupno ESPB: 360

Šta odlikuje Cattolica Fakultet medicine?

  • Visoko specijalizovanu učenje i predavanja zasnovana na rešavanju problema;
  • Kompletno sinergija između bazičnih i kliničkih nauka;
  • Jak međunarodni pristup i studenti iz celog sveta
  • Studije na engleskom jeziku

Ovi kvaliteti su postignuti kroz multidisciplinarni pristup i ranom učestvovanju u lečenju pacijenta, baveći se u isto vreme etičkim pitanjima i pravnom odgovornošću, koji predstavljaju osnovu profesije. Pored toga, medicinska antropologija, bioetika i medicinske humanističke su jedni od fokusa studija, kao i sposobnost budućih lekara da komuniciraju sa pacijentom i porodicom.

medicine

Studije donose studentima jaku naučnu podlogu, zajedno sa teorijskom i praktičnom pripremom u medicinskoj praksi i metodologiji. Tokom studija potencira se visok nivo profesionalnog donošenju odluka i operativne nezavisnosti u smislu sposobnosti studenta da se suoči i reši osnovne zdravstvene probleme iz svih uglova: preventivnih, dijagnostičkih, terapijskih i prognostičkih.

Ciljevi učenja

1718_medicineProgram obezbeđuje potpunu integraciju ciljeva učenja evropskih i američkih planova i programa. Nastavni program je osmišljen da pomogne učenicima da se pripreme za USMLE (SAD Medicinski stručni ispita) Step 1 i Step 2. Studenti će imati veliku korist od visokog kvaliteta nastave i učenja koje treba da podstiču aktivno učešće i podršku nezavisnog mišljenja. Posle studija potpuno će biti spremni za započinjanje karijere u Americi. Iz ovog razloga, brojni američki studenti dolaze na studije medicine na Cattolicu.

Oni će steći mogućnost da identifikuju stanje zdravlja ili bolesti pojedinaca na osnovu znanja biopatologije i patophisiologije. Tokom studija razviće veštine i opšte iskustvo u oblasti interne medicine, opšte hirurgije, pedijatrije i akušerstva, kao i medicinske i hirurške specijalizacije.

Preuzmite brošuru ovde.

Upis

Za aplikaciju je potreban pasoš, transkripti/diploma srednje škole, sertfikat engleskog jezika i motivaciono pismo. Prijava je otvorena i traje do 7. februara, i košta 160 evra, što pokriva i troškove prijemnog ispita. Ino agencija je predstavnik Cattolice za Balkan i preko nas se lakše vrši prijava i upis. 

Prijemni

Za prijemni se polaže njihov prijemni ispit koji ima pitanja iz više oblasti. Više o prijemnom ovde.

Cena

Cena studija po godini je 15800 evra, i obuhvata sve materijale i opremu tokom studija. S obzirom da se tokom studija pripremaju za rad u Americi, ovo je veoma povoljna cena studija medicine i hirurgije, zbog čega brojni američki studenti dolaze da studiraju medicinu na Cattolici.

Transfer

Moguć transfer na drugu ili treću godine medicine sa državnih i privatnih fakulteta medicine u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Crnoj Gori, kao i EU i Amerika.

Kontaktirajte nas logo final-01 (2)

Podelite s prijateljima: